Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Jeśli nie oglądałem pierwszej części to będzie miało to duży wpływ na oglądanie drugiej?

ocenił(a) film na 10
erni12314

Tak, druga część jest właściwie w całości powiązana z pierwszą . Główne wątki czyli bunt i to co się dzieje podczas Tournée Zwycięzców jest bardzo powiązane z wydarzeniami z 1 części :) Ale na prawdę bardzo Ci polecam obejrzeć pierwszą ponieważ jest świetna.

dracarys2806

A ja poszłam na drugą część filmu nie widząc pierwszej i w ogóle nie znając książki. Dopiero po seansie sięgnęłam po lekturę i obejrzałam pierwszą część, bo mnie zainteresowała jej kontynuacja. Także można obejrzeć drugą bez oglądania pierwszej. ;-)

ocenił(a) film na 8
Marta_mi

ale trudniej jest sie pokapować :P

ocenił(a) film na 8
erni12314

Taak, dwójka ma prawie wszystko z jedynki, a tam jest opisany (np. treningi, wywiady).

erni12314

A ja nadal twierdzę, że da się obejrzeć dwójkę bez jedynki. Treningi, wywiady mają również miejsce w drugiej części, więc łatwo można się zorientować o co chodzi. Ja dałam radę. ;-)

erni12314

Myślę, że możesz obejrzeć dwójkę bez oglądania jedynki. Nie ma tam aż tylu wątków, żebyś się nie mógł zorientować o co chodzi. Aczkolwiek lepiej by było jakbyś oglądnął najpierw pierwszą część :) + jest naprawdę świetna!