Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Jestem świeżo po seansie i stwierdzam ,że chyba lepiej najpierw obejrzeć,film,a potem przeczytać książkę ;)
Początek źle mi się oglądało bo ciągle czegoś mi brakowało,za szybko to szło i porównywałam do książki niemożliwie.
Trzeba film sobie normalnie obejrzeć,bez myslenia a czemu to tak a czemu nie tak ;) a potem książka która wszystko pięknie uzupełni tak myślę ;)
Książka 10/10 film 9/10

ocenił(a) film na 4
ewazmijka

Ja niestety jestem zdegustowana tą ekranizacją... Książkę czytało się świetnie, chciało się ją wręcz pochłonąć. Nieraz się śmiałam do siebie czytając dialogi Wandy i Melani, albo o rywalizacji między Jaredem a Ianem. W filmie całkiem tego zabrakło... Już nie mówię o tym, że w ogóle nie oddali problemu walki wewnętrznej głównej bohaterki poprzez olbrzymie skróty i skoki czasowe. Reżyser pozmieniał wiele wątków, moim zdaniem na niekorzyść fabuły. Gdybym nie przeczytała najpierw książki to po obejrzeniu uznałabym ją za płytką i na pewno bym po nią nie sięgnęła. Oceniam na 4

ocenił(a) film na 9
Citaczka

To też fakt ze zabrakło tych istotnych rzeczy .Ja książki bym nie czytała najpewniej ale zobaczyłam zwiastun kilka razy i od razu pobiegalam do księgarni :)

ocenił(a) film na 8
Citaczka

Mówi się, że bardziej podoba nam się to, co obejrzymy/przeczytamy jako pierwsze i z tego co zauważyłam, zdecydowanie coś w tym musi być, bo po obejrzeniu filmu (najpierw czytałam książkę), powiem jedno: nie porównuje się gówna do czekolady. Jako film 10 razy na nie! Książkę jak najbardziej polecam :))

ewazmijka

Niby książki nie czytałem, więc nie wiem jak będzie mi się podobał film. W środę idę do kina na ten film i chciałbym wiedzieć czy film tak w ogóle jest dobry czy nie będzie się nudzić. Napisano, że to romans, a sam nie wiem czy wierzyć. Zadam kilka pytań na temat filmu, ale w podpunktach, żeby to nie zapomnieć.
1.Czy w filmie są dobre efekty specjalne?
2.Czy tam nie ma scen miłosnych, które byłyby nieodpowiednie dla klas V i VI, bo w jakiejś szkole na to idą.
3.Czy film nie jest nudny i taki dłużący czas?
4.Oraz czy film jest warty obejrzenia?
Proszę, jak najszybciej odpowiedzieć ponieważ to już w środę idę na to do kina.

ocenił(a) film na 7
Rafalino_1000

1. Efektów specjalnych prawie nie ma = bez rewelacji
2. Scena miłosna jest jedna, niezbyt odważna
3. Ja bym go nudnym nie nazwał ale akcja nie toczy się w zabójczym tempie. Ukazanie inwazji obcych trochę z innej perspektywy. Film ma specyficzny klimat raczej dla osób trochę starszych niż klasy 5/6 ale tu się mogę mylić. Niektórym może się dłużyć.
4. Jak ktoś lubi science fiction w którym bohaterowie nie uśmiercają tysięcy wrogów a wybuch goni wybuch i nie czytał książki to myślę że może się spodobać ... Ja książki nie czytałem 7/10