Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Książka

ocenił(a) film na 7

Czy wiadomo kiedy pojawi sie w Polsce następna część Intruza

auroraa

nie wiem czy nawet wiadomo kiedy pojawi się w USA. gdzieś w jakiś wywiadzie Jake Abel powiedział że autorka nawet otwarcie nie przyznała czy już ją skończyła - niby mówi że nie ma teraz czasu na pisanie ale jego zdaniem książka jest skończona

ocenił(a) film na 8
auroraa

Z tego co słyszałam - ale to już parę lat temu - to miała być trylogia. Kolejne książki miałyby się nazywać Dusza i Łowca (albo podobnie). Tak jak pisała julcia2805 nie wiadomo kiedy wyjdzie druga część. A szkoda bo chciałabym się dowiedzieć co dalej z Wandą i Ianem oraz Mel i Jaredem.

ocenił(a) film na 7
agawa87

dzięki za info ;>

auroraa

Był gdzieś na tym forum starszy temat, w którym było powiedziane, że Meyer zaczęła pisanie następnej części i że to raczej pewne :)

ocenił(a) film na 10
Alicja_Klara

właśnie.. też tak słyszałam :) wątpię żeby nie było kolejnych części.. słyszałam, a raczej to pewne, że będzie 5 cz. zmierzchu xD haha :D więc intruz też raczej jest pewny :) a raczej Dusza i Łowca :3

ocenił(a) film na 8
elciasek4

Też słyszałam o kolejnej części Zmierzchu. Słyszałam też o czym może ona być. I - mimo mojej nieukrywanej sympatii dla tego cyklu - zdecydowanie mi się to nie podoba!!! Jak już ma coś jeszcze powstać w temacie Zmierzchu to niech Meyer np. skończy Midnight sun, albo mogłaby napisać zbiór opowiadań na temat początków związku Alice i Jaspera, Carlisle i Esme itp.

Ale przede wszystkim niech napisze drugiego Intruza - i to tak w miarę niedługo!

ocenił(a) film na 10
agawa87

popieram! :D hahaha , weź Alice ma umrzeć? bez jaj.. mam nadzieje, że to ploty... a jeśli chodzi o intruza to zgadzam się w 100% ! niech go w końcu napisze!

ocenił(a) film na 8
elciasek4

Ja też mam taką nadzieję (co do Zmierzchu).
I niech Meyer pisze tego Intruza 2.

ocenił(a) film na 10
agawa87

Dusza i Łowca - 2 i 3 cz :) tak mają brzmiec tytuły ;)

ocenił(a) film na 3
auroraa

CO????!!! Myślałam, że to zamknięty cykl! Po co "dopiski"? Czy nastolatki nie mają wyobraźni by snuć rozważania "co było dalej"?

ocenił(a) film na 10
czarna_maggie

nie mam pojęcia.. ja się cieszę, ale nie podoba mi się fragment o Alice..

ocenił(a) film na 3
elciasek4

Jakiej Alice?

ocenił(a) film na 8
czarna_maggie

Alice Cullen.
Podobno w kolejnej części Zmierzchu Renesmee ma zostać porwana przez Volturi, a Alice ma zginąć z ręki Aro, bo się o tym dowie.

ocenił(a) film na 3
agawa87

Aha. Pytałam raczej o Intruza, jak założycielka tematu. Ale to też mnie ciekawi... Mają być kolejne części "Zmierzchu"? Skąd takie infromacje?

ocenił(a) film na 10
czarna_maggie

z internetu... w listopadzie ma wyjść 5 cz.. oO

ocenił(a) film na 3
elciasek4

Tak? To zweryfikowana informacja? Wiadomo już o czym będzie?

ocenił(a) film na 10
czarna_maggie

nie mam pojęcia czy zweryfikowana... tak widziałam na jakiejś strone.. ale nie wiem czy to nie bubel jakiś xD

ocenił(a) film na 3
elciasek4

Miał wyjść też "Zmierzch" oczami Edwarda i jakoś go nie widać...

ocenił(a) film na 10
czarna_maggie

no niby tak :D

ocenił(a) film na 8
czarna_maggie

Też racja ... A to by miało więcej sensu niż 5 część

ocenił(a) film na 1
auroraa

Oby nigdy. Szanujmy drzewa.

ocenił(a) film na 6
fprefect

RACJA! dla mnie intruz był bardzo dobra ksiażka i nie widze sensu ciagniecia dalej tej historii. po przeczytaniu intruza tez miałam ochotę na wiecej bo na serio wciagnełam sie w ten swiat , postacie mnie zaciekawiły a ich sytuacja wydawala sie z góry przegrana ale jednak zakonczyła sie akcentem nadziei i mi to w zupełności wystarczy. rozumiem fanów zmierzch którzy czekaja na kolejna ksiażke ale w przypadku intruza wydaje mi sie to niepotrzebne ta historia była za dobra zeby zrobic z niej kolejny zmierzch. co za duzo to niezdrowo...

