Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97599
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Obsada

ocenił(a) film na 7

ciekawa jestem jaką obsadę dobiorą do filmu... mam nadzieję że nie taką jaką chciałaby S. Meyer, bo wtedy na ekranie musielibyśmy oglądać Matt'a Damona jako Jared'a i Casey'a Affleck'a jako Iana... osobiście nie wyobrażam sobie ich w tych rolach, nigdy!

ocenił(a) film na 7
Mary_Viola

osobiści najbardziej cieszyłabym się gdyby obsada przedstawiała się w ten sposób:
Melanie Stryder: Sophia Bush
Jared Howe: Jensen Ackles lub Jared Padalecki
Ian O'Shea: Ian Somerhalder

Mary_Viola

Ian O'Shea? Oczywiście że Somerhalden!
a co do Wanda/Pet: Kristen Bell
co do reszty nie mam pomysłów...

TheHost

Ja zawsze co bym nie wspomniała o tej książce..mówiono, że syf..aż musiałam się sama przekonać..I szczerze mówię, że to najcudowniejsza książka jaką przeczytałam ;P Nawet lepsza od wszystkich Sheldonów! Jestem pod wielkim wrażeniem..Film to tylko mały dodatek. Będzie tak jak z tym przereklamowanym Zmierzchem. Oby się postarali..;)
Nie wiem czemu ale mi do Jared'a pasuje Jared Leto..;D
Na Iana..Oczywiście..zły Damon z Pamiętników Wampirów. Był by boski..
A Melanie..Nie mam bladego pojęcia. Tutaj by każda pasowała..Nie wiem..Sophie Bush była by idealna..;)

Pozdrawiam.

RonnieDeath

JARED LETO?!?!
Przecież Jared miał złote włosy i opaleniznę, a nie jak Ian ciemne włosy i
niebieskie oczy.
Znaczy wiem o co ci chodzi, bo sama czytając Jared widziałam Leto...

RonnieDeath

Tak! W roli Jared'a również widziałam Leto. Od samego początku, ale raczej wątpię, żeby chociaż myślał o zagraniu go...

TheHost

A mi na Iana nie pasuje Somerhalden, ale za to byłby idealny jako Jared :D

Mary_Viola

Jared - Jensen Ackles
Melanie/Wanda - Sophia Bush
Ian O'Shea - Ian Somerhalder (nie do końca odpowiedni, ale mógłby być ok)

tu się zgadzam

ocenił(a) film na 7
Mary_Viola

podoba mi się ten zwiastun, może nie jest najlepszy, ale podoba mi się ta obsada http://www.youtube.com/watch?v=hijA5Gk-Bc4&feature=related

Mary_Viola

ja czytajac ksiazke przed oczami miałam olge kurylenko : http://www.filmweb.pl/o407088/Olga+Kurylenko/galeria

Mary_Viola

Ja czytając książkę (która nawiasem mówiąc jest bardzo fajna, kupiłam ją rok temu i nie mogłam się do niej zabrać, aż w końcu niedawno ją przeczytałam :)) Melanie to ewidentnie Jessica Szohr - tak ją sobie wyobrażałam, tylko, że jej filmwebowe zdjęcie jest beznadziejne; tutaj jest o niebo lepsze: http://news.about-knowledge.com/wp-content/uploads/2009/04/jessica_szohr2.jpg

isile

wyobrażałam sobie Melanie*, przepraszam.

isile

wyobrażałam sobie Melanie*, przepraszam.

isile

Powiem, że nie myślałam o niej jako Mel, ale w pełni się zgadzam! :D (mówię
o Jessice)

Mary_Viola

Mam tylko nadzieje, że roli Melanie nie dostanie Megan Fox. Moim skromnym zdaniem jest za bardzo wymuskana...

ocenił(a) film na 6
cinderella86

Mi pasuje Rhona Mitra jako Melanie ;)

Mary_Viola

Jensen Ackles i Sophia Bush! Absolutnie, moi wybrńcy. Ja tak przepraszam, że reklamuję, ale zrobiłam dwa fanowskie filmiki "The Host." I to jest generalnie moja propozycja obsady.

http://www.youtube.com/watch?v=U4qLsDDvrNc

http://www.youtube.com/watch?v=8zH1jBWlwcY

Mary_Viola

Jensen Ackles jako Jared i Sophia Bush jako Mel pasują idealnie!

ocenił(a) film na 4
gracja03

Jak dla mnie Jensen Ackles zupełnie nie pasuje tak amo jak połowa typowanych przez fanów do tej roli i do roli Iana zresztaą też. Każdy jest zdecydowanie za młody, wszyscy którzy tu się wypowiadają czytali chyba książke i powinni wiedziec że Jared i Ian są sporo po 30-tce, ale mniejsza o to, opisani są jako męrzczyźni postawni, szerokie bary i pełno mięśni czego żaden z poroponowanych panów nieststy nie posiada mimo iż są przystojni. Jeśli chodzi o mnie to nie widziałam aktora który mógłby grać Jareda z mojej wyobraźni bo taki koleś po prostu nie istnieje a jeśli chodzi o Iana to przez długi okres czasu widziałam w tej roli Cam'a Gigandet'a tylko z dodatkową ilością mięśni.
Jeśli chodzi o Mel to wybór jest ogromny bo młodych ładnych aktorek jest sporo, ale w roli wujka Jeba widze tylko i wyłącznie Sam'a Elliott;a.

