Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Nie znalazłam jej w obsadzie.

użytkownik usunięty
arwenawaler

Prawdopodobnie Emily Browning.

Wandę już mogła zagrać Saoirse Ronan, a na miejsce Mel wstawić kogoś innego. Hmm...

ocenił(a) film na 6
Ofeflia

Dokładnie, Saoirse jest do tej roli za delikatna. Chociaż, jak już gdzieś pisałam, może akurat się sprawdzi. Zobaczymy po obejrzeniu filmu.

EasyLife

Owszem. Przyznam, iż czekam na film, ponieważ jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Zastanawiam się czy Meyer będzie kontynuować historię.

ocenił(a) film na 6
Ofeflia

Kiedyś coś słyszałam w tym temacie... Chociaż wolałabym jednak, żeby zostawiła ten temat.

EasyLife

Ja również. Choć teraz przypomina mi się jak mówiła mi moja siostra, że Meyer na razie tylko myśli o kontynuacji. Wyczytała to w jakimś wywiadzie.

Ofeflia

Wątpię by napisała kontynuację,po prostu w wywiadzie nie powiedziała stanowczego "nie",ale też nie udzieliła znaczącej odpowiedzi na tak. W każdym razie,urok tkwi w tym,iż nie znamy dalszych losów bohaterów. Chyba,że Intruz zrobi furorę - w takim przypadku będziemy mogli spodziewać się kontynuacji :D

panienka_2

Nie pragnę tego :P

ocenił(a) film na 4
EasyLife

O, właśnie, ja patrząc na Saoirse widzę raczej Pet, która powinna być krucha i delikatna i której wygląd miał przecież (wg Jamie'go) przypominać jej łagodną duszę. Mel zawsze widziałam jako wysoką, silną i wysportowaną brunetkę o raczej gwałtownym temperamencie.

użytkownik usunięty
arwenawaler

W tym miesiącu mają podać pełną obsadę.

http://www.thehungergamesfans.fora.pl/the-host,95/videogaleria,784-45.html#61809 w minucie 7:43 po lewej stronie widać Emily Browning, co potwierdza, że zagra ona w Intruzie Pet.

Mariposaszeptem

Zaktualizowałam link, bo wcześniejszy wygasł.

użytkownik usunięty
Mariposaszeptem

Czyli plotki sie potwierdziły ;)

Tak, ale nie spodziewałam się, że to będzie prawda. Ciekawe jak Emily wypadnie w filmie i w pozostałych częściach, jeżeli zostaną nakręcone, bo głupio też będzie, jeśli zmienią obsadę w międzyczasie. Chociaż Saoirse jako Wanda/Mel wciąż mnie trochę odstręcza, ale trudno.

użytkownik usunięty
Mariposaszeptem

Mnie też Emily nie odpowiada. Co poradzę na to że jej zwyczajnie nie lubię i bedzie mnie wkurzać, że to ona będzie się kręcić koło Jake w kontynuacji (ewentualnej choć bardzo pewnej).

ocenił(a) film na 6

Ex-dziewczyna Maxa ? No to będzie niezły sajgon. Też, nie darzę jej jakoś sympatią moim zdaniem wygląda trochę jak świnia (bez urazy, dla tych którym, odpowiada) a do tego wcale nie gra zbyt dobrze. Mało przekonywająco i nie pasują do siebie z Jake'em. Przy okazji na tych ujęciach wygląda podobnie do Mel/Wandy którą, gra Saoirse (ona jako Mel też zbytnio się nie nadaję, ale i tak jest lepsza od Emily). A w książce Pet jest blondynką o szarych oczach, złotych piegach i dołeczkiem w brodzie, na dodatek niższa niż Jamie.

użytkownik usunięty
lexandra008

Dla mnie idealna Pet to AnnaSophia Robb, Hayden Panettiere albo Elisabeth Harnois. Ale NIE EMILY BROWNING!!! Jaoś tak po Sucker Punch.

ocenił(a) film na 6

AnnaSpohia Robb najbardziej mi się kojarzy z filmem Góra Czarownic, nawet mi pasuję jako filmowa Pet, Hayden Panettiere też nie jest zła :) Gdybym ja miała znaleźć osoby które, przypominały mi postacie z Intruza to wyglądałoby to następująco :
Mel/Wanda - Shailene Woodley (sama nie wiem dlaczego, wydaje mi się z jednej strony potężniejsza niż Saoirse i ma w sobie jakąś cząstkę delikatności jak Wanda)
Jared - początkowo Liam, ale teraz bardziej Max
Ian - Jake Abel, nie zmieniałabym jestem potężnie zauroczona :)
Pet - AnnaSophia Robb lub Hayden Panettiere (bardziej ta druga) chociaż zniosłabym jeszcze Saoirse.

