Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

BOJKOT

ocenił(a) film na 5

Jestem za bojkotem tego filmu. Dlaczego? Bo to kolejny przykład amerykańskiego złodziejstwa. To tak głupi naród, że nie potrafią docenić azjatyckiego kunsztu i robią sobie swoje wersje ich filmów. Łatwiejsze, przystępniejsze - specjalnie dla przeciętnego zjadacza hamburgerów.
Wkurza mnie to, że ten film jest tak chwalony, faworyt Oscarów. Za co? Za złodziejstwo? Za to sie idzie do paki, a nie dostaje nagrody.

NoktowizoR

Złodziejstwo? Zastanów się najpierw nim walniesz taką bzdurę. Twórcy Infiltracji z pewnością musili sporo zapłacić za prawa do wykorzystania tego pomysłu. A że azjaci sprzedali... no cóż, tak to bywa. Biznes to biznes.

ocenił(a) film na 5
Vinga_

ok. nie napisalem tego tak jak powinienem - "złodziejstwo" powinno być. w cudzysłowiu. nie zmienia to faktu, że nie znoszę amerykańskich remake'ów.

ocenił(a) film na 9
NoktowizoR

to idz oglądaj bollywood skoro nie lubisz ameryki

ocenił(a) film na 5
thomek

człowieku przestudiuj nieco profil zanim wydasz takie sądy... żebyś wiedział, że wolę bollywood. generalnie wolę Azję niż amerykański szit.

ocenił(a) film na 8
NoktowizoR

Podobne zdanie mam: http://g.jogger.pl/2007/02/26/krotko-o-oskarach/

NoktowizoR

No to, że dostał oscara za najlepszy film to przesada...ale ja się nie przejmuję, bo wiadomo co robią amerykanie...pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
NoktowizoR

ja tez przedkladam kino azjatyckie nad amerykanskie ale po raz pierwszy musze stwierdzic ze amerykanski remake byl lepszy od oryginalu. wedlug mnie Infiltracja to jest najlepszy film roku 2006 i zasluzenie dostal oskara. to nie ma najmnieszego dla mnie znaczenia ze to remake. zlodziejstwo to za mocne slowo ale to prawda ze amerykanom trudno stworzyc jest oryginalne dobre kino sensacyjne w ostatnich latach.

ocenił(a) film na 7
Lucho

A ja opieram twoje zdanie w 100%. Film niedosc ze zerzniety to jeszcze nie dorasta do piet orginalowi. A to ze dostal oskary to mnie wogole nie dziwi poniewaz cala ta ceremonia to wielki cyrk i przyznawane na niej nagrody bardzo czesto sa wielce nie trafione. Tak tez jest w tym przypadku - oscar? za co?!