Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Zdecydowanie tak. Nie wiem, ale mam wrażenie, że prawie wszyscy w tym kraju ślepo idą za głosem jakichś krytyków i ślepo powtarzają, że ten film nie zasługiwał na Oskara. Uważam, że z tą 36 pozycją na imdb.com to może troche za dużo, ale gdzieś koło 50 być po prostu powinien. Jest to kino w najlepszym wydaniu, rewelacyjnie wyreżyserowane i zmontowane widowisko. Właśnie takie filmy warto oglądać! Zdecydowanie film roku 2006 i basta.

PS. Mówiąc szczerze ja ten film w pełnie doceniłem dopiero za czwartym obejrzeniem! Ocena: 9/10.

użytkownik usunięty
raphiX

Jestem tego samego zdania. Najgorsze jest jednak to ,że przed rozdaniem wszyscy jednym głosem mówili -tak to jest film, który zasługuje na wszystkie statuetki, najepszy film Scorsese od czasów Goodfellas itd.
Gdy film już dostał statuetki, wszyscy nagle zmienili zdanie.
Na szczęście tylko polscy krytycy są niedorozwinięci. Na Rottentomatoes filmy uzyskał kapitalne 93% i jednogłośnie przez krytyków jak i widzów został uznany za najlepszy film 2006 roku.

ocenił(a) film na 9

No za granicą ten film cieszy się z kolei chyba wygórowaną opinią. Jak już pisałem jest świetny ale jeżeli na takim rottentomatoes film ma wyższe(i to duuużo) notowania niż np. Leon Zawodowiec, Gladiator i masa innych filmów to już przesada. Jednak cieszę się, że podzielasz moją opinię o niedocenianiu tego filmu w Polsce. pzdr