Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Film jest dobry, fabuła ciekawa, dobra gra aktorów, ciekawie nakręcony, ale czy to są powody by otrzymać oskara? Wielkia pomyłka Amerykańskiej Akademi Filmowej.. 4/10

Kedzior_

Dlaczego?? Film jest (moim zdaniem) Super... Poza tym nie widzę "Babla" albo "Listy z Iwo Jimy" Jako laureata oscara... Dla mnie 9 na 10!!! A najlepsza jest w nim gra aktorska:) Pozdr.

ocenił(a) film na 9
number_nine

Wg mnie filmy ktore otrzymuja oscara za najlepszy film powinny być wyjątkowe, głębokie, a nie tylko dobrym filmem akcji z fajnym scenariuszem (dodatkowo zapożyczonym) i dobrą grą aktorów.. to po prostu nie to. Ale trzeba też zauważyć, że w tym roku nie było wiele filmów do wyboru.. co nie zmienia faktu, że wg mnie Infiltracja nie zasłużyła na oscara. pozdro

Kedzior_

Nie żebym się czepiała... gusta są różne i każdy wystawia ocenę według własnego uznania - niemniej jednak u mnie albo film jest dobry, albo poniżej oczekiwań... Stwierdziłeś, że "Film jest dobry, fabuła ciekawa, dobra gra aktorów, ciekawie nakręcony" a dałeś mu 4/10 ('poniżej oczekiwań') dlatego że dostał Oscara??? Bo taki wydźwięk ma twoja wypowiedź.

ocenił(a) film na 9
Vinga_

Stwierdzenie dobry interpretuję na własny sposób, a nie jaki ma odpowiednik na filmwebie jako ocena (czyli 7). Film oceniłem na "poniżej oczekiwań" ponieważ to chyba normalne, że po produkcji która otrzymała oscara mogłem spodziewać się czegoś wiecej... a nawet znacznie więcej.