Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

nie wiem jak Akademia mogła się tak pomylić przyznając oskary właśnie temu filmowi...chyba największa pomyłka od czasu Rockiego.Martin Scorseese otrzymał oscara moim zdaniem jako zadośćuczynienie za błedy z przeszłości pomijając np.Taksówkarza(jeden z moich ulubionych filmów)a nie jako najlepszemu reżyserowi 2006.

piotrekk89_89

Jeśli już to zadośćuczynieniem był oscar za reżyserię.... A oscar dla najlepszego filmu trafił na właściwe miejsce... Wystarczy spojrzeć na resztę filmów...

Szkoda, że ci się nie spodobał... Większości ludziom się bardzo podobała a jeśli tobie nie to nie powód dla którego Infiltracja nie miałaby dostać Oscara:/

ocenił(a) film na 10
number_nine

Infiltracja to najlepszy film jaki ostatnio widziałam. Dający do myślenia. Nic w nim nie jest albo tylko białe albo tylko czarne. Wiele wątków trzebabyło rozważyć naprawdę na spokojnie i je po prostu zrozumieć. Jeśli komuś nie podobał się ten film... cóż mogę powiedzieć... trudno. Ja uważam, że Akademia się NIE pomyliła uznając The Departed najlepszym filmem 2006r.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
piotrekk89_89

Podeszłam do filmu pełna dobrych chęci, ale pomimo tego, nie podobał mi się. Była czwarta nad ranem, kiedy puszczono "Infiltrację" w ramach Enemefu i przyznaję, że otwierałam oczy tylko na sceny z Jackiem Nicholsonem. Nie mówię, że to zły film i Akademia chyba się pomyliła przyznając mu nagrodę, ale do mnie nie przemówił.

yahooaneca

Film świetny, ale i mi by się chyba nie podobał gdybym otwierała oczy tylko na sceny z Jackiem;)
Poza tym ten film trzeba zrozumieć, więc wybaczę ci jeśli wystawiłaś temu filmowi notę niższą niż 8!