PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627599}

Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 295 tys. ocen
7,3 10 1 294806
6,6 58 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

mozecie pomóc, ciekawi mnie co sie stało z Cinną, czy go zabili, czy wsadzili do wiezienia??

ocenił(a) film na 10
basio23

Cinna nie żyję. W trzeciej części książki jest o tym mowa , że go torturowali i zabili. A w tej części już ukazali Jego śmierć prawdopodobnie

basio23

Katniss nie wiedziała czzy żyje, dopiero pod koniec kosoglosa mowia jej, ze zginął. w książce było jedno ważne zdanie. nie pamietam dokladnie ale szlo to tak. wszystko wklasam w swoja prace przez co nie krzywdze nikogo poza soba. dlatego snow kazal go zabic bo pomogl Katniss stac sie kosoglosem.

julasek1998

cholera szkoda :(, bardzo go polubiłem, ale własne tego sie domyslałem, książek jeszcze nie czytałem, dopiero sie za nie zabieram :)

basio23

serio polecam. ja przeczytalam trylogie w tydzien. po prostu musialam wiedziec co dalej. jesr o wiele wiecej watkow i akcji. ;)

julasek1998

serio serio, ale planuje kupic od razu całą trylogie i w okresie swiąt łyknąć na raz :)

basio23

Polecam! Jeśli filmy Ci się spodobały, książki pokochasz!

+ oboje stykamy się z tą serią w tym samym okresie - świąt, tyle, że ja akurat miałam to dwa lata temu. Dostałam pod choinkę i przeczytałam w kilka dni. Świetne książki.

basio23

To było do przewidzenia że się go pozbędą... szkoda

ocenił(a) film na 10
sentia

Oczywiście że było do przewidzenia, wszystko zaczęło się od spłonięcia sukni, po 2 kiedy Katniss weszła już do tej winy wjeżdżającej na arenę, całe to pobicie Cinny było zaplanowane przez Snowa, by Katniss się załamała i nie wiedziała co robi na arenie by ją z kołować

tytan5017

dokładnie takie same miałem odczucia, ze te pobicie było zaplanowne przez Snowa, zeby wybic ją z równowagi na arenie.
zastanawiam sie jak sie zacznie "Kosogłos", mogli by wystarowac z ostnimi minutami " w pierścieniu" i pokazać zniszczenie dystryktu 12 i ucieczke rodziny Katniss

ocenił(a) film na 10
basio23

Mnie osobiście wydaje się że zacznie się od tego jak Katniss chodzi po ruinach Dystryktu 12, tak samo jak zaczyna się książka :D

ocenił(a) film na 8
basio23

Ksiazka rozpoczyna się przechądzka po ruin ach 12 dystryktu, więc ukaża napewno ;)

tytan5017

Ja książki nie czytałam przyznaję. Planuję zakup po świętach w antykwariacie. Na razie muszę ogarnąć książki do pracy maturalnej. Jednak z pewnością przeczytam. Dla mnie to był szok trochę.

basio23

Cinna nie żyje.Szkoda,był naprawdę fajną i pozytywną postacią w "Igrzyskach Śmierci".Nie mogę doczekać się "Kosogłosa" w kinach.Super,że będzie podzielony na dwie części.