użytkownik usunięty
lexandra008

hayden widziałam jako Pet gdy po raz pierwszy czytałam książkę, dopiero teraz ostatnio bardziej mi Sophia pasuje. Chodzi mi o te delikatną urodę, wrecz anielską, a AnnaSophia jest dla mnie pod tym wzgledem bezkonkurencyjna. I te oczy! Najpiekniejsze jakie widziałam u dziewczyny ;) Mnie jako Mel pasowałaby Sophia Bush, a reszta... Nie wiem... Już jestem przestawiona na postacie z filmu ;)

ocenił(a) film na 6

Sophia Bush może by pasowała do roli Mel, ale jakoś nie potrafię jej przetrawić (zupełnie jak tej Browning). A jeśli chodzi o AnneSophie ... to racja ma naprawdę "anielskie spojrzenie" :) Zastanawiam się która, aktorka zagra Jodi/Sunny. Ja bym z chęcią zobaczyła w tej roli Lucy Hale - wizualnie nawet pasuję do książkowego opisu : jest niska, ma ciemne włosy ... no i piwne zamiast czarnych oczy, ale i tak moim zdaniem by pasowała.

użytkownik usunięty
lexandra008

Zła wiadomość:
wycięte postaci z filmu:
* Sharon
* Walter
* Jodi

użytkownik usunięty

Mnie to kompletnie nie odpowiada no ale co poradzić...

ocenił(a) film na 6

co za kretyni ... wycieli trzy ważne postacie. Sharon jeszcze znosę, w książce nawet jej za bardzo nie lubiłam, Walter z tym ciężej skoro był jednym z pierwszych przyjaciół dla naszej kochanej kosmitki, a do tego jeszcze Jodi. Co jak co, ale dzięki niej przecież poznaliśmy lepszą stronę Kyle'a, tego czułego i kochanego a nie brutalnego, porywczego i bezdusznego.

użytkownik usunięty
lexandra008

Szkoda po prostu wielka szkoda i tyle... Co do Kyle'a masz zupełną rację, ale gorzej z Walterem. To dzieki niemu wiekszośc ludzi z jaskini w tym przede wszystkim Jared zmienili sposób postrzegania Wandy. Że nie jest intruzem, kimś kto ich oszukuje w celu własnych korzyści, tylko naprawdę jest przywiązana do nich i ich kocha. Naprawde szoda mi Walta...

ocenił(a) film na 6

No tak ... teraz sobie przypomniałam. Pewnie filmowcy pokażą nam "wzruszającą scenę" jak to ukochany Jared w mgnieniu oka zmienia swój stosunek do Wandy o 180 stopni. Co nie zmienia faktu, że naprawdę jestem zła, scena Walta i Wandy (Gladis) była, czymś naprawdę chwytającym za serce (przynajmniej z moim tak było), prawie się popłakałam przy jego śmierci, drugim takim momentem było wyznanie sobie wzajemnej miłości przez Iana i Wandy ... (nieprzeciętna ze mnie beksa była w tej książce, za bardzo się wczówam) ... Normalnie ma na filmowców focha.

użytkownik usunięty
lexandra008

Czyli jestes kolejna w kolejce do uduszenia twórców jesli skopia nam film? To dobrze, bo nie będe sama :-D Oby nie dali nam powodów do wsciekłości.

użytkownik usunięty

A co do zmiany stosunku jareda do Wandy, to obstawiam, ze będzie to zamiast śmierci Walta, choroba jaimiego.

ocenił(a) film na 6

Pierwszą osobą jaką uduszę jeśli film okażę się totalną klapą to będzie Andrew Niccol, potem zajmę się za panią Meyer, że pozwoliła aby tak się stało (jako producentka pewnie miała coś do powiedzenia w tej sprawie). Z chorobą Jamie'ego możesz mieć rację to najbardziej prawdopodobne.

lexandra008

Pani Meyer w sprawie sagi Zmierzch również miała mnóstwo do powiedzenia, a wiadomo na czym się skończyło... Więc jeżeli chodzi o jej głos odnośnie filmów, nie liczyłabym na nic ;) ona tam jest tylko dla wizerunku i kasy, nic ponad to, zwłaszcza, że żadna z niej reżyserka, ani scenarzystka.

ocenił(a) film na 10
lexandra008

daj spokój, ja ryczałam jak bóbr na scenach Iana i Wandy :) mam nadzieje, że będzie ich więcej niż Mel i Jareda...

ocenił(a) film na 10

ale kaszana...

ocenił(a) film na 9

Kurcze, AnnaSophia Robb bylaby naprawdę lepsza... Dziewczyna świetnie gra, jest taka delikatna (dziewczęca), jest blondynką i ma cudne oczy. Idealna na Pet!! :( ta Elisabeth Harnois tez nawet by uszła. Hayden Panettiere jest prześliczna, ale ją akurat nie widziałabym w roli Pet (moze dlatego ze kojarzy mi sie z silna dziewczyna).

