Pierwsza połowa do bani. Druga.. - świetna. Cieszę się, że nie zrezygnowałam po 50 minutach. Druga część filmu z nawiązką wynagradza pierwszą.
Cóż zgadzam się w 100% ale tak samo pierwsza połowa książki jest gorsza od drugiej :) DUŻY POZYTYW za dobrze zrobioną ekranizacje a niestety w dzisiejszych czasach to już rzadkość..
Przyłączam się zdecydowanie , zacząłem oglądać film o 23:45 po 12 godzinnym dniu pracy , chciałem się odprężyć i zasnąć przy przynudzającym filmie, na początku trochę nużący ale obejrzałem cały do samego końca i koniecznie chyba poszperam za soundtrackiem z filmu , ogólnie bardzo pozytywne wrażenia po filmie :) tylko jak tu teraz zasnąć ?!? .....
Będąc na pokazie przedpremierowym byłam tak podekscytowana, że ledwie wysiedziałam w fotelu. Czytałam kilka razy książkę i strasznie mnie dziwiło, że akcja dzieje się tak szybko. Potem jednak wszystko sobie przemyślałam "za" i "przeciw" po czym oceniłam film na 8/10. Mimo wielu różnic oraz pominiętych wątków na które, czekałam to i tak z pewnością obejrzę go ponownie :)