czy film jest az tak dobry ze jest tak wysoka ocena? Lepszy od pierwszej części?
zobaczyłam ocenę przed obejrzeniem filmu i byłam ogromni zaskoczona. Jedynka mi się podobała, całkiem przyjemna była, ale za hit jej nie uważałam. Nie wiedziałam też jak to możliwe, że kontynuacja filmu który jest na 1000którymś tam miejscu, zajmuje pozycję w pierwszej setce.
Ale teraz, będąc już po seansie, z ręką na sercu mówię, że ta część jest niesamowita. O wiele bardziej dynamiczna, więcej akcji, nawet aktorzy jacyś tacy.. jakby bardziej w role się wczuwający. W tej części książki naprawdę baaardzo dużo się dzieje. Jestem pod wrażeniem jak twórcą udało się to wcisnąć w wie godziny. Nie ominęli nic co było ważne. Właściwie to niewiele scen opuścili. Niewiele było też zmienione/dołożone/przesunięte.Co więcej, dla tych co czytali książkę, nie ma takiego wrażenia, że wszystko dzieje się za szybko. Nie mam pojęcia jak to zrobili, bo ja osobiście miałam wrażenie, że siedzę w kinie ze 4 godziny. To oczywiście nie sprawiło, że mi się nudziło albo dłużyło. Tu wielki ukłon dla twórców - film jest wykonany genialnie pod każdym względem. Także "dekoracyjnym". O ile w pierwszej cz. arena to nic nadzwyczajnego (w sumie jak polanę zrobić nadzwyczajną) tak tu wyglądała dokładnie jak wyobrażałam sobie czytając książkę. Co więcej w pierwszej części drażnił mnie dobór dosłownie wszystkich aktorów. W tej, przyłapałam się na myśli, że wszyscy idealnie pasują do swojej roli. Nie wiem na czym polega zmiana. Inna charakteryzacja, naturalna, wiekowa zmiana, inne zachowanie. Co by to nie było, jest 100 razy lepiej.
uważam, że znacznie lepszy. :) Pomimo 2,5h siedzenia w kinie nie chciałam, żeby się kończył.
Dużo lepsza druga część! nie wiem kiedy przeleciały 2,5 godziny i byłam zaskoczona że to już koniec.
Bardzo dobry! Wszystko się zgadzało z książką + cudowna scena Gale'a z Katniss <3
Czy film ten zasługuje na taką ocenę na pewno wielu się zgodzi wielu także powie że nie jest aż tak dobry jak na swoje miejsce w rankingu. To rzecz gustu. myślę jednak że warto go obejrzeć, nic człowiek nie straci. Mi osobiście bardzo się podobał i oceniłem go wysoko.