Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295624
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Dzisiaj poszedłem drugi raz na Igrzyska,bo bardzo mi spodobały,aczkolwiek znalazłem błąd,scena kiedy Gale jest przyniesony do domu po chłoście,Katnis koło niego czuwa i dobrze widzimy jak kładzie stopy (z butami) na taki pod stołem (niewiem jak to nazwać,deskę coś takiego) w nast. scenie Peeta przychodzi do tego domu,Katniss się budzi i idzie po buty 10m dalej...,bo chce iśc po śnieg dla Gale'a....

Aczkolwiek nie zmienia to faktu,ze film jest rewalcyjny.

użytkownik usunięty
bajus2010

Moze jedne buty byly po domu, a drugie na dwor

ocenił(a) film na 9

ale on szła po te buty w skarpetach.

użytkownik usunięty
bajus2010

Nie dopatrywalem sie takich szczegolow, przyznam Ci**

Albo miała dwie pary na dwór ! A pierwsze przemokły :P

ocenił(a) film na 10
alex_321

Ale to było wytłumaczone, że kiedy wychodziła z domu zakładała inne buty :D przecież w książce było napisane, ze zmienia buty, nawet kilkanaście raz :D

tytan5017

To super, a czy film to książka?

AlexabezKeksa

Jeżeli film jest EKRANIZACJĄ, to na książkę trzeba patrzeć, czyż nie?

Hut_Law_Hem321

Nie. Film to film a książka to książka. Nie trzeba czytać książki aby móc obejrzeć film, logiczne, prawda? Inaczej jakby trzeba się było przygotowować do obejrzenia filmu ze znajomości książki to nikt do kina by nie chodził.

AlexabezKeksa

Gimbaza i tego typu ludzie by nie chodzili, bo "po co czytać to gówno, jakieś Igrzyska Śmieci Harry Pottery Dary Anioła Niezgodne Gwiazd Naszych Wina i inne beznadzieje!11! " Ekranizacja to ekranizacja. Film oparty na książce i jeżeli ograniczony móżdżek (nie odnosi się do tego tematu) nie pojmuje ekranizacji to wypada przeczytać książkę i nie hate'ować na prawo i lewo, robiąc z siebie debila. I teraz nie używałabym zwrotu 'film' (tak jak Ty to robisz), ponieważ mówimy o ekranizacji. Ale nie będę się kłócić, jak uważasz, to Twoje zdanie...

AlexabezKeksa

I jak dla Zmierzchu daje się 9, a dla W Pierścieniu Ognia 6, to nie mamy o czym rozmawiać. Żegnam ;)

Hut_Law_Hem321

Tak, Zmierzch to romansidło, które zapadło mi w pamięci na dłuuugo :) Jedyny taki film, zrobił na mnie ogromne wrażenie. Masz z tym problem? Nie interesuje mnie opinia jakiegoś spasionego starego kawalera, który chowa swoje oceny filmów i EKRANIZACJI przed innymi użytkownikami, ale pewnie nie bez powodu. Masz ewidentnie jakieś problemy psychiczne, skoro aż tak boli cię krytyka swojego ulubionego filmu? Masakra, co ty żyjesz tym filmwebem? I daleko mi do gimbazy bo gimnazjum skończyłam 10 lat temu. I owszem, uważam, że film to film a książka to książka, rzadko jedno pokrywa się z drugim, kupując prawo do ekranizacji ma się duże pole do popisu w zmianie pewnych faktów, nie musi być jota w jotę wszystko z książki. Ale ciecie nie odróżniają domowego kąta i ich 10-calowych kineskopowych czarnobiałych telewizorków od kina i nie rozumieją, że kino i książka to co innego. Cóż. Idź pokrzycz gdzieś indziej, może na jakimś portalu randkowym dla desperatów?

użytkownik usunięty
alex_321

Moze pierwsze zalala woda, ktora skapywala z ciala Gale'a

I wszystko jasne

ocenił(a) film na 7
bajus2010

a mnie zastanowiła inna rzecz, może nie dopatrzyłam w filmie... kiedy Johanna usuwa lokalizator Katniss i ją zostawia, to zabiera ze sobą jej łuk, tak? to skąd Katniss ma go po "ocknięciu"?

