Nie, to za mało powiedziane.
Pomysł na ten film to musi być jakaś ponura prowokacja. Naprawdę? Biali naziści, faszyści są problemem dzisiejszego świata? Biali naziści i faszyści nałogowo terroryzują świat? Olaboga, brakuje słów, wystarczy trailer by propaganda autorów wylała się z ekranu. A skoro już jesteśmy przy zwiastunie... Chryste Panie, jak można było wziąć ujęcie z polskiego marszu niepodległości i powiązać to z faszyzmem/nazizmem? W tym momencie pewne granice zostały przekroczone i w grę powinny wejść pozwy, jak najgłośniejsze.
PS. Polecam wszystkim postępowym forumowiczom zapoznanie się z pojęciami typu "nacjonalizm", bo pomimo ogólnego przekonania na przykład to sformułowanie jest całkowicie pozytywne.
Koleżko, jest coś takiego jak nacjonalizm, który jak wiele innych rzeczy może być pretekstem do złych rzeczy oraz jest coś takiego jak zakłamana wersja nacjonalizmu, która nie jest po prostu prawdziwa.
Powiedz mi, czy jak wolę swoich rodziców, od rodziców mojego kolegi i uważam, że są lepsi i bardziej mi na nich zależy i z nimi się utożsamiam to będzie prowadzić do wojny między naszymi rodzinami?