Mary_Viola

Kiedy Mel poznała Jareda miał 26 lat, a kiedy ją złapali Jared miał 30. Jensen Ackles w tym roku skończy 32 lata.

ocenił(a) film na 4
gracja03

Ale wygląda jak młodzik i grywa głównie w serialach dla nastolatków, nie mówie ze nie jest atrakcyjny bo jest ale wygląda na jakieś 25 lat

tusia1985_20

"Seriale młodzieżowe". Chryste, nie mam siły...

Zmieniając temat. Iana mógłby grać James McAvoy - cóż, mój chory umysł lubi wymyślać rzeczy niezgodne z opisem. Nigdy nie wyobrażałam sobie ani Iana, ani Jareda jako napakowanych, owszem, umięśnionych - ale bez przesady, więc Jensen i James by mi tu pasowali.

Twoja_Madonna

Hmm... Jenkens może mógłby byc, ale np. mówicie, że za młodzi? Ian
Somerhalder ma 32 lata w tym roku. Też. Więc nie jest za młody, a i raczej
budowy nie ma wątłej... nie?

ocenił(a) film na 7
TheHost

dajcie w ogóle spokój w tym wiekiem, w innych filmach 26-letni aktorzy grają 17-18-letnich bohaterów, a Jensen i Somerhalder naprawdę dobrze pasują do roli Jared i Ian'a

ocenił(a) film na 7
Mary_Viola

Mi to do roli Melanie pasuje zdecydowanie Kristen Stewart:P poważnie. A co do roli Jareda to Heath Ledger, gdyby żył rzecz jasna. Iana mógłby grać Jake Gyllenhaal. Co do mojego typu Melanie, to nie wyobrażam sobie innej aktorki, ale jestem niemal pewna, że nawet gdyby rozpatrywali taką możliwość, to Stewart i tak by odmówiła.

Saoirse Ronan za to widziałabym wcielającą się w Wagabundę po wyjęciu jej z ciała Mel.

fijolka90

No weźź! Jeszcze czego! Aktorka jednej miny w dwóch ekranizacjach RÓŻNYCH
książek Meyer!? Zresztą jestem pewna, że inaczej wyglądała Mel od Belli.
Zresztą wydawało mi się, że w krwi Melanie płynęło coś z ... latynoskiej?
... w każdym bądź razie była chyba opalona. :D

ocenił(a) film na 7
TheHost

Bella, a Kristen to dwie różne osoby że tak powiem. Wystarczy ją odpowiednio ucharakteryzować(nieco opalić skórę, włosy są odpowiednie).
Poza tym aktualnie czytam po raz kolejny intruza i nic nie ma tam na temat latynoskich korzeni Melanie. Jak już z resztą wcześniej napisałam taka obsada jest naprawdę mało prawdopodobna, i zdaję sobie z tego sprawę. Niemniej jednak, taki jest mój typ i mam do tego prawo, jak każdy.

fijolka90

Tak, masz rację. Byc może po prostu głowa mi podpowiadała o jej korzeniach
i to, że prawie w każdej obsadzie przez fanów ma ona jakiś latynoski
wygląd.
A kto mówi ze Kris a Bella to to samo? Mówię, że Kris jest już kojarzona z
Bellą i ... no, raczej ma jasną cerę.

ocenił(a) film na 7
TheHost

hmmm ale zawsze można samoopalacz w łapkę i ją podkolorować:P Wiadomo, że każdy ma tam jakąś własną wizję, a do obsady i tak wezmą kogo chcą (czasem bywa i tak, że aktorka ma zupełnie inny wygląd niż bohaterka literacka). Nie bardzo przepadam za takim brakiem spójności, ale w produkcji przeważnie liczą się inne aspekty(dyspozycyjność, gra aktorska). Więc mało kto kłopocze się dopasowaniem wyglądu i tym podobnymi detalami.
Pozdro :)

ocenił(a) film na 7
fijolka90

Mi Kristen nie pasuje do Intruza. Mam kilka wyobrażeń co do Melanie, ale ona w ogóle nie pasuje na Bellę. Dla mnie jest za sztywna.