ocenił(a) film na 10
Malutka_Istotka

Ona nie zabrała jej łuku, Johanna uderzyła ją jakimś toporkiem czy czymś tam :D i Uciekła przez Brutusem i Enobarią

ocenił(a) film na 7
tytan5017

nie toporkiem a zwojem. ale byłam przekonana, że gdy uciekała przed zawodowcami to trzymała w ręku łuk Katniss. stąd moje pytanie... do kina już się raczej nie wybiorę, więc muszę poczekać na wersję dvd aby to sprawdzić :)

Malutka_Istotka

Rzuciła siekierą :)

ocenił(a) film na 7
wiatresz

Tak, rzuciła siekierą w zawodowców, a później zabrała łuk Kotny. Ewidentny błąd jak dla mnie:)

Malutka_Istotka

to nie był łuk

ocenił(a) film na 9
bajus2010

chyba błąd znalazłeś ;] grats

ocenił(a) film na 6
the_alex

Tak samo nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale podczas objazdu dystryktów rodzina małej Rue raz jest na podium w komplecie, a raz nie.

bajus2010

No to wypowiem się a co hihi w tej scenie (wieczorom) ma nawet warkocza no i te buty. To chyba oczywiste że je zdjęła i rozpuściła włosy :)(w nocy) a scena z zakładaniem butów była rano.

bajus2010

https:// picasaweb.google. com/100323929260248748766/TheHungerGamesCatchingFire2013

ocenił(a) film na 6
bajus2010

Ja znalazlem inny: Uciekajac przed malpami wystrzelala wszystkie strzaly i miala pusty kolczan. Po dotarciu na plaze znowu miala w nim kilka strzal.

CyboRKg

W filmie tego nie pokazali,ale Peeta miał drugi kołczan.

ocenił(a) film na 8
bajus2010

Ja też znalazłam błąd. Jak uciekali przed trującą mgłą, gdy już wszyscy padli wycieńczeni, bez Mags, mgła została "po drugiej stronie" strefy. Natomiast, gdy Finnick i Katniss byli atakowani przez te wrzeszczące ptaki, to nie mogli przedostać się na drugą stronę strefy, A z mgłą problemu nie mieli. Brak konsekwencji.

ocenił(a) film na 7
karolina_bzorek

Po prostu ta akurat pułapka została tak wymyślona przez organizatorów Igrzysk i tyle. Gdyby zamknięto strefę z mgłą i uczestnicy nie mogliby się z niej wydostać to za dużo by ich zginęło w zbyt krótkim czasie, co byłoby zbyt nudne dla widzów. A pułapka z ptakami była wymierzona w Katniss.
To jest ekranizacja książki, kto jej nie przeczyta to później właśnie sporo nie rozumie z filmu z racji ograniczeń czasowych .

ocenił(a) film na 8
michalmac

No to dobrze :) fakt, nie przeczytałam, za stara na to byłam, ale film obejrzeć się obejrzało :D

ocenił(a) film na 10
bajus2010

A ja mam pytanie dotyczące sceny z wnuczką Snow'a.
Pamiętam z kina scenę, gdy jego wnuczka ma fryzurę podobną do Katniss i mówi, że teraz wszystkie dziewczynki się tak czeszą.
Jednak w wydaniu DVD chyba nie ma tej sceny... czy też ktoś to zauważył? Czy mam takiego pecha i już trzykrotnie gdzieś tę scenę pominęłam? (zdarza się każdemu wyjść z pokoju na minutę...)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
marjou

Było:)

ocenił(a) film na 9
marjou

ciekawostka jest natomiast, ze w ksiazce nie ma opisanych tych scen z wnuczka.... o wnuczce Snowa dowiadujemy sie dopiero w 3 czesci ksiazki...

bajus2010

Może to już po jakimś czasie było i ona zdążyła ściągnąć buty