Incredible Hulk

The Incredible Hulk
2008
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125554
5,4 36 krytyków
Incredible Hulk
powrót do forum filmu Incredible Hulk

Sorry ale Najnowsza ekranizacja Hulka nie dorasta do pięt tej z 2003 roku. E.Norton nudny jak flaki z olejem. Poza tym efekty specjalne (to co lubimy w tych filmach najbardziej)w wersji pana Anga Lee były na niesamowitym poziomie. Dawno nie było tak dobrze zrobionego komiksu jak to zrobił Ang Lee z Hulkiem. "Incredible Hulk" - to nuda do potęgi i słabe wykonanie...niedługo odejdzie w zapomnienie. Hulk z 2003 roku przejdzie do historii kina.

ironlord

to ty chyba sie wczoraj urodziłes i dopiero obejrzałeś wersje Anga Lee Hulka.otóż jest pewne że ten film nieprzejdzie do historii kina w żadnym razie bo sie poprostu niesprzedał i nikomu on nieprzypadł do gustu(oprócz zróżnicowanym Polakom)dlatego Incredible Hulk z Nortonem miażdzy ten film i pokazuje nietylko akcje ale i ciekawsze potyczki Bannera nietylko z sobą ale z całym światem.

Walker_

niestety się mylisz, to nie box office decyduje o tym jaki film będzie długo pamiętany, ponieważ już twoje dzieci nie będą o tym w ogóle pamiętały ile zielonych zarobił dany film. Sięgną po klasykę poprzez pryzmat upływu lat...a niektóre filmy mimo tego, że nie były popularne 20 lat temu, będą długo pamiętane i doceniane.

ocenił(a) film na 10
ironlord

Efekty lepsze w pierwszej czesci ??? Trafila kosa na kamien... Uwielbiam efekty specj. i znam sie troszke na nich ... Zdecydowanie w drugiej czesci sa lepsze bardziej dokladne i o niebo lepiej wygladajace... Dopracowane na najwyzszym poziomie i nikt mi nie powie ze w 1 czesci byly lepsze heh ...Scena Hulka z samochodem policyjnym ? Mistrzostwo swiata :]

GreG8

Kurde ja to sie nieziemsko usmiałem jak ten komandos skakał niczym spirey wokół sałaty, a te genialne efekty wręcz powalały, totalna kaszana. Heh te wozy dzwiekowe to mi godzille przypomniały(oczywiscie godzilla jest ok).
Film słabszy niz poprzedni, kiepscy aktorzy i dziecinny poziom. Typowe dla produkci tego z wydawnictwa (kasa ,szmal ,efekty ,wybuchy itp itd).
Trzyma poziom marvela i Schumacher'a ;p

hudylobo

fan Batmana sie odezwał,ten film jest lepszy niż poprzednik a nadmiar akcji którą wszyscy uważają za minus dla filmów wtym wypadku jest dużym plusem bo Hulk powinien byc "Incredible" dokładnie jak w komiksie a nie uposledzonym dzieckiem jak u Lee.

ocenił(a) film na 2
Walker_

Gratuluje Twojego pogladu dotyczacego pojecia 'uposledzony'. Jestes mistrzem! Jest roznica (i to dosc wazna) miedzy duza iloscia akcji, a nadmiarem. Sproboj cokolwiek (dajmy piwo) w nadmiarze, a prawie zawsze wyjdziemy na tym zle (niezapomniany poranny kac). Tak samo jest z filmami, jesli ktos umie dobrze planowac, gospodarowac oraz kierowac produkcja, moze sobie na to pozwolic. Jesli nie, to niech sie za to nie bierze.

'I.H.' jest filmem niewyrozniajacym sie niczym w skali ostatnich 5 lat (a o dekadach juz nawet nie wspominam), samo aktorstwo jest drewniane (niezrownana Liv Tyler;), brak dobrego scenariusza, slabe efekty (Hulk wyglada jak Pudzian pomalowany na zielono), zenujace dialogi (ulubiony zabieg ameryhanow, tak zwany krotki 'comic relief', wsadzony niewiadomo po co).

Podsumowujac, 'Hulk' Anga Lee byl zbyt dobry dla zwyklego multikinowicza, ktory nie zdal sobie sprawy z precyzji, pomyslu i finezji z jaka rezyser nakrecil ten film. 'I.H.' to mass produkt, ktory szybko sie konsumuje i rownie szybko zapomina.

p.s. Tak na marginesie, 'I.H' nie potrafil do tego czasu uzbierac nawet 1000 glosow. I to o czyms swiadczy.

ocenił(a) film na 6
bornstubborn

''slabe efekty (Hulk wyglada jak Pudzian pomalowany na zielono)'' a ja mam pytanie widziałeś film w kinie czy wersje CAM na monitorze??

ocenił(a) film na 2
Slight

Nie ogladalem w kinie, powniewz wole pieniadze zainwestowac niz wydawac na popluczyny filmo-podobne. Wersja, ktora ogladalem, tak czy siak byla dobra, a nawet bardzo. Poza tym, wg mnie, film powinien bronic sie czyms wiecej niz efektami, a tutaj niestety tego nie bylo, nawet aktorstwo zawodzi... Wielki Edward Norton, 8 czy ktore miejsce na filmwebie, a taka bieda, juz nawet potencjal Rotha zmarnowali przerysowujac go do granic mozliwosci. A kartonowa makieta pani Tyler rownie dobrze zagra jak ona.
Tak czy siak Ang Lee gora (mimo iz Eric B. posiada potencjal Tyler;)

użytkownik usunięty
bornstubborn

z tego co sie orientuje to na internecie niema narazie lepszej wersji niż cam :p wpadłeś :p

ocenił(a) film na 2

a probowales darkwarez albo aresa?

użytkownik usunięty
bornstubborn

Próbowałem wszystkiego i ciągle ten ochydny cam lub ts... niektóre filmy szybciej wychodzą vide wanted R5 już jest ale no cóż poczekam i jak wyjdzie min. R5 nowego hulka to wtedy ocenie bo do kina bym na niego nie poszedł :p

ocenił(a) film na 6

r5 hulka raczej nie wyjdzie tylko od razu DVDrip,dla przykładu Iron Man juz jest sporo miesięcy po premierze a tez r5 jeszcze nie ma. Dopiero we wrzesniu niby dvd ma byc:)

użytkownik usunięty
Slight

będzie trzeba czekać thx za info .Ostatnio ktoś sie opiernicza z tymi dvd ripami