PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547189}

Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97552
3,9 16 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

3/10 

ocenił(a) film na 3

:( szkoda że tak spiep... film. A można było stworzyć na prawdę dobre kino, bo historia ciekawa, oryginalna... ehhh.... w połowie seansu 1/3 sali wyszła. Pod koniec filmu słychać było tylko parkanie śmiechem, chrząkanie, mało pozytywne opinie. Dialogi prymitywne. Obsada dobrana "na odwal się". Szkoda wielka szkoda. :(((

ocenił(a) film na 9
karymnata

Mam coraz większe wątpliwości czy iść na ten film...

ocenił(a) film na 3
paula1456

Historia jest beznadziejna. Szkoda, że Andrew Niccol wziął się za reżyserię tego gniota.

ocenił(a) film na 3
Finalny_Odbiorca

Dwie dusze walczące o jedno ciało - ja uważam że jednak ciekawa ;))) Masz rację z Niccol - dał d....

ocenił(a) film na 7
karymnata

historia jest dobra, ale to co z nią zrobili już nie. czytałam książkę, wiec wiem jak mogło to zostać przedstawione. niestety wyszedł gniot podobny do zmierzchu.

ocenił(a) film na 3
keyko

Dokładnie .... dlatego wielkaaaa sszkodaaa

ocenił(a) film na 9
keyko

Mi tam Zmierzch się właśnie podobał. Zarówno książki jak i filmy - muzyka była świetna. Za to książka "Intruz" jak dla mnie była nie do przejścia...

ocenił(a) film na 10
paula1456

Film nie wydawał mi się zły. Wydaje mi się, że obsada również została fantastycznie dobrana. Muzyka tez świetna. Nie rozumiem jak to jest, że ktoś poszedł na film i absolutnie nic mu się nie podobało.

ocenił(a) film na 3
Lilo22

Bo różne są gusta.... :) ale ja też przychylam się do opinii, że do Zmierzchu się bardziej przyłożyli - muzyka, obsada. Intruz, mówię to z wielkim bólem serca, jest porażką - wg mnie.

ocenił(a) film na 10
paula1456

Czyli nie warto iść na " Intruza " do kina? Zaznaczam że jestem świeżo po lekturze książki która bardzo mi się podobała i ciekawi mnie jak to wszystko wygląda w filmie ...

ocenił(a) film na 7
Severussoholiczka

możesz iść, przekonać się czy przypadnie Ci do gustu, jak widzisz po komentarzach, opinie są różne. Lilo22 - to nie jest tak, że ja kompletnie nic nie wyniosłam z tego filmu, uważam po prostu że mógł być o wiele lepszy. co do muzyki, czy tylko ja usłyszałam ostatnią piosenkę na koniec i nic więcej? była tam jakaś muzyka?

ocenił(a) film na 3
keyko

Dokładnie. Każdy ma inny gust. Mnie się Intruz nie podobał, to nie oznacza, że ekranizacja nie spodoba się również i Wam.

ocenił(a) film na 4
karymnata

Poważnie aż tak cienko ? Zapowiadało się na dobre kino..

ocenił(a) film na 7
karymnata

Byłam dziś i powiem szczerze, że film nie był zły. Oczywiście nie obyło się bez fatalnych elementów, podczas których dosłownie łapałam się za głowę (np. głos Wandy, wędrówka przez pustynie) Największe nieporozumienie to aktorka, grająca Pet - drugie ciało Wandy. Jednak na przód wysuwają się te pozytywne elementy - genialna muzyka, świetna gra aktorska, w niektórych momentach naprawdę dobre zdjęcia. Cenię go też za wzruszenie, jakie kilkukrotnie u mnie wywoływał. Rzuciło mi się w oczy, że druga część prezentowała się dużo lepiej niż początki, które moim zdaniem były wyjątkowo "płaskie". Żałuję, że nie napisano lepszego scenariusza. Bije z niego straszna prostota.
Oceniam na 7/10, ale przyznaje, że podniosłam o punkt ze względu na sentyment do książki i postaci.

ocenił(a) film na 10
Lily214

Chyba jednak się wybiorę do kina :) Opinie są tak skrajne że lepiej sama się przekonam jak to jest z tym filmem :)))

karymnata

Obsada na pewno lepiej dobrana niż w tym marnym zmierzchu,przynajmniej aktorka grająca główną rolę,nie operuje jedną miną i przez 3/4 seansu nie oglądamy jej zębów :D Ale rzeczywiście film mnie rozczarował,spodziewałam się czegoś więcej a przez większość czasu akcja wlokła się niemiłosiernie. Gdyby ktoś się mnie pytał,wolałabym żeby ktoś bardziej kompetentny zabrał się za ten film jeszcze raz :P

ocenił(a) film na 10
panienka_2

Ja nie mogę nic złego powiedzieć. W porównaniu do książki trochę okrojony, ale ogólny sens zachowany. A Ian i Jared boscy...

Lilo22

Gdyby Ian i Jared byli grubi i mieli pryszcze na twarzy to byście się tym tak nie zachwycały.