8,0 448 tys. ocen
8,0 10 1 448182
6,6 89 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

ocenił(a) film na 4

Niestety, ale cały czas filmu człowiek czeka na jakiś przełom i czeka i czeka przez ponad 2 godziny oglądamy zbędną gadaninę typu damy sobie radę jak zawsze, gdy nagle nasz farmer startuje w kosmos i staje się przyczyną wszystkiego.Pomiędzy to mamy kolejne sceny typu, już go nie ma, gdziekolwiek jest itp.Po czym powraca z kostki pokoju czasu, załatwia sprawę i nagle dup ! leży sobie w szpitalu bo kończył się mu już tlen lewitując w kosmosie :) Takie filmy nie powinny dłużej trwać od odcinka serialowego, strasznie mdły i odpychający momentami klimat.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9
sylwester_3

A ja jadłem makowca, gruszkę, pomarańczę i miło spędzałem czas, marząc, że kiedyś zmienię się w supersajanina. W sumie masz rację co do filmu :) i nawet śmiesznie to brzmi, że to tylko farmer, który uratował świat, ale to właśnie dało mi to miłe uczucie przez cały film, że i ja kiedyś polecę w kosmos.

I nie zapominaj, że w science fiction ... równo połowa to bujda, a ta była całkiem fajna :)
Ludziom kończą się już pomysły i ten na miarę możliwości był w pytkę :)
Chyba, że masz lepsze pomysły na 2 godzinne, powalające z każdą sekundą, każdego kroczącego kiedykolwiek człowieka po ziemi, na kolana?

ocenił(a) film na 4
Mayoris

Film Grawitacja jest już lepsza.

ocenił(a) film na 9
sylwester_3

Film jest lepszy, nie lepsza.
Widać jaki typ odbiorcy reprezentujesz.

ocenił(a) film na 4
Mayoris

Jaki ?

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Może twoja niska ocena wynika z kompletnego niezrozumienia tematu? Bo Interstellar jeśli chodzi o swoje zasadnicze przesłanie dla widza to zdecydowanie nie sc-fi. W swojej interpretacji zatrzymałaś/-eś się na etapie "ładnego opakowania" :)

ocenił(a) film na 4
Metal91

Chyba w twojej wyobraźni.

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Odpuść sobie takie dziecinne odpowiedzi. Serio nie załapałeś, że ten film niesie ze sobą coś więcej niż tylko "ładne kolorowe obrazki"? Jeśli nie, to moja poprzednia uwaga pod Twoim adresem była niestety słuszna.

ocenił(a) film na 4
Metal91

Ahahah :) myślałem już, że nic mnie nie rozśmieszy dzisiaj, a jednak :) Synku idź zobacz czy nie ma cię w drugim pokoiku.

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Jeśli interesują cię tylko ładnie wyglądające filmy, bez głębszego sensu, tematu do przemyślenia to proponuję chodzić na filmy animowane, dla dzieci i odpuścić sobie ten protekcjonalny ton wobec tych, którzy od filmu wymagają (i rozumieją w nim) coś więcej.

Metal91

Przecież ten film nie jest ambitny i nie zmusza do przemyśleń. Podaje wszystko na tacy, udaje tylko coś głębszego pod pseudonaukową warstwą.

ocenił(a) film na 10
piczympoom

"udaje tylko coś głębszego pod pseudonaukową warstwą"

spróbuj nie traktować tego filmu jak materiał na dokumentalny program popularno-naukowy, którym ten film nie jest ani nigdy nie miał być. Nawet jeśli uważasz że widzisz jakieś naukowe niedociągnięcia to spróbuj przymknąć na to oko, i jednak sięgnąć głębiej.

Z drugiej strony naprawdę nie wiem do czego się tu można przyczepić?

Jeśli chodzi o tą "wierzchnią" warstwę sci-fi to i tak naprawdę elegancko się do tego przyłożyli. Przykładowo, fajnie PODWAŻYLI dość oklepane wytłumaczenie tunelu za pomocą zgiętej kartki papieru, jako mało precyzyjne.

Nie mówiąc o tym, że świetnie odwzorowali jak mogłaby wyglądać czarna dziura (nie pokazali jej w też oklepany sposób jako wirujący PŁASKI dysk gazu z zasysającą wszystko dziurą w środku). To że skorzystali z konsultacji naukowej co najmniej w tym wątku, było dla mnie dość oczywiste jeszcze zanim o tym przeczytałem jakiś czas po filmie ;)

Metal91

Chodzi również o słabe dialogi, bardzo pretensjonalne. Nolan myśli, że pozjadał wszystkie rozumy. Nadal jednak uważam, że to dobry film sci-fi, bardzo dobrze zrealizowany. Oczekiwałem więcej.

ocenił(a) film na 10
piczympoom

Gdzieś już czytałem opinię, że mało mówią a jak już mówią to banałami, bo emocje zostały w filmie POKAZANE konkretnymi działaniami itd. Mogłem trochę przekręcić coś.

ocenił(a) film na 4
Metal91

Ten film jest prosty jak druuuuuuuuuut.

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Prosty to co najwyżej ty jesteś, bez urazy ;)

ocenił(a) film na 4
Metal91

A więc opisz to co może mnie zaskoczyć w tym filmie ?
Lub co może co ciebie zaskoczyło,że nie jest taki prosty
No Proszę Pole do popisu skacz

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Nie wiem czy wcześniej już pisałem to Tobie, czy komuś innemu - jeśli myślisz że 1 post może zastąpić, oddać w pełni sens 3-godzinnego filmu to chyba zaszło nieporozumienie...

ocenił(a) film na 4
Metal91

No to widać właśnie jak oglądałeś film.Włącz sobie Bolka i Lolka może zacznij od tego ?

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Piszesz chyba sam do siebie... Ktoś dobrze ci napisał - widać, jaki typ odbiorcy reprezentujesz :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Terasz np. pokazujesz, że jesteś nie tylko głupcem, ale wręcz prostakiem. Koniec karmienia trolla...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem