Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Kiedyś zastanawiałam się czy wezmą się za ekranizację tej książki. Miałam ogromną nadzieję :) Na ogół raczej nie jestem fanką science fiction, ale ta książka bardzo mi się spodobała, czytałam ją 2 razy.
Wpisałam z ciekawości tytuł w wyszukiwarkę Filmweb`u i miłe zaskoczenie! :D
Obym tylko po obejrzeniu też była mile zaskoczona :)

Obsada faktycznie fajna, Melanie taka jak sobie wyobraziłam :D
Zobaczymy, oby tylko za bardzo nie odbiegało od książki.

ocenił(a) film na 6
Duna

Cieszę się, że zekranizują Intruza, też bardzo lubię te książkę :)
Co do obsady to moim zdaniem to aktorka grająca Mel/Wandę jest zbyt delikatna, wyobrażałam sobie bardziej podobnego do Shailene Woodley, ale mam nadzieję, że sobie poradzi i trzymam za nią kciuki :)
A jeśli chodzi o Jareda i Iana to moim zdaniem są świetni, mimo, że Jake Abel nie odpowiada książkowemu opisowi braci O'Shea.

ocenił(a) film na 8
lexandra008

No właśnie też mi nie pasowali do opisu z książki, ciągle musiałam czytać podpisy, kim oni są i kogo grają :)

Duna

Mi właśnie Mel strasznie nie przypadła do gustu. Czytając książkę, wyobrażałam ją sobie zupełnie inaczej. No cóż, zobaczymy, w końcu to bardzo dobra aktorka :)

ocenił(a) film na 10
SapphireDiamond

Kurcze, jestem chyba jedną z nie wielu, której przypadła do gustu Saoirse w roli Mel. Coś w sobie ma, według mnie. Odtwórcy roli Jareda i Ian'a też są wporządku :D Oby dobrze odegrali swoje role!
No nic, zostaje czekać tylko na film :(

paandemonium

Doprawdy? Ja właśnie spotkałam się z głównie pozytywnymi komentarzami na jej temat. Na fanpagu 'Intruz' aż roiło się od wypowiedzi typu ' Tak właśnie sobie ją wyobrażałam'. Bardzo podziwiam Saorise za rolę w 'Nostalgii Anioła', jednak widzę ją właśnie tylko w takim wydaniu. Kruchej, niewinnej dziewczyny. Ale jak już mówiłam, zobaczymy czy sobie poradzi! :)

ocenił(a) film na 7
SapphireDiamond

A mi się wydaje, że pasuje do tej roli. W końcu przez cały film Saorise będzie grała delikatną i kruchą dziewczynę, którą jest Wanda. Dobry aktor potrafi zagrać każdą rolę, a po oglądaniu zwiastunów/zdjęć cała obsada głównych bohaterów pasuje mi idealnie. Jednak najbardziej nie potrafię w filmie przeboleć Kyla , jest taki.. mało groźny jakiś. No ale nic, sądzę, że film podbije serca wszystkich :)

ocenił(a) film na 10
larnia

A ja właśnie ciągle trafiam na raczej lekko negatywne wypowiedzi w stylu "nie tak ją sobie wyobrażałam, bardziej nadaje się na rolę Pet a nie Melanie".
Musi sobie poradzić! Może zobaczysz film "Hanna", gdzie Saoirse wciela się w inną rolę, niż niewinnej dziewczyny :D

ocenił(a) film na 7
paandemonium

Szczerze, na początku też Saorise mi nie pasowała, ale teraz uważam, że nadaje się idealnie. :) Dlatego też mówię, że dobra aktorka poradzi sobie z każdą rolą. A kto wie, może za niedługo zobaczymy i kolejne części Intruza a wtedy będzie musiała zagrać twardą dziewczynę, jaką jest Melanie :D
I dzięki, mam już jakieś zajęcie na weekend. Zaraz ściągam film i na pewno obejrzę, bo na razie jedyny film który oglądałam z jej udziałem chyba 4 lata temu to 'Nostalgia Anioła' ;)

ocenił(a) film na 10
larnia

Ojej, bardzo bym chciała kolejne części! Byle by nie były pisane na siłę i najlepiej jakby w następnym częściach była Melanie oraz Pet- bez nich sobie tego nie wyobrażam :D
Nie ma za co, miłego oglądania (:

ocenił(a) film na 10
larnia

Wszystko okaże się jak film wejdzie do kin. Po trailerze dużo nie zobaczymy. Mnie najbardziej interesują postacie Melanie, Jareda i Iana. Resztę nawet jak żle będą grali przeboleję.