Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

No cóż...

ocenił(a) film na 6

Obejrzałem wczoraj ponownie Infiltracje i muszę stwierdzić, że jest jeszcze gorszy względem oryginału niż pamiętałem. Oryginał jest zdecydowanie lepiej nakręcony, trzymający w napięciu, wywołuje emocje, świetna kreacja bohaterów, szybsze tempo, doskonały montaż, lepiej prezentowana fabuła itp. Infiltracja jest jedynie filmem ukazującym historie, za to Infernal Affairs oprócz tego jest plastyczne, oryginalne i co najważniejsze - z niepowtarzalnym klimatem. Ten film Scorsese nie jest tragiczny. Po prostu w porównaniu z oryginałem jest filmem przeciętnym. Jest zwykły, bez wyrazu i nie powoduje takich emocji u widza jak oryginał. Film jako film jest dobry, ale jako remake jest niestety porażką.

ocenił(a) film na 8
Kehuan

Zapomniałeś, pisząc, dodać 'MOIM ZDANIEM'.
Ja tam, miałem ogromne emocje podczas Infiltracji. Dodatkowo bardzo mnie nakręcała gra Leo i kawałek Dropkick Murphys, co był puszczany parę razy. Względem oryginału także wstęp był o niebo lepszy, właściwie już po wstępie Infiltracji wiedziałem, że mi się spodoba. Po wstępie IA wyłączyłem film.

ocenił(a) film na 7
Hilarious

we mnie nie wzbudził zbyt wielu emocji, w napięciu trzymał raczej słabo, wkurzający Damon i dobry DiCaprio. Film dobry, ale spodziewałem się czegoś lepszego

owczy

O co chodzilo w scenie, w ktorej umierajacy przxestepca wola Di Caprio i chce mu powiedziec czemu go nie wydal?

ocenił(a) film na 8
Melta

Chciał mu powiedzieć dlaczego go nie wydał.

ocenił(a) film na 9
MatiZ_3

buahhaha ale tępa odpowiedz

MatiZ_3

hahaha. Film miazga. Nie wiem, nie oglądałem oryginału ale z tego co wiem to jakieś azjatyckie kino. Nie podejdzie mi bo nie lubię azjatyckich filmów. Super role właściwie wszystkich ale głównie Dicaprio i Baldwin :)

ocenił(a) film na 9
Melta

Myślę, że chciał mu powiedzieć, ze tez jest kretem..

ocenił(a) film na 10
Melta

Nie wydał go, bo też był kretem, tyle że FBI, potem to było powiedziane w TV, kiedy znaleźli jego ciało.

koziro88

Dzięki :).Ewidentnie przeoczyłem ten fragment.