Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

co sie stało?

ocenił(a) film na 9

a mnie się film podobał tylko ja się pytam co się stało z tą brązową kopertą co Billy dał Madelin?

ziuta_6

nic właśnie:) przed chwilą oglądałam, czekałam aż ten motyw wróci nie jednak wyjaśniono czy ją otworzyła czy nie

ocenił(a) film na 10
kompaktowa

Film rewelacja. Właśnie obejrzałem i też nie wiem co się z nią stało, bo nagranie rozmowy Costello i Colina przyszło listem. Więc po co była ta koperta?

ocenił(a) film na 9
ziuta_6

Film zaskakujący i rewelacyjny a co do koperty to chyba jej nie otworzyła :)

użytkownik usunięty
kasiulec12

Jeżeli chodzi o koniec filmu i tą brązową kopertę to mam pewne wyjaśnienie, choć możliwe ze w tym przypadku poniosła mnie wyobraźnia. Otóż wydaje mi się że Madeline spełniła obietnicę Billa i po jego śmierci ją otworzyła. Tam natomiast były dowody na to, że Colin był wtyką Costello, i informacja co Madeline powinna zrobić z tymi dowodami. Tutaj domyślam się że Billy kazał jej to wszystko przekazać Dignamowi (jedynemu żyjącemu człowiekowi który wiedział że Billy był tajniakiem policji w szeregach Costello). Dignam pałając żądzą zemsty za życie swojego przełożonego Queenana i Billa zemścił się i zabił Colina. Zresztą jak było widać w filmie, nie pałał do niego duża sympatią. Do takiego rozważania skłoniła mnie postawa Madeline na pogrzebie, gdzie nie chciała zamienić nawet słowa z Colinem, a więc musiała wiedzieć że to on był szczurem mafii i przez niego zginął Billy, którego widać było 'szczerze' opłakiwała. Dziękuję za uwagę:D pzdr