~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
W jakim celu Costello był informatorem ? To był 'lekko' psychicznie niezrównoważony człowiek. Mordował, kradł, rozprowadzał etc. Czy chodzi tu o bezpieczeństwo narodowe ? Jak akcja, np. z chipami do rakiet, żeby Chińczykom nie wpadły w łapy ?
Inb4.
Żeby dorwać Sullivana, to bezsensu. On był szefem i nr 1.
Nie odpowiem Ci na pytanie, ale ktoś Ci powinien postawić piwo za ostrzeżenie przed spoilerem, bo dzisiaj neo dzieci spoilerują na prawo i lewo a filmweb nic z tym nie robi :(
Był informatorem FBI z prostego powodu - żeby FBI nie dobrało mu się do tyłka.... - proste. Miał na głowie policję federalną ale FBI nie.
Miał jeszcze inny powód: Jeśli ktoś z jego wspólników podpadł, zdradził itd. - sprzedawał
A sam był przy tym czysty? Czyli jak np. odrąbałby komuś łapę (jak temu typowi z obrączką) upiekłoby mu się? Trochę to naciągane...
Ten film jest świetny bo pokazuje ,że kurw nie brakuje w każdej za struktur: i w mafii i w policji i w polityce, wszyscy są brudni, a jak jesteś uczciwy to zwariujesz a później dostajesz kulkę .Trochę to wyolbrzymione i groteskowe ale dzięki temu można lepiej zrozumieć to szambo 8/10
Bardzo mądry wniosek sky walczaka ;) Szkoda tylko,że to prawda.
A film dla mnie 10/10,recenzję pisałem wcześniej i wiem,że to remake.
U FBI był wtyka i miał za to przywileje, przymykali na niego oko bo sypał innych. Nie mogli wiedzieć od początku że Colin jest podstawiony, bo FBI to nie policja stanowa, Costello chciał mieć swojego człowieka u nich. Tym sposobem troche kontrolował i FBI i policje.