Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295655
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Ja czuję niedosyt po tej trylogii! Mnie się marzą kolejne części. Nie koniecznie o Katniss , ale np. o życiu haymitcha, albo johanny co jej Kapitol odebrał?. Generanie nie zostały wytłumaczone losy innych boahaterów, które zostały zarysowane w fajny sposób . Chciała bym, żeby je rozwinięto w następnych tomach:)

ocenił(a) film na 8
Kosmopolitan

Oj, kazdy by chciał :) Ale nie mamy co liczyć bo Suzanne Collins powiedziała że nie chce mieć juz nic wspólnego z igrzyskami. Jak to usłyszałem, to sie troche wk*****em :( Chciałbym jeden tom o wielkim odrodzeniu Panem. I zawarciu rzeczy o bohaterach, o których tak mało wiemy...

filmowy_laufer

To strasznie smutne, gdy autor/ka odcina się od swojego najlepszego dzieła i nie chce mieć z nimi nic do czynienia. Dla mnie to jest coś w rodzaju zdrady samego siebie.

użytkownik usunięty
_HRH_QueenofEverything

Dla mnie też ;/

ocenił(a) film na 8

No niestety... Uwielbiam J.K.Rowling że wszystko jeszcze udoskonala, przez Pottermore ;) Ja bym z checia zagral w takie cos o igrzyskach :)

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

Też chętnie bym zagrał xD

ocenił(a) film na 7
_HRH_QueenofEverything

A ja się nie mogę zgodzić. Pisarze pracują nad książkami często latami, dopracowują wszystko, ciągle poprawiają, wyrzucają, piszą od nowa, wbrew pozorom to jest dużo pracy. Jeśli Collins dużo swojego czasu i sił poświęciła igrzyskom to ma prawo czuć się tym zmęczona. Takie słowa dla mnie nie oznaczają wcale, że się "odcina" czy "wypiera". Po prostu nie chce już pisać. Być może kiedyś coś się okaże, może po latach dopisze parę opowiadań z Panem i je wyda, ale nie ma co się oburzać. Nie wszystko musi być dopowiedziane :) Swoją drogą, to daje duże pole do popisu dla fanfikarzy ;)

użytkownik usunięty
loisviolet

Nie jestem oburzony, ale trochu mi szkoda kilku watkow.
Mam nadzieje ze sie namysli i kiedys cos napisze :D

ocenił(a) film na 10
Kosmopolitan

Według mnie gdyby wyszła czwarta część by było nudno....Bo przecież nastał pokój oraz nie ma igrzysk głodowych !!!!
Pomyśl o czym by była czwarta część, bo według mnie to zupełnie wystarczy :)

ocenił(a) film na 10
szczurek12

Ale gdyby było o poprzednich igrzyskach chętnie bym przeczytał :)

użytkownik usunięty
szczurek12

Taka koncepcja mi się podoba np. Igrzyska Finnicka musiały być fajne^^

ocenił(a) film na 8

mmm... albo pierwsze ćwiercwiecze poskromienia, o tym wiemy tyle że osoby wybierały kogo by wziąść na nie.

P.S. Gdybym miał zagłosować to oddałbym pustą kartkę xD

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

Hymm to też by było fajne

P.S. Te Igrzyska też były fajne, ale mnie bardziej drugie Igrzyska Poskromienia interesowałoby jak to Haymitch też sprzeciwił się Kapitolowi i rzucił (nie pamiętam co) i rywalce się wbiło w pierś czy tam w łep (nie pamiętam tego też)

ocenił(a) film na 8

Mnie się strasznie marzą te igrzyska. Wogóle postać Haymitcha strasznie mnie interesuje:) Jego rodzina, dziewczyna których Kapitol zabił. Wszystko!. Co tak naprawde myslał o swoich trybutach K&P. Czy jeszkie kiedys sie zakkochał. Mogła by wyjśc jeszcze taka jedna książka:))

użytkownik usunięty
Kosmopolitan

Albo Igrzyska Johanny^^

ocenił(a) film na 8

To też była by świetna sprawa! Najlepszy Moment jak Johanna krzyczy w dżungli po ataku kosogłosów! O tej postaci tez bardzo mało wiemy:(

użytkownik usunięty
Kosmopolitan

No tak i jak straciła wszystkich...

ocenił(a) film na 8

myślę, że to że wiemy o postaciach tak mało, sprawia, że jesteśmy tacy ciekawi i spragnieni więcej. no i o finnicku będzie dużo w 3. cześci

użytkownik usunięty
illds

Właśnie jesteśmy spragnieni wiedzy^^

ocenił(a) film na 10
szczurek12

Oj tak, chciałbym kolejną książkę o IŚ ale na pewno nie kontynuację Kosoglosa. Coś w stylu igrzysk Johanny, Mags czy Annie, aby zobaczyć, jak to wszystko wyglądało wcześniej

ocenił(a) film na 10
aro1124

Ja bym chciał aby książka wyszła o pierwszych igrzyskach.... Bardzo mnie to ciekawi jak to zrobili :)

ocenił(a) film na 9
Kosmopolitan

No fajnie by było. Chętnie bym poczytała o dalszych losach bohaterów albo na przykład o Finnicku czy mieszkańcach innych dystryktów. Albo o prezydencie Snow! Ale serio powiedziła, że nie chce mieć z HG juz nic do czynienia? Ma ktoś linka do artykułu w którym to mówiła albo coś?
A co do filmu to szczerze mówiąc, trochę boję się go oglądać. Książki uwielbiam i na pierwszy film bardzo czekałam, ale cóż zawiodłam się trochę, dlatego mam co do tego wielkie obawy.

użytkownik usunięty
Azille799

W filmie zapewne zabraknie z kilku scen jak to w filmach bywa... Alee i tak bedzie przezajebisty

ocenił(a) film na 10

Oglądałem film i szczerze polecam.. Zabrakło kilku scen ale aktorzy naprawdę zagrali świetnie

ocenił(a) film na 8
Azille799

Azille799 no niestety nie mam linku. Słyszałem o tym na paru stronach, ale jak przychodzi co do czego to nie moge znaleźć ;(