Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Przez wielu uznawany jest za jeden z najlepszych filmów kryminalno-gangsterskich... dla mnie to ten film wygląda jak zabawy dzieci w piaskownicy w porównaniu do takich pozycji jak Dawno temu w Ameryce, Nietykalni, Chłopcy z ferajny czy Ojciec chrzestny. Słabe kino

użytkownik usunięty
Spioch

Ten film jest wspaniały 9/10. Powinien być w Top5.

a dlaczego powinien byc w top 5 elias?

użytkownik usunięty
lotr_2

Bo jest wspaniały.

a dlaczego jest wspaniały ?

użytkownik usunięty
lotr_2

Bo elias tak powiedział.

użytkownik usunięty

Gra aktorska / soundtrack / klimat / scenariusz / fabuła / montaż / zdjęcia / czarny humor / obsada.

użytkownik usunięty

ziew załosne argumenty

Gra aktorska? DiCaprio jak i Damon nic nie pokazali, Nicholson ratuje, ale wiadomo Jack to inna liga. Klimat? Jak dla mnie zerowy biorąc pod uwagę, że ten film ma być niby to gangsterski. Scenariusz..przyznaje,niesztampowy. Montaż? Zdjęcia? Wątpię, że potrafisz uzasadnić dlaczego są mocną stroną tego filmu. Aha i obsada nie gwarantuje, iż film będzie trzymał dobry poziom.

użytkownik usunięty
Spioch

"DiCaprio jak i Damon nic nie pokazali"

A co mieli pokazać... pośladki? Fajna obsada, film na dobry z plusem.

ocenił(a) film na 7
Spioch

Soundtrack to niczym nie wyróżniające się melodyjki. Posłuchaj muzyki z "Zabójstwa Jesse'ego Jamesa" Nicka Cave, poznaj znaczenie słowa oryginalność.
http://www.youtube.com/watch?v=xH0b2TooTxY

Jeśli chodzi o fabułę to o wiele więcej oferuję Prestiż, który walczył o nagrody w tym samym roku. Zresztą o ile mi wiadomo Infiltracja to remake, niewiele zależało od Scorsese.

Zdjęcia bez zarzutu, ale oryginalnością nie grzeszą. Odsyłam do filmów,w których za kamerą stał Roger Deakins.

Poza tym obsada determinuje poziom gry aktorskiej,nie rozumiem po co rozbijać to na dwie kategorię.

Infiltracja 7/10 .

Obejrzyj Monachium, poczuj różnicę.

krzychun

DiCaprio miał ciekawsze ,lepsze role tutaj dużo krzyczy robi groźna minę itd.Wahlberg(życiowa rola) i Nicholson byli najlepsi choć ten drugi miał z 10 lepszych kreacji

ocenił(a) film na 10
Spioch

A mnie się film bardzo podobał :D i jest jednym z moich ulubionych .... Podobała mi się fabuła ... obsada .. i wynik końcowy .
A wy tu widzę sami znawcy kina i krytycy ....... ;\ hahahaha <----tyle w tym temacie
oczywiście film nie wszystkim musi się podobać . ale jeśli ktoś już brnie w zaparte , że film nie jest dobry etc. to niech użyje odpowiednich argumentów a nie odsyła do obejrzenia innego filmu ...

Priya_

Zacznij od siebie i użyj dobrych argumentów czemu ten film jest niezły według Ciebie

użytkownik usunięty
Spioch

Nie masz najmniejszego pojęcia o kinie. Cała obsada wypadła genialnie - DiCaprio zdominował ten film. Nicholson rewelacyjny, Wahlberg rewelacyjny, Damon i cała reszta również. Jeden z najlepszych filmów jeśli chodzi o poziom gry aktorskiej.

ocenił(a) film na 7

Nie masz najmniejszego pojęcia o kinie. Cała obsada wypadła żałośnie- DiCaprio zepsuł ten film. Nicholson tragiczny, Wahlberg grał jak Maciek z Klanu, Damon i cała reszta również. Jeden z najgorszych filmów jeśli chodzi o poziom gry aktorskiej.

krzychun

Zgadzam sie.
------------------------------------------

Spioch

Film słaby. Zawodza aktorzy. DiCaprio- fatalny, schematyczny, papierowy. Nicholson jako aktor zjada własny ogon- te same miny, te same grymasy juz nie sa diabelskie- sa załosne. Damon przeciętny. Nie ma w tym filmie autentyczności, jest naciagana groza. Popłuczyny dobrego kina

ocenił(a) film na 7
Spioch

Nie wiem za co ten film dostał taką note??!!dla mnie ten film był tylko dobry.Tak na jeden raz.Bez rewelacji :P:P