Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Bardzo rzadko oglądam tego typu filmy, może to dlatego. Ale brak happy endu chyba zawsze robi wrażenie. Bardzo mi sie podobala kreacja Di Caprio. Po tym filmie i "Krwawym diamencie" bardzo polubiłam jego grę. Polecam. Warto zobaczyć.

ocenił(a) film na 9
malva

przyznam szczerze ze od czasow 'Titanica' omijalem filmy z Di Caprio szerokim lukiem.
a tu.. jakze mile zaskoczenie...
film dla mnie swietny choc ociagalem sie z ogladnieciem.
Kreacja Nicholsona cos a'la pokrecony psychol Joker z 'Batmana'.
myslalem ze bedzie happy end... caprio razem z ukochana odjedzie w strone zachodzacego slonca.. ale jednak nie.. dostal kulke i to dosc wczesnie przed koncem.
czyzby mu talent powrocil od czasow Gilberta ?

rafael_0210

Chciałabym się zgodzić ze wszystkim co było wcześniej napisane ale nie mogę. Rafaelu:
"czyzby mu talent powrocil od czasow Gilberta ?" (dokł. cytat)
Nie rozumiem czemu tyle ludzi sądzi, że owszem, DiCaprio świetnie zagrał w "Grape'ie" ale potem już nic, no naprawdę! Mogę podać jeszcze 10 jego wspaniałych ról poza tą...
No więc: "Basketball Diaries", "Total Eclipse", Titanik", "Aviator", "Blood Diamond" "This Boy's Life", "Catch me if you can", Don's Plum", "Gangi Nowego Jorku", no i choćby heh:) "Szybcy i Martwi", to też było super. Ja bym mu złotego globka dała za każdą z tych ról a za niektóre to nawet oscara, naprawdę:P

Ale w sumie to i trochę racji trzeba przyznać. Po obejrzeniu "Co gryzie Gilberta Grape'a?" i ja krytyczniej podchodzę do jego oceny w kolejnych filmach i za każdym razem gdy widzę go w kolejnych filmach dużo sobie od niego wymagam, bo wiem, że ma talent i na duużo go stać.

Żeby tylko nie było: Nie porównuję jego roli w "Co gryzie GG?" do np. "Don's Plum", albo w "Szybkich i martwych"! Wiadomo, że to jako Arnie mógł się bardziej aktorsko wykazać, dlatego twierdzimy , że zagrał tam lepiej...

Ale żeby też nie było, że nie miał innych świetnych ról, bo to przecież kłamstwo:P

PS: Zauważcie że ludziom bardziej podobają się kracje DiCaprio im trudniejszą ma rolę...
Daje do myślenia...
Pzdr!

ocenił(a) film na 8
number_nine

Muszę sie zgodzić z kolezanka. Di Caprio ma na swoim koncie wiele dobrych ról i choć często zdarza mu ise grać w filmach które mnie akurat nie kęcą ja "Aviator" np. to cenię go jako aktora, bo sie rzeczywiście dobrze w nich spisuje :). Przytoczę tu choćby jego świetne role w "Blood Diamond" i "Gangach Nowego Yorku". Pozdr

ocenił(a) film na 9
malva

ze wstydem przyznam ze 'Blood Diamond' jeszcze nie widzialem z wczesniej wymienionego powodu unikania jego nazwiska.
poprosty nie pasowal mi w 'Titanicu' jako cfaniaczkowaty amant, perfekcyjny na kazdym kroku, nie robiacy zadnych pomylek, wpadek.
chlopak wychowany na ulicy potrafiacy zachowac sie na salonach.
cos nie tak... ale to nie o tym filmie.dodam tylko ze nie uwazam Titanica za film zly a wrecz przeciwnie.
jak widac Di Caprio potrafi. i to bardzo dobrze potrafi.po ostatnim widac ze dostal bakcyla i pokazuje swiatu na co go stac.
oby tak dalej.gdyz juz sie balem ze bedzie 'krotko' z dobrymi aktorami mlodego pokolenia.
pozdrawiam