Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Film jest wybitnym przykładem że o mafii to tyko scorsese,ten włoski reżyser ma tkaie wyczucie,i tak iumijejetnosci ze jest w tej kwestii nie od pobicia.Film ma wspaniałe aktorstow nicholsona i di caprio,swietny sheen,swietny whalberg i dobry damon.Fabuła,może oklepana prze skośnookich ale scorsese podfał ją fantastycznie,końcówka filmu,coś cudownego,w życu bym sie takiej nie spodziewał!!!Nareszie martin wrac do formy po 12 latach,bo od "kasyna" to troche gość spadł,"Infiltreacja" powrocil na swietne tory i licze na jego kolejne wybitne dziela bo "infiltracja" takowym jest!

ocenił(a) film na 1
damek1690

świetny powrót???!!!! przecież to remake, za takie coś dostaje sie oskara? no nie ja wysiadam , pierwowzór zdecydowanie lepszy, lepsza gra aktroska, wystarczy obejżeć wszystkei 3 części "Infernal Affairs" produkcji Hong kong :) to polecam

ocenił(a) film na 10
morituruss

ok,tez uwazam ze scorsese powinien dostac oscara juz w czasach godfellas i kasyna,o taksowkarze nei wspomijac.jesli chodzi o to ze to remake no to ok,ja pierwowzoru nie widzialem wiec sie o nim nie wypowiem ale jesli ocanialem film jako normlane dzielo to wydalo mi sie wybitne...to tyle,a co do aktorstwa to bylo na swietnym poziomie,moze poaza damonem ktory byl po porstu poprawny.

ocenił(a) film na 1
damek1690

koniecznie trzeba obejżec oryginał. Przyznaję że ja to jestem fanem kina azjatyckiego, od kina amerykańskiego nie stronię, tylko trochę szkoda że taki rezyser jak Scorsese sięga po film już raz nakręcony. Co do gry aktorskiej to naprawdę nie przekonał mnie Leonardo, Nicholson oki , może to wynika z tego że pierwszy obejżałem oryginał i po prostu bylem zachwycony, sensacja na wysokim poziomie, napięcie utzymana przez 3 części, a końcówka filmu no cóż można powiedzieć, obejżyj "Infernal Affairs" poczytaj oceny innych, film dostępny bez problemów w Polsce a naprawde warto, bedziesz miał okazje ocenić grę aktorską : Tony Leung Chiu Wai i Ady Lau i może wciągnąc sie kino azjatyckie które stoi na bardzo wysokim poziomie, a wtedy mozemy sobie pogadać.

ocenił(a) film na 8
morituruss

Leo zagrał dobrze i Nicholson zagrał świetnie. Oni razem stworzyli dobry duet. Bez nich ten film byłby zły. Nie krytykujcie dobrych aktorów

ocenił(a) film na 10
agnieszka_26

Nom Leo zagrał zajebiście w tym filmie Nicholson tez ogolnie film zajebisty

ocenił(a) film na 10
laczek_2

no jesli bede mial okazje siegne po te nrozdzial kina azjatyckiego ale twoja ocena wobec mnie nie jest do konca uczciwa bo oceniasz przez pryzmat pierwowozrou,moze masz racje ze najpierw trzeba obejrzec orignal ale skoto juz obejrzalme remake to oceniam go jako osobny film.Mi sie tutja Di caprio bardzo podbał,podbnie zrezta jak w "krwawym Diamencie"

ocenił(a) film na 8
damek1690

Oczywiście. Moi drodzy, stara to śpiewka jak świat, ale na serio nieustanne obrażanie Leo to już jest śmieszne i irytujące.
Wiele ludzi tak bardzo go krytykuje, i nie potrafię tego zrozumiec, Dlaczego????? Przecież poza kilkoma niewypałami ma na serio świetne role. Spójrzcie na jego naturalnośc, spontanicznośc. Przecież większośc tych młodych aktorów to drewniane aktorskie kłody, które kończą w podrzędnych serialikach.
Moim zdaniem wynika to z braku typowo męskiej urody Leo . Ale czy można obiektywnie zarzucic mu jej brak? Fakt - utył. Ma jednak dosyc gęste włosy(chociaż już nie takie jak kiedyś), niebieskie oczy, niesamowicie kształtny , zgrabny nos. Nie jest też więc brzydki. Ludzie po prostu obejrzeli Titanica, ubzdurali sobie ,że Leo to brzydkie beztalencie i tak ciągle powtarzają. I nawet nie pomaga to, że gra w filmach samego Martina Scorsese.