Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Nie jest to szczególnie dobry film,ale nie powiem również,że należy do jednych z najgorszych.
Film rzeczywiście okrojony i błagam darujcie już sobie z tą wymówką,że reżyser musiał wyciąć z tak grubej książki trochę scen,bo inaczej seans trwałby 5h :D Książka jest gruba,ale dużo miejsca zajmują opisy Meyer.Bez problemu można było zmieścić wszystkie ważne sceny a zrezygnować z tych mniej ważnych,nic nie wnoszących. Film się dłużył a to strata czasu,można by zastąpić to ciekawszymi wątkami z książki. Dla mnie spore rozczarowanie...już mi nawet nie przeszkadza tak bardzo gra Ronan,bo się do niej przekonałam,ale nadal uważam,że słabo pasuje do tej roli,w każdym razie jest na pewno lepsza od Kristen xD
Krajobrazy śliczne,ale przeszkadzał mi wygląd jaskiń - był bardzo sztuczny,na styl Mrocznego Widma to raz,a dwa - okna w jaskini? Naprawdę czasem wiało sztucznością.

Ogólnie film da się obejrzeć i nawet cieszę się,że nie wybrali jakiejś plastikowej aktoreczki,która przez 3/4 seansu pokazywałaby nam swoje uzębienie :P Ale ogólnie film a książka to jak dzień do nocy.

panienka_2

Szafy w "pokojach" :P
Obrazy na ścianach :P
Okna :P
no niezłą robotę odwalili, serio... tak realistycznie to wyglądało.

ocenił(a) film na 3
panienka_2

Taak, pokoje były świetnie urządzone. No i komputery, światło.. Gdzie im tam popłynął prąd? -.- Aktorka lepsza od Kristen. Źle Melanie nie zagrała. To jedna z lepszych aktorek (to moje zdanie po obejrzeniu paru filmów z nią). Wkurza mnie, że w pewnym sensie zrobili z tego takie "typowe romansidło dla nastolatek" (czytałam takie same opinie).

A co myślisz o aktorce grającą "nową" Wandę? Mi pasowała idealnie. :)

asial_10

Nie mam o niej zdania,ciężko mi ją ocenić na podstawie kilku minut,ale w scenie po przebudzeniu nie przekonała mnie,nie widać było emocji.