od razu powiem na wstepie, że nie widziałam wersji azjatyckiej. ale słyszałam sprzeczne opinie, część ludzi twierdzi, że oryginał jest o wiele lepszy, częsć, że ta wersja bije na głowe poprzednią. nie wiem. prawdopodobnie postaram się zobaczyc też wresje azjatycką i porównać. w każdym razie uważam, ze scorsese znów wrócił do formy! Infiltracja jest wg mnie fantastycznym filmem z bardzo umiejętnie poprowadzona intryga gangstersą. Ciekawy scenariusz, dowcipne dialogi, wciągająca fabuła. Do tego dodać świetne zdjęcia, wartką akcje i oczywiście musze tutaj pochwalić genialną rolę Leonarda DiCaprio (brawo - miłe zaskoczenie) i mistrzowską mimikę i charyzme Nicholsona. Film na miarę dzieła sztuki, wszystko zapięte na ostatni guziczek, perfekcyjne. A końcówka całego filmu usatysfakcjonowała mnie już całkowicie, dopełniła całości. Nie spodziwałam sie takiego obrotu spraw, było to dla mnie bardzo fajnym zaskoczeniem. Wreszcie nie przewidziałam, jak sie skończy i dzięki temu film nabrał jeszcze na koniec smaczku. Daje bez wahania 10/10 ! :D
zgadzam sie z toba film jest naprawde swietny. rewelacyjna obsada aktorska ktora nie zawiodla swoich fanow a nawet bardzo mile zaskoczyla. bedac w sali kinowej bylam ciekawa reakcji innych widzow i z przyjemnoscia stwierdzam ze wszystkim sie podobalo szczegolnie teksty jakimi sie poslugiwali glowni bohaterowie. akcja od poczatku do konca trzyma w napieciu i zakonczenie jakiego nikt tak naprawde nie mogl sie spodziewac. swietne ujecia, muzyka ktora dopelniala calosci i utrzymywala napiecie. wyszlam z kina calkowicie usatysfakcjonowana. oby w naszym kinie bylo wiecej takich filmow :D