Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

W ciekawostkach podane jest jako błąd w filmie, że kiedy prezydent Snow pije wino na balu w Kapitolu jest ono najpierw żółte, a w następnym ujęciu ma kolor czerwony.
Czy aby na pewno jest to błąd? Może dla fanów książki, było to nawiązanie do: zapachu krwi od Snow'a, podejrzenia, że pije krew itp. itd... Co sądzicie? Sama wcześniej zastanawiałam się nad tą sceną i również nad tym czy dobrze odczytałam intencję reżysera.

Pozdrawiam : )

ocenił(a) film na 8
marjou

Tak, jak najbardziej było to nawiązanie do zapachu krwi Snowa, można to nawet stwierdzić po jego reakcji, gdy zobaczył, że jego wino zmieniło kolor ;)

ocenił(a) film na 9
marjou

Już była o tym mowa - Snow przyjmował małe dawki trucizny (bo truł swoich oponentów) ale spowodowały one otwarte rany dlatego jego krew pojawiła się w winie/szampanie.

marjou

w filmie wyraźnie widać, że wino/szampan zabawia się na czerwono po zetknięciu z ustami Snow'a

ocenił(a) film na 10
julcia2805

Dokładnie, wszyscy dobrze widzieli że szampan zabarwił się na czerwono po zetknięciu z ustami Snowa :D Więc nie jest to błąd tylko nawiązanie do 3 części :p

użytkownik usunięty
julcia2805

No właśnie, ciekaw jestem kto te ciekawostki dodaje OMG

+ "Liczba strzał w kołczanie Katniss nie zmienia się, mim iż dziewczyna z nich stale korzysta" - komuś się literówka zgubiła