mozecie pomóc, ciekawi mnie co sie stało z Cinną, czy go zabili, czy wsadzili do wiezienia??
Cinna nie żyję. W trzeciej części książki jest o tym mowa , że go torturowali i zabili. A w tej części już ukazali Jego śmierć prawdopodobnie
Katniss nie wiedziała czzy żyje, dopiero pod koniec kosoglosa mowia jej, ze zginął. w książce było jedno ważne zdanie. nie pamietam dokladnie ale szlo to tak. wszystko wklasam w swoja prace przez co nie krzywdze nikogo poza soba. dlatego snow kazal go zabic bo pomogl Katniss stac sie kosoglosem.
cholera szkoda :(, bardzo go polubiłem, ale własne tego sie domyslałem, książek jeszcze nie czytałem, dopiero sie za nie zabieram :)
serio polecam. ja przeczytalam trylogie w tydzien. po prostu musialam wiedziec co dalej. jesr o wiele wiecej watkow i akcji. ;)
Polecam! Jeśli filmy Ci się spodobały, książki pokochasz!
+ oboje stykamy się z tą serią w tym samym okresie - świąt, tyle, że ja akurat miałam to dwa lata temu. Dostałam pod choinkę i przeczytałam w kilka dni. Świetne książki.
Oczywiście że było do przewidzenia, wszystko zaczęło się od spłonięcia sukni, po 2 kiedy Katniss weszła już do tej winy wjeżdżającej na arenę, całe to pobicie Cinny było zaplanowane przez Snowa, by Katniss się załamała i nie wiedziała co robi na arenie by ją z kołować
dokładnie takie same miałem odczucia, ze te pobicie było zaplanowne przez Snowa, zeby wybic ją z równowagi na arenie.
zastanawiam sie jak sie zacznie "Kosogłos", mogli by wystarowac z ostnimi minutami " w pierścieniu" i pokazać zniszczenie dystryktu 12 i ucieczke rodziny Katniss
Mnie osobiście wydaje się że zacznie się od tego jak Katniss chodzi po ruinach Dystryktu 12, tak samo jak zaczyna się książka :D
Ksiazka rozpoczyna się przechądzka po ruin ach 12 dystryktu, więc ukaża napewno ;)
Ja książki nie czytałam przyznaję. Planuję zakup po świętach w antykwariacie. Na razie muszę ogarnąć książki do pracy maturalnej. Jednak z pewnością przeczytam. Dla mnie to był szok trochę.