Nie że mi nie odpowiada, po prostu zaskoczenie. A gra całkiem całkiem. SP to okropny film, więc nie ma co się dziwić, że podczepiają Emily pod złą aktorkę, ale tak nie jest. A że wygląda jak wygląda, no cóż, tu nie każdemu trafi w gusta.

użytkownik usunięty
Mariposaszeptem

Wiesz, mnie może nawet nie jej gra przeszkadza, wyglad tez nie, ale po prostu ona mi tu nie pasuje. tak jak wiekszości Saoirse jako Mel. Po prostu.

użytkownik usunięty

Chociaż nie. Ona mi po prostu nie pasuje na Pet i tyle. Nie dość że jej nie lubie to jeszcze wygladem to kompletnie nie jest moja Wanda.

ocenił(a) film na 6

Gdyby fani mogliby sami wybierać odzwierciedlenie ukochanych bohaterów to jestem pewna, że większość nie wybrałby Emily jako Pet. Przynajmniej ja.

użytkownik usunięty
lexandra008

Ja teżź bym jej nie wybrała :-/ Ciekawe jakie to uczucie dla Maxa grać ze swoja byłą...

ocenił(a) film na 6

Z tego co czytałam na stronce to wtedy jeszcze była jeszcze jego dziewczyną kiedy kręcili Intruza. Rzuciła go 3 miechy później, biedaczek :(

użytkownik usunięty
lexandra008

Ech, te popieprzone związki celebrytów... Tyle w nich miłości, co składników odzywczych w zupie z torebki :-/

ocenił(a) film na 6

... Właściwie to z ust mi to wyjęłaś :-p

lexandra008

Ona go rzuciła? Może po prostu się rozstali, przecież tak też można ;)

ocenił(a) film na 6
Mariposaszeptem

gdzieś na jakieś stronce napisali, że to ona rozstała się z nim, nie pamiętam gdzie to czytałam ... chociaż media uwielbiają wszystko wyolbrzymiać równie dobrze ich drogi same się rozeszły.

ocenił(a) film na 6
lexandra008

To nie senny koszmar tylko jawa.
http://thevampireclub.wordpress.com/2013/03/14/nuevas-imagenes-de-the-host-con-e mily-browning/
I już musztarda po obiedzie, reżyser i S. Meyer wielokrotnie wystawili moją cierpliwość na ciężką próbę, a tym mnie zwyczajnie dobili.

ocenił(a) film na 10
lexandra008

http://imgbox.com/abdfHpES
Na tym zdjęciu, wygląda w miarę dobrze. Jakoś dziwnie mi przywyknąć do tego, że Wanda jest brunetką, a nie blondynką tak jak w książce jest.

ocenił(a) film na 6
paandemonium

Zdjęcie nie jest złe, ale i tak nie mogę się do niej przekonać. Nadal podtrzymuję swoją opinię, że wygląda z twarzy jak prosiak (sorry chce być szczera). Zwyczajnie mi nie pasuję.

ocenił(a) film na 4
lexandra008

No, mnie też nie do końca pasuje, ale gdyby miała jaśniejsze włosy, to od biedy nawet pasowałaby na Wandę - ma taką trochę dziecinno-dziewczęcą buzię. Tylko dlaczego tak irytuje mnie zdjęcie na którym przytula się do Jake'a-Iana? Taki już los wiernych fanek, może człowiek tylko pozazdrościć.

ocenił(a) film na 10
Pani_Zima_1989

Jak prosiak? Poważnie? Nie jest aż tak źle, chyba..

ocenił(a) film na 6
paandemonium

takie mi przyszło pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam jej twarz :-p

ocenił(a) film na 7
lexandra008

Też odniosłam wrażenie, że z twarzy taka świnka... Nijak nie pasuje mi do Wandy. Podobnie zresztą jak aktorka grająca Melanie/Wandę, ale lubię jej grę aktorską wiec, ocenie dopiero po obejrzeniu. Natomiast w ogóle nie mogę wyobrazić sobie tej Emily... :<

ocenił(a) film na 10
natalia234

Ale jeśli Meyer zaakceptowała Emily w roli Wandy/Pet, to znaczy, że nie jest taka zła i coś w niej-może gre aktorska, albo coś z wyglądu, przypomina jej Pet. Najlepiej poczekać na film i dopiero po filmie, powiedzieć, że ani trochę nie pasuje do roli Wandy/ Pet.