Mam pytanie dotyczące końcówki filmu ( która moim zdaniem była lekko przegięta) czy Dignam pracował dla mafii czy po prostu kropnął Colina za to że był kapusiem?
Dignam był jedynym porządnym gliną, a ci wszyscy pozostali to niewiarygodni idioci.
Ciekawe jak doszedł do tego, że Sullivan jest kretem mafii.
Czyżby Madeline przekazała mu dowody zdobyte przez Costigana? A może to Dignam dotarł do tych nagrań samodzielnie?
Obstawiam jednak wersję pierwszą, czyli to że Madeline zdecydowała się "sprzedać" Sullivna... :)
Właśnie się zastanawiałam co było w tej kopercie. myślę że to ona przekazała ją digmanowi bo costigan po śmierci tego starszego tylko jemu mógł zaufać. tylko oni dwaj wiedzieli kim naprawdę jest costigan
Dignam sprzątnął Sullivana za to, że był kapusiem. Mimo iż był wrednym skur*** to był też jedynym porządnym gliną po śmierci Queenana. Dignam dostał coś od Costigana(może to było w kopercie którą zostawił tej babie, a może dostał to pocztą jak Sullivan) i był pewien że Sullivan to kret. Więc postanowił go sprzątnąć, bo wiedział że zginęli przez niego ludzie.