Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Wiedziałam, że wchodząc tu zaleją mnie posty znawców książek Meyer bazujących tylko na
filmach, które się do książek nie umywają, ale żeby aż tak? Uważam, że książka a film w
przypadku Intruza to niebo a ziemia i w większości przypadków stwierdziliby tak samo Ci, którzy
przeczytali ją od początku do końca. Liczyłam na coś więcej, ale jak widać autorka niestety ma
pecha co do ekranizacji powieści, bo o ile książka wciągała i zachwycała, tak film zanudzał na
śmierć i rozczarowywał z każdą kolejną minutą. Wielka szkoda.

ocenił(a) film na 1
olivia970

Książka odrzucała i wywoływała torsje.
To co w książce budziło grozę i niedowierzanie, w filmie przynajmniej bawi, chodzi jak się domyślasz o wypowiedzi "bohaterów" owego "dzieła".
Niestety miałem tą wątpliwą przyjemność poznać i książkę i film (i tylko scenarzysty mi żal, bo napisał scenariusze do doskonałych filmów, a zabierając się za tego gniota jaką jest ta książka, klasycznie strzelił sobie w stopę).

ocenił(a) film na 6
fprefect

Nie sądzę, że jest to dzieło wszech czasów, na pewno są lepsze książki (swoją drogę chętnie przeczytałabym kilka poleconych przez Ciebie), choć jak na nasze światowe standardy nie sądzę, by można było nazwać ją dnem. We mnie wzbudziła przemyślenia i odczucia, niewątpliwie wciągnęła, czego byle jaki gniot by nie zrobił. To chyba preferencje osobiste i empatia. Dialogi mogły zniechęcać prostotą, a zakończenie było dość przewidywalne, racja, jednak wciąż uważam, że jest dobra, warto poświęcić jej czas i wciąż polecam tym, którzy zastanawiają się czy czytać. Tobie nie przypadła do gustu, a nuż ktoś wyciągnie z niej więcej;)

ocenił(a) film na 1
olivia970

Nie wiem co czytujesz.
Ale uwierz, Meyer jest marną pisarką, bardzo marną.

ocenił(a) film na 6
fprefect

Nie musisz, to Ciebie pytałam.
Z wyobraźnią.