PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547189}

Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97552
3,9 16 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Czizas

ocenił(a) film na 7

Ludu mój drogi... przypominam, że to ekranizacja książki, jako osoba które czytała książkę
stwierdzam, że jest film został fajnie nakręcony, zawsze znajdzie się coś do czego można się
doczepić ale ogólnie fajnie to zrobili i czytając książkę tak właśnie sobie to wyobrażałam więc
jeżeli szukacie czegoś bardziej sensacyjnego to nie sięgajcie po ten film ponieważ w książce
sensacji żadnych nie było, aczkolwiek książkę uważam za bardzo udaną i osoby które ją czytały w
moim otoczeniu też uważają ją za jedną z ulubionych.
Osobiście polecam, zagłębiać się nie będę bo jest dużo wywiadów z autorką i można dowiedzieć
się dlaczego film został nakręcony tak a nie inaczej, no i osoby które książki nie czytały też nie
będą potrafiły wszystkiego załapać, takiej ilości stron w 2h filmu się nie przedstawi.

ocenił(a) film na 6
msnobody

tak masz racje tylu stron w 2 h sie nie da zrobić. ja sobie troche inaczej wyobrażałam to wszystko. już bym wolała zeby powstały 2 cześci a zeby wszystko było tak jak należy bo zostało pominietych wiele istotnych wątków jak dla mnie. ksiazka to zupełnie inny swiat ale krecąc film nie można tak bardzo odbiegac od oryginału. łowczyni blądynka?? Wanda miała być blondynką chyba na koniec i w dodatku ładna. film podobał mi sie na poczatku i na końcu(napisy) nie moge powiedziec ze zostały zaspokojone moje oczekiwania ale każdy ma prawo do oceny. całość oceniam 6/10.

ocenił(a) film na 2
msnobody

Film nie jest (nie powinien) być przeznaczony tylko dla osób, które przeczytały książkę. Jest oddzielnym medium i można go ocenić w oderwaniu od pierwowzoru literackiego.

msnobody

1. Film na podstawie ksiązki jest dla wszystkich, nie tylko dla tych co przeczytali książkę
2. Ludzie narzekają na brak sensacji, bo trailery i plakaty zapowiadały film jako thiller s.f.. To nie jest wina ludzi. Oni widząc reklamy myśleli, że kupują taki produkt, a wciśnięto im inny. Nic dziwnego, że ludzie narzekają na brak sensacji skoro trailery właśnie to zapowiadały.

msnobody

Jako osoba, która przeczytała książkę powiem tak: film jest tragiczny. Śmiem twierdzić, że prezentuje się gorzej aniżeli pierwsza część "Zmierzchu".

Pozdrawiam