Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Wrażenia po filmie!

użytkownik usunięty

Możliwe SPOILERY!
Byłem dzisiaj i trzeba przyznać film jest fenomenalny! Każda sekunda jest niezwykła o ostatnia
scena z areny jest zabójcza! Trzeba przyznać że zacna ekranizacja! Oprócz tych scen którzy
producenci powiedzieli że nie będzie w filmie, praktycznie wszystko było...
A ja już myślałem że nie pokażą Johanny gdy rozbiera się do rosołu!

ocenił(a) film na 10

Me too (:

użytkownik usunięty
Ewa_Sandej

Nie wie ktoś może kiedy DVD?> Mam nadzieję że się pośpieszą, a nie tak jak IŚ trzeba było 5 miesięcy czekać.
Kto idzie znowu? Bo ja w poniedziałek haha xD

ocenił(a) film na 10

Ja nie wiem :\

użytkownik usunięty
Ewa_Sandej

O której byłaś w kinie?

ocenił(a) film na 8

Też właśnie wyczekuję na DVD, bo wprawdzie do kina jeszcze pójdę z kilka razy, ale jednak wolę mieć swój film, na własność XD Podejrzewam, że poczekamy z 5 miesięcy, a DVD będzie kosztować z 60 zł...

użytkownik usunięty
AtramentoweSerce

Mam nadzieję że wyjdzie szybciej, przynajmniej w lutym!

ocenił(a) film na 10

będzie pod koniec kwietnia jak Iluzja była na zakończenie roku szkolnego a DvD było 21 listopada

użytkownik usunięty
krzysiek2stencel

Niby ma byc w marcu. Iluzje wlasnie musze zakupic :)

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

Ja bym obstawiała, że wyjdzie tuż przed świętami! Serio, przeważnie filmy tak wyczekiwane i uwielbiane wychodzącą w okolicy świąt. Nawet jeśli premiera była w listopadzie. Mam nadzieję, że tym razem też tak będzie.

ocenił(a) film na 8
april_flower93

Jak przed świętami, to najwyżej wielkanocnymi. Przy dużych kinowych hitach nie ma szans na mniej niż 5 miesięcy oczekiwania na DVD, bo same multipleksy grają film przez 2-3 miesiące, a potem jeszcze kopie wędrują do mniejszych kin.

ocenił(a) film na 8
Robert_Sawyer

Pewnie masz rację. Po prostu zastanawiałam się nad tym, bo pamiętam, że kiedyś była taka akcja z którąś tam częścią zmierzchu. Jeszcze z kin to coś (za przeproszeniem) nie wylazło, a już przed Bożym Narodzeniem było tego pełno w sklepach.
Miałam promyczek nadziei, że już w przerwie miedzy świętami a sylwestrem będę mogła powrócić do filmu w domku, pod kocykiem, ale kina też muszą zarobić. :C Trudno.

ocenił(a) film na 10
AtramentoweSerce

Fakt czekać będziemy 5 miesięcy ale kosztować pewnie będzie 29.99 zł jak każdy film teraz w książkowej edycji jak pierwsza część!

ocenił(a) film na 8
krzysiek2stencel

Hmm, mi się wydaje, że chyba więcej, no bo to hit i w ogóle...

ocenił(a) film na 10
AtramentoweSerce

rozumiem cię bo też uważam, że film jest fenomenalnyyyyyy ale teraz właśnie w takim wydaniu są filmy DvD + Książka za 29.99zł np.Prometeusz, Drugie Oblicze, Szklana Pułapka 5, Imagine, Iluzja. I wiele innych.

ja jadę na Mikołajki , pewnie pojadę jeszcze trzeci raz albo kupię/pożyczę DVD ;)

użytkownik usunięty
kinomaniak97

Na DVD sobie jeszcze poczekamy z 5 miesiecy (podobno ma wyjsc w marcu)

ocenił(a) film na 10

ja zawsze liczę, to mi zawszę wychodzi, że 5 miesięcy się czeka. Jak już to na początku marca ale nie w środku ani na końcu

użytkownik usunięty
krzysiek2stencel

Licze na to ze w marcu, bo kolejnego miesiaca nie scierpie

ocenił(a) film na 10

marzec

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10

Ja idę po raz 2 ! .
11/10 śmiało mogę dać. Naprawdę film genialny...
Nie mogę się doczekać kosogłosa.

użytkownik usunięty
simulationsite

Ja na kinomaniku codziennie ogladam jakies fragmenty :)

które sceny wam się najbardziej podobały? które wzruszyły, które wzbudziły inne emocje?

użytkownik usunięty
tequila94

Najbardziej, gdy pole siłowe się rozpada xD, ale jak co to wszystkie sceny są wspaniałe.
Mnie najbardziej wzbudziła emocje ostatnia scena gdy Katniss rzuca się na Haymitcha i mówi jej że Peeta został w Kapitolu

mnie chyba wszystkie kiedy Katniss krzyczała :P czy to gdy straznicy zabierali tego starszego męzczyzne z 11 dystryktu, czy jak chciała sie pozegnac z Prim, czy jak bili Cinne. albo to co mówiła o Rue, o i jak krzyczała gdy Peeta nie oddychał. szczerze mówiąc to wydaje mi sie ze nic nie pamietam. chyba musze sie własnie wybrac znów :D

użytkownik usunięty
tequila94

Ja też, Boże, co za cudo mi pomyśleć że trzeba czekać na DVD z 4 miesiące...

