PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573864}
7,6 18 tys. ocen
7,6 10 1 17932
7,7 20 krytyków
Inside Job
powrót do forum filmu Inside Job

Film bardzo dobry. Stara się opisać sposób w jaki świat doszedł do sytuacji wielkiego kryzysu.Fakt, aby zrozumieć dokładnie istotę tego zjawiska trzeba zobaczyć film parę razy (przynajmniej ja musiałem) o ile jest się kompletnym laikiem w tego typu sprawach, to jednak otrzymujemy dość jasny, choć zapewne ogólny obraz przyczyn tego stanu i czynów osób za to odpowiedzialnych.
Ciekawą informacją było opisanie podobnych, pomniejszych kryzysów, które miały już miejsce i to wcale nie tak dawno. Co więcej, wybuchały one raz po raz. Jak widać nikt nie ma nic przeciw temu.
Krętactwa osób z tym związanych były po prostu niewyobrażalne. Same odpowiedzi na pytania w większości przypadków (osób odpowiedzialnych za kryzys) były po prostu śmieszne i zakrawające na totalną arogancję i megalomanię tych ludzi.

Co najlepsze. Nie wiem czy się zgodzicie, może to wyobrażenie oparte na wiadomościach, których dowiedziałem się z tego filmu.Jednak, czy Wam też nie wydaje się, że większość tych ludzi ma taki wyraz twarzy, który (mi) nie pozwoliłby powierzyć im opieki nad choćby jedną cząstką mojego majątku ?

Jak dla mnie powinni ich posadzić na krzesło, kasę zainwestować w gospodarkę. Musieli wiedzieć co robią i jaki wielką czarną dziurę wyładowaną po brzegi gównem tworzą. I że ona w końcu eksploduje.Szkoda, że ładunek ścierają z siebie nie oni, a Ci których oszukali.

ocenił(a) film na 10
kaczor54

pełna zgoda z Twoim postem ... ja po filmie poszedłem dalej w poszukiwaniach prawdy , chcąc się dowiedzieć dlaczego to tacy panowie jak Summers , czy Gaitner choć spieprzyli wszystko ciągle są u władzy , idąc tym tropem nagle odkrywasz hasło klub Bilderberg , potem hasło Iluminati ... a potem docierasz do szczytu tych którzy pociągają za sznurki ... rodzinki Rockefeller i Rotchsild ... oni ciągle są w cieniu ... a figurant Rotchsildów Georg Soros w tym filmie robi wręcz za moralny autorytet ... to jest mistrzostwo szczytów iluminati

DavidTua

dlamnie te wszystkie teorie spiskowe to są bzdury.... W dzisiejszym świecie tyle osób nie może mieć całkowitego wpływu na świat finansów(mimo że mają na nie duży wpływ ale nie taki aby mieć nad nim całkowitą władze i raczej się to nie zmieni) warto tutaj przywołać wizję świata przyszłości chyba właśnie stworzoną przez Rockefellera że na świecie bodajże w XXI wieku wystarczy 30% aktualnej populacji aby wytwarzać dobra dla wszystkich- a reszta ludzi nie byłaby potrzebna i by była skazana na eliminację lub na odrzucenie przez te 30% ludności- jest to raczej niemożliwe i niewyobrażalne.
Natomiast George Soros nie robi tutaj za moralny autorytet bo się nie wypowiada wogóle na temat uczciwości, zarobków itd. Stwierdza jedynie że sam nie rozumie handlu tymi długami kredytowymi bo jest staroświecki, przedstawia na podstawie przykładów jak to było z kontrolą banków- przykład tankowca i cytuje Chucka Princa z Citibanku że trzeba tańczyć póki nie skończy się muzyka. To by było chyba wszystko co mówił w tym dokumencie a jeśli ktoś odrazu uważa że robi z siebie moralny autorytet to brawo dlaniego bo potrafi znależć 2-gie dno jego wypowiedzi którego niema(George Soros jednak jest świetnym finansistą (nie bez powodów mówi się że złamał bank Anglii),filantropem - dzięki niemu powstał w Polsce Intytut Batorego chociaż mało kto otym wie jeśli wogóle kiedykolwiek onim słyszał kiedykolwiek

ocenił(a) film na 10
beithor

teorie spiskowe he he ...

gdybyś potrafił spojrzeć na świat odpowiednio jasno zobaczyłbyś iż koncepcje rockofellera właśnie są wcielane w życie !! im po prostu nie jest potrzebne 60 % populacji jak sam napisałeś

co do teorii spiskowych to kiedy słyszę wyśmiewanie spraw związanych z iluminatami np. myślę iż ci ludzie ockną się dopiero kiedy przymusowo zostaną zaczipowani , wtedy dotrze do nich że "te oszołomy" z netu nie kłamały ... ktoś chce nas totalnie kontrolować i to nie dla naszego dobra

Soros to nie żaden filantrop , po jaką cholerę tu f.batorego ? dinozaury unii wolności mają uczyć nas demokracji ... a adekwatnej polski odłam Wielkiego wschodu Francji uczy jak zaprowadzać doktryny klubu Bilderberg
jakie są pożytki z działania tej "fundacji" dla jakiegokolwiek obywatela ?

gdyby dał na domy dziecka albo Wośp to byłby filantropem

takie rzeczy jak złamanie banku narodowego nie mogą stać się bez przecieków i afer , tadek marcinkiewicz może coś więcej powie na ten temat