Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Nie czytałam książki, kiedyś przejrzałam w empiku, ale liczba stron mnie przeraziła. Ale i tak czuje, że jest 100000000000 razy lepsza od Zmierzchu, bo temat bardziej interesujący. Ale jedno jest pewne - zanim będzie premiera, a ja postanowię obejrzeć film to przeczytam.

ocenił(a) film na 8
Lunona_2

Liczba stron Cię przeraziła? Dla mnie ta książka miała zdecydowanie za mało stron.

AnneBoleyn1536

ale ty już ją przeczytałaś ; D

ocenił(a) film na 8
Lunona_2

Hehe i to nie jeden raz :D

AnneBoleyn1536

pewnie, gdybym przeczytała, też chciałabym więcej ;p

ocenił(a) film na 8
Lunona_2

Z całą pewnością ;)

Lunona_2

książka była świetna! koniecznie ją przeczytaj! :) mnie osobiście bardzo wciągnęła i szybko ją "wchłonęłam" i tak jak dla AnneBoleyn1536 dla mnie miała za mało stron ;D

Lunona_2

Mnie ta książka wciągnęła do tego stopnia , że czytałam ją do 4 rano mimo że szłam tego dnia do szkoły. Myślę, że to wiernie ukazuje jak dobra była ta książka. :P

ocenił(a) film na 8
callisia

Ja czytałam do 3, ale nie szłam do szkoły następnego dnia ^ ^

AnneBoleyn1536

A ja czytałam ją w wakacje i od teraz z tym mi się kojarzy ;) W te wakacje będę czytała książkę trzeci raz. Ona jest CUDOWNA!!! Jedna z najsuperowniejszych jakie przeczytałam. Umrę chyba, jak Stephenie nie napisze zapowiadanej "Duszy" i "Łowczyni". Tak jak AnneBoleyn1536 uważam, że pierwsza część była znacznie, znacznie za krótka...

Alicja_Klara

Stephanie ma napisać kolejną książkę związaną z "Inturuzem" ?

izaverage

Owszem. Autorka ma takie plany. Po angielsku brzmieć będą 'Soul' i 'Seeker'. Przynajmniej takie ma Stefka plany ;)

ocenił(a) film na 8
Alicja_Klara

W jednym z wywiadów mówiła, że gdy opuści w końcu plan filmowy "the Host" będzie miała czas, by coś napisać i skupić się na dalszej historii :) Ale to wciąż jedynie słowa rzucane na wiatr

kala321

Ciekawe, czy ma sprecyzowane plany... Chciałabym aby następne części bylu równie dobre ;)

ocenił(a) film na 8
Alicja_Klara

Po tytułach można mniej więcej domyślić się na czym będzie skupiać się fabuła :)

kala321

Wiem, wiem. Ale jakieś szczegóły byłyby u mnie pożądane ;]

ocenił(a) film na 8
Alicja_Klara

Jak i u każdego :D Ale niestety, póki to jedynie domniemania - szczegółów nie dostaniemy

kala321

To jest w sumie ok - czuje się to napięcie i oczekiwanie. Będziemy miały niespodziankę ;)

ocenił(a) film na 8
Alicja_Klara

Albo rozczarowanie, gdy książka nigdy nie wyjdzie... ;/ Już tak raz miałam z ukochaną książką, choć wtedy akcja nie była zamknięta w ogóle, w "The Host" jakby się zastanowić kontynuacji nie trzeba

kala321

To prawda. W sumie zdziwiłam się, że Stephenie chce pisać całą trylogię. No ale jeśli napisze, to ją się tylko cieszę ;)
A jakaż to książka Cię zawiodła brakiem kontynuacji?

ocenił(a) film na 8
Alicja_Klara

"Abarat". Czytałam tę książkę wieki temu, więc niewiele pamiętam... Wiem tylko, że ukazały się 2 części, a kolejnych już niestety nie wydano. Dopiero ładnych parę lat później to zrobili, ale w Polsce ich nie ma. Teraz w sumie nie wiem na czym sprawa stoi

kala321

Współczuję :'/ Nigdy tak nie miałam, ale wystarczy że sobie wyobrażę że miałoby nie być kontynuacji Intruza, na którego bardzo się już nastawiłam :o