Siedziałam na maratonie w kinie-obejrzałam dwie części i szczerze nie żałuję. Oglądając 2, siedziałam i drżałam, mimo że w sali nie było zimno. Idę ponownie jeszcze napewno. Dziś nie spałam, tylko przypomioałam sobie film :>

ocenił(a) film na 8
Izzie_

Też byłam z przyjaciółkami :)
Nie mogłam wysiedzieć w miejscu widząc każdy nowy kawałek WPO.
Mnie najbardziej podobała się scena na plaży oraz jak Peeta mówi do dziewczyny zaatakowanej przez małpy.
Przyznaję, że zrobiło mi się bardzo smutno gdy, Mags- naprawdę polubiłam te postać, weszła w trującą mgłę :( Nie chciałam, aby umarła choć, wiedziałam, że tak musi się stać :( Drugą smutną, ale zarazem piękną dla mnie sceną było, pożegnanie Chłopca z chlebem... pewnie jeszcze raz pójdę do kina, bo czuję niedosyt.
P.S. Haymitch jak zawsze boski, ostatnia scena z nim także zapadła mi w pamięć. Szkoda mi Cinny :(

lexandra008

Ja ryczałam jak małe dziecko.Też się chyba skuszę i pójdę ponownie :)

użytkownik usunięty
lexandra008

Haymitch jak bierze alkohol gdy Gale'a ratują haha

ocenił(a) film na 8

Zrobił sobie herbatkę z prądem :-p
Pierwsza scena z "prysznicem" przy stole była, jak wyciągnięta z książki :) (z resztą jak prawie cały film)

użytkownik usunięty
lexandra008

Haha albo jak poznaje Chaffa z Katniss hehe

ocenił(a) film na 8

No, a potem doszła jeszcze Johanna :)
Z wyrazów twarzy można dostrzec, że Peeta jest lekko podekscytowany, Katniss czuję się nieswojo a Haymitch jakby właśnie spełniły się jego najskrytsze pragnienia :-p

użytkownik usunięty
lexandra008

Dokladnie.. haha i Hayymtch: To my dziekujemy

użytkownik usunięty

Mi się jeszcze bardzo podobała scena jak pokazywali swoje umiejętności na tej arenie i Katniss powiesiła tego "robota" z napisem ,, seneca crane,,

użytkownik usunięty

Bodajze to hologramy są.xD

Ta scena była taka jak w książce - identyczna ;)

użytkownik usunięty

oh, nie wiem nie czytałam książki ;)

użytkownik usunięty

Powinnaś, bo książka jest dużo lepsza^^

ocenił(a) film na 9

Seneca Crane - poprzedni "naczelny" igrzysk i jeszcze ten jej ukłon ...

użytkownik usunięty
Izzie_

Ja też nie mogłem wysiedzieć w kinie i też mi było zimno, chociaż w kinie był upał...

A do toalety nigdy tak szybko nie latałam xD

użytkownik usunięty
Izzie_

Mi w polowie chcialo sie siku, ale mowie sobie NIE. Nie chce przegapic ani sekundy!

Ja wyrobiłam się w obie strony w 30 sekund rekord ahahah xD
Ola jestem :)

użytkownik usunięty
Izzie_

To gratuluje xD

użytkownik usunięty
Izzie_

Ja w 3 min. i NIESTETY pominęłam scenę z obrotem areny i śmiercią Wiress :-/

ocenił(a) film na 8

Miałam tak samo :-p
W drugiej połowie na szczęście mi się odechciało :)

użytkownik usunięty
lexandra008

Mi sie po 20min odechcialo :)

ocenił(a) film na 10

ja właśnie takich momentów unikam więc przed wyjściem z domu dużo piję a jak jestem w kinie do idę do toalety i podczas filmu nie mam takiej potrzeby :D:D:D

użytkownik usunięty
krzysiek2stencel

To od Coli, ktora pilem przed kinem (wypilem liter, bo sie strasznie chcialo pic :)

tequila94

Wiele było momentów, które wywołały u mnie silne emocje, również te wymienione powyżej. Genialnie zagrany film, gratulacje dla całej obsady, reżysera i scenarzysty.