użytkownik usunięty
shizabella

Takie same mam odczucia, i takie same miałam po przeczytaniu pierwszej części Zmierzchu, a było to baaardzo bardzo dawno temu, kiedy jeszcze nie było nawet żadnych informacji o powstawaniu filmu. Bylam święcie przekonana, że nie będzie żadnej kontynuacji i miałam taką nadzieję, bo szczerze mówiąc kolejne książki zupełnie zpesuły to wszystko. Tak samo z Intruzem uważam, że nie powinno być kolejnej części. Trzeba wiedzieć kiedy zakończyć jakąś historię z klasą, a nie pisać byle co byle tylko wyciągnąć kasę. Jak dla mnie temat skończony, wiadomo już przecież jak się dusz pozbyć, a gdyby kolejna część miała skupić się na miłosnych problemach bohaterów byłby to kolejny Zmierzch i Meyer by udowodniła, że umie drążyć tylko jeden temat.

ocenił(a) film na 6

Alcarinna ale zobacz jakie podobieńskwa sa w tych ksiażkach. 1obcy gatunek (w intruzie dusze, a w zmierzchu wampiry i wilkołaki- banał ale całkiem dobrze opisany) 2 jedna dziewczyna i dwóch chłopaków (w intruzie bardziej to wszystko jest skomplikowane ale i tak wszystko dzieje sie w obrebie jednej os.) 3 zamknieta społeczność i jej tajemnice. ksiazki sa pod pewnymi wzgledami bardzo do siebie podobne. przynajmniej w moim odczuciu.

użytkownik usunięty
shizabella

Oczywiście się z koleżanką zgodzę ;>. Można wręcz by rzecz, że to jest pewien schemat, trójkąt miłosny (biorąc Melanie i Wagabundę jako jedno ciało) tyle, że ze zmienionym tłem. Przyznam że te x lat temu kiedy Zmierzch bardzo mi się podobał to Intruza przeczytałam jednym tchem, bo wciągnęłam się w ten styl pisania, ale teraz po pewnym czasie nie wiem czy już bym była tak chętna. Pamiętam, że dużo rzeczy było tam rozwleczonych. Zastanawiam się też czy gdyby nie sukces Zmierzchu to czy Intruz jakkolwiek by się wybił. Według mnie nie ma w tym nic co by jakoś porywało, a i nie każdemu spodoba się połączenie romansidła z pseudo sci-fi.

ocenił(a) film na 6

oczywiscie sa dzieła ze mimo upływu lat ciagle zachwycaja bo nie jest z tego zrobiona masówka. chyba wiesz o co mi chdzi. przypuszczam ze ze zmierzchem za pare lat tez tak bedzie. to co nas bardzo tak bardzo kreciło przez chec dorobienia sie stanie bedzie powodem do wstydu. zreszta nie wiem... zobaczymy co czas pokaże.

użytkownik usunięty
shizabella

Nie wiem czy czytałaś Pamiętniki Wampirów, ale to jest dokładnie ta sam sytuacja. Drązy to autorka i drąży, a fabuły brak.
Jakiś czas temu próbowałam przypomnieć sobie trochę Zaćmienie... nie byłam w stanie ;>

ocenił(a) film na 6

nie czytałam pamietnikow ale za to0 ogladałam serial. moim skromnym zdanie zrobila sie z tego telenowela. dobry serial czy ksiazka zostawiaja widza w napieciu albo przynajmniej koncza z hukiem patrz gra o tron albo pierwszy sezon The Walking Dead

użytkownik usunięty
shizabella

Oj taaak Got i TWD to jest dopiero coś :D. Pamiętniki szczerze mówiąc oglądam z sentymentu i moje główne odczucia to jedna wielka załamka nad pomysłami scenarzystów ;p

ocenił(a) film na 9
auroraa

Druga czesc tez ma byc? Jakos nie na biezaco jestem hehe. Musze w koncu zabrac sie za pierwszą :) niby czytalam, ale jakos mnie nie wciagala, ale teraz znowu zaczelam ksiazki czytac masowo :) wiec trzeba bedzie i o niej pomyslec

ocenił(a) film na 7
El3ktra

:D zachęcam, właśnie skończyłam"Poradnik pozytywnego myślenia" .

ocenił(a) film na 9
auroraa

A ja ostatnio kupilam Poradnik, ahh.. tyle ksiazek mam jeszcze do przeczytania :D jak na razie jestem na poczatku Ciemniejszej strony Greya :)

ocenił(a) film na 7
El3ktra

dokładnie muszę zacząć tą serie teraz niestety mam pracę o Kochanowskim i Hamleta więc :c

ocenił(a) film na 9
auroraa

A ja na mam na karku pracę licencjacką hehe