http://stopklatka. pl/-/78704488,widzielismy-igrzyska-smierci-w-pierscieniu-ognia-idealny-przyklad- madrej-rozrywki usunąć trzeba spację przed pl
I w słowie "ogn ia". Wiesz, recenzje nie zawsze oddają prawdziwość... Innym może się podobać, a mi nie, i na odwrót :)
Super recenzja dzięki za wstawienie :) mam nadzieję że ten film będzie równie pozytywny jak ta recenzja
Wydaje mi się że osoba, która napisała tą recenzję miała na myśli mówiąc że zakończenie jest kiepskie to że kończy się w takim momencie w którym nie wszystko zostaje wyjaśnione a na film trzeba czekać kolejny rok ( wątpię by zrobili zakończenie inne niż w książce) . Wątek z recenzji : "Jeśli nowa część serii ma jakąś słabą stronę, jest nią zakończenie. Nie – to nie jest spoiler, bo nie o treść tu chodzi, a raczej o formę. „W pierścieniu ognia" zamyka się... otwarciem, nie dopinając pewnych wątków, ostentacyjnie dając nam do zrozumienia, że „ciąg dalszy nastąpi".
No to właśnie o to mi chodzi^^. Ciekaw jestem jakich to wątków nie dokończyli. Dowiem się za niecałe 6 dni xD
Z jednej strony to fajnie, że zakończenie filmu jest otwarciem do kolejnej części tak jak było w książce a z drugiej wydaje mi się, że gdyby zakończyli film wielkim wybuchem byłoby bardziej emocjonująco tzn. co było dalej skoro powstanie kolejny film a tak już takich emocji nie będzie( choć to i tak dotyczy tylko zwykłych widzów a nie fanów książek bo oni wiedzą wszystko)
O ile wiem to końcówka nie jest słaba, jest to typowy cliffhanger i to części recenzentów się nie podoba. Książka chyba kończy się tak samo.