Infiltracja

The Departed
2006
8,0 350 tys. ocen
8,0 10 1 349839
7,7 67 krytyków
Infiltracja
powrót do forum filmu Infiltracja

Ok film calkiem fajny, fajnie sie patrzy, potrafi zainteresowac, ale Oscar dla najlepszego filmu??????? Za co niby?? wg mnie obraz owszem dobry, ale nie zasluguje na Oscara dla najlepszego filmu!

użytkownik usunięty
Matte

Njabardziej bawią mnie takie wypowiedzi typu: niezasługuje na Oscara w kategori bla,bla,bla.
W takim razie jaki TWOIM zdaniem film w tym roku zasługiwał na statuetkę?
-Babel ? ,czy powtórka z rozrywki po raz wtóry.Film nie zaprzecze niezły,ale nie bije takich jak "Traffic","Amorres..","21 gramów"..
-Królowa? ,film,który jedynie trzyma się kupy roli Helen
-Listy z Iwo Jimy, czyli nieudana próba powtórzenia sukcesu Szeregowca Ryana.
-Little miss sunshine? ,przyznam dobry scenariusz orginalny-ale nic więcej ,kiepskie wykonanie robi swoje.

ocenił(a) film na 10
Matte

Dokladnie zgadzam sie z moim przedmowca ;)I uwazam ze Departed jak najbardziej zasluguje na oskara!A nie tam jakas krolowa czy babel

Matte

A właśnie ze nie zasługuje, bo nie:PPP I za Dicaprio powinni mu kare przyznać:P

A poważnie, to mimo że film jest niezły to dawanie Oscara za najlepszy film remak'owi jest trochę nie fair:/ Naprawdę chiński oryginał nie jest wiele starszy, a oglądało mi się go lepiej. Tam było czuć że postacie tętniły emocjami, strachem, czasami aż mocniej zaciskało się dłonie na krawędziach fotala...a tutaj... No fajnie się ogląda, fabuła wiadomo sprawdzona, aktorzy ok... no ale brak temu filmowej duszy. Takie jest moje zdanie.
Niestety Amerykanie musieli "udowodnić" że potrafią lepiej i oczywiście nagrodzili się sami za to :D

ocenił(a) film na 9
Matte

Wcześniej miałam wątpliwości czy Akademia dokonała właściwego wyboru przyznając oscara właśnie Infiltracji, ale ostatnio obejrzałam film ponownie, obok pozostałych nominowanych. I wątpliwości minęły. Oglądany za dtugim razem film wydaje się jeszcze lepszy, a tymczasem np. Mała miss zwyczajnie przestaje bawić, właściwie cały jej urok pryska. Królowa i Listy to porządnie zrobione filmy, ale chyba nie do końca oscarowe. Wcześniej mocno trzymałam kciuki za Babel i trochę załowałam że to własnie ten film nie wygrał, nadal bardzo go lubię, ale chyba widowiskowośc i aktorstwo Infiltracji bardziej zasługiwały w tym roku na nagrodę.

ocenił(a) film na 9
saskia

Jak dla mnie bezsprzecznie 2,5 h dobrego kina. Nie mam nic do zarzucenia.
Motyw z uśmierceniem głównego bohatera w najmniej oczekiwanym momencie rozłożył mnie na łopatki. 9\10

ocenił(a) film na 9
Miszka_Kozlov

dokładnie..

za krótki post.. :/