Matko najdroższa, co to było? Oglądąłem ten film i śmiałem się, że znowu wszyscy faceci lecą na średnio atrakcyjną panią i porównywałem to do zmierzchu, po czym w napisach końcowych uświadomiłęm sie, że to na podstawie książki Stephanie Mayer i wszystko jest jasne ;) Dawno nie byłem na filmie, który tak bardzo mi się dłużył. Całość pełna błędów i kompletnie bezsensownych akcji o których nawet nie chce mi się pisac. Logiki w tym filmie brakuje kompletnie.
No i jeszcze to beznadziejne tłumaczenie - Wagabunda? WTF? Ktoś wymyślił to chyba dlatego, żeby dało się pozniej skrócić to do Wandy (Wonderer - Wonda). Masakra.
Gdybym miał 14 lat może podszedłbym do tego inaczej ;)
Może i film był tragiczny, ale akurat to tłumaczenie było dosłowne. Brzmi może niefajnie, ale z ang. Wanderer - wędrowiec, tułacz. a Wagabunda oznacza dokładnie to samo w naszym języku (http://sjp.pl/wagabunda)
Ignorancja jest gorsza od kiepskiego filmu.
No cóż, z angielskiego zrozumiałem, że to Wonderer, od zastanawiania się :) Pasowało mi to do tego, że jako jedyny zaczał się zastanawiać nad sensem zabijania ludzi, ale może i masz rację, że było to od wander - podróżować :)
Porównanie do Zmierzchu bardzo trafne.. na niektórych scenach towarzyszyło mi identyczne zażenowanie. W sumie oba na tym samym poziomie.
Nie jest to może jakiś super film, ale obejrzeć można. Także myślałem że to jakiś sc-fi pełną gęba będzie z fajną fabuła może dlatego że nie czytałem o czym będzie ten film jedynie to co widziałem w tv (trailer). Jak komuś się nudzi i nie ma co obejrzeć to jak najbardziej polecam. Ja nie miałem co robić więc poszedłem do kina na ten film. Bo nic innego aktualnie nie grają czego nie oglądałem.
Wiesz, mam dokładnie 14 lat i nie rozumiem dokładnie o co ci chodzi pisząc,ze gdybyś miał 14 lat może podszedłbyś do tego inaczej. Uważasz, ze młodsi nie mają tak wyszukanego gustu filmowego?
Zupełnie inaczej jak tobie, film bardzo mi się podobał, dokładnie odwrotnie twoja wypowiedź.
Chodzi mu raczej o to że młodsi inaczej odbierają filmy, widzisz tobie ten film się podobał, a temu użytkownikowi nie i zasugerował że może gdyby miał tyle lat co ty też ten film spodobał by mu się.