Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Już myślałem, że nie dotrwam do końca...
Przecież tego się oglądać nie da, Infernal Affairs był świetny, począwszy od aktorów poprzez scenariusz, muzykę, klimat na reżyserii kończąc, więc zastanawiam się jak można było aż tak go zjebać?!?!
Zawiodłem się przeogromnie!!
Muszę teraz ochłonąć...

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
krotens

na 1 oceniasz:
Gulczas, a jak myślisz?
Infiltracja
Yyyreek!!! Kosmiczna nominacja

Brakuje ci klepki czy jak, bo sam nie wiem...

ocenił(a) film na 7
thomek

Hehe... :) Wiem jak to wygląda, ale to jest zupełnie inna jedynka wbrew pozorom;p
Jedynka za tamten shit ... wiadomo, a za Infiltracje to za zawód jaki mnie spotkał po jej obejrzeniu.
To była jedna z najbardziej oczekiwanych przeze mnie pozycji tego(tamtego) roku a zawiodłem się jak cholera.

Nie było NIC co podobałoby mi się w tym filmie!

Nie wiem czy oglądałeś Infernal Affairs, jeśli nie to koniecznie obejrzyj!!
(choć pewnie nie poczujesz tego co, gdybyś obejrzał oryginał wcześniej). Infiltracja jest tylko jego marną podróbką.

Puste dialogi zaprawione 'fuckami', tępe wyrazy twarzy aktorów (z wyjątkiem Nicholsona - jego zawsze będę szanował), zero napięcia, zero akcji i zero polotu. Ani razu nie przeszły mnie ciarki przy Infiltracji, natomiast na Infernal Affairs siedziałem jak na szpilkach.

A co do pytania: to nie, nie brakuje mi klepki, przynajmniej nie dlatego, że daję filmowi 1 - mam do tego prawo.

ps. To że Infiltracja to dno to nie tylko moje zdanie, ale i niektórych moich znajmych, niektórych ludzi na filmwebie oraz niektórych gwiazd.

Np. Tomasz Stańko - światowej sławy kompozytor i jazzman powiedział:
"Zobaczcie, co zrobił Scorsese. Widziałem tę jego >>Infiltrację<<. Koszmar, po prostu beznadzieja." (Film - styczeń 2007)

Ludziom może się podobać, ja tylko nie wiem co!?
A wysoka ocena wcale nie wynika z tego, że film jest super, pomyśl ile dzieci i ludzi nie mających pojęcia o filmie mogło ją oceniać:)

ocenił(a) film na 10
krotens

DEPARTED byl wierna kopia INTERNAL AFFAIRS, nic dziwnego ze nieczules napiecia, a akcja wydawala ci sie dretwa, bo przeciez jakbys ogladal I A drugi raz tez bys juz niesiedzial jak na szpilkach.
co do gry aktorow mam odmienne zdanie, jak dla mnie wszyscy grali zajebiscie, nawet Whalberg. ja podszedlem do tego jak do innego, nowego filmu i baaaardzo mi sie podobal. wg mowiac ze departed ci sie niepodobal to jakbys mowil ze Internal Affairs ci sie niepodobal, bo to przeciez to samo :P
pozdro

ocenił(a) film na 7
kosinda

również pozdrawiam ale zdania nie zmienię, po prostu tak czuję i już:)

mooooże kiedyś obejrzę jeszcze raz Infiltracje i zobaczę coś czego nie widziałem oglądając ją pierwszy raz