Mary_Viola

hej;) dla mnie wszystko jedno kto zagra Melanie i Jareda ale co do Iana to musi go zagrać Ian Somerhalder! jak czytałam tą książke to jeszcze tego aktora nie znałam...niestety... i miałam jakieś wyobrażenie Iana(jak każdy). Dopero jak zobaczyłam tego aktora w roli Damona to jakby mnie zamurowało! Dokładnie tak go sobie wyobraziłam!!! dlatego wciąż mam nadzieję że Somerhalder zagra Iana;);)

belinda

Czytając książkę utkwiło mi w głowie, że Mel była wysoka - stąd Sophia Bush jest dla mnie nieodpowiednim wyborem.

http://www.youtube.com/watch?v=s3TBQxLkEoY - tutaj dziewczyna wybrała według mnie idealną Mel - Elizabeth Winstead. Jensen Ackles jako tako pasuje nawet ok.

ocenił(a) film na 7
_phoebe

A ja ostatni stwierdziłam, że chyba jednak Nina Dobrev pasowałaby idealnie :P

ocenił(a) film na 8
fijolka90

Twoja Madonna - ten Twój pierwszy filmik to mój ulubiony! Jest boski, muzyka genialna. Na początku żadna aktorka ani żaden aktor nie pasowali mi na odtwórców głównych ról - byli tylko w mojej głowie, uważam, że niełatwo wybrać Melanie! prędzej Jareda, ale jak się naoglądałam tych filmików z Sophią i Jensenem, to uważam, że bardzo pasują! Ona jest bardzo ładna, a on wystarczająco przystojny.Co di Iana to proponuję jego: http://www.mostbeautifulman.com/news/?p=2223 - dokłądnie tak go sobie wyobrażałam.

ocenił(a) film na 8
AnneBoleyn1536

Chociaż w sumie najbardziej interesują mnie Melanie i Jared, a Sophia i Jensen są idealni - boscy :)

ocenił(a) film na 8
AnneBoleyn1536

To są też super filmiki:
http://www.youtube.com/watch?v=zXbsOjjL44k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EA2ydelmuHA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=14_OZNz-WWY&feature=related

ocenił(a) film na 8
AnneBoleyn1536

Następny:
http://www.youtube.com/watch?v=FFVXKNvqICQ&feature=related
Zakochałam się w Jensenie! :)

ocenił(a) film na 4
AnneBoleyn1536

MELANIE STRYDER- tylko i wyłącznie Summer Glau. Nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli!!!

ocenił(a) film na 4
April_MAY

Melanie- Summer Glau
Wanda/Pet- Elisabeth Harnois
Jared- hmm. Jensen może być chociaż wolałabym Chrisa Engena
Ian- Brandon Beemer

użytkownik usunięty
April_MAY

Błagam, nie róbcie z Melanie jakiejś lafiryndy ;/

ocenił(a) film na 8

Lafiryndy? Którą aktorkę masz na myśli?

ocenił(a) film na 4

margrete po czym wniskujesz, że Summer Glau jest lafiryndą??

ocenił(a) film na 7
April_MAY

Ja chyba rozumiem o co chodzi i mam podobne odczucia. Summer Glau jest trochę zbyt... seksowna? wygląda jak typowa ponętna seksbomba, natomiast Melanie kojarzy mi się z ładną, lecz dość niewinną twarzą.

ocenił(a) film na 8
fijolka90

Ja z kolei uważam, że Summer Glau, Elizabeth Winstead czy inne nie pasują, bo są przeciętne. Przecież Melanie była piękna! dlatego myślę, że Sophia Bush jest stworzona do tej roli. Wygląda dokładnie tak jak Mel z książki - ciemne włosy, oczy itd. :)

ocenił(a) film na 6
AnneBoleyn1536

A może Kristen Stewart jako Melanie i Robert Pattison jako Jared ;D Heheheh

ocenił(a) film na 8
Matt_19_

Jeszcze czego - chybabym się powiesiła xD

ocenił(a) film na 3
AnneBoleyn1536

Ja też hehe.
Ale jak widzę jeszcze nic nie wiadomo nie spr od dawna i miałam nadzieje że coś się ruszyło ciekawe kiedy to ogłoszą jak nakręcą!!!

ocenił(a) film na 8
nadia87

No właśnie, nie mogę się doczekać aż mnie skręca z ciekawości i niecierpliwości - oby się postarali :)

ocenił(a) film na 3
AnneBoleyn1536

Może się ociągają żeby podtrzymać w napięciu a tak na prawdę już wybrali obsadę taką która nam się spodoba!!!!!!!!

Ahhhhhhhhh tak tak pomarzyć zawsze można :))))))))))

ocenił(a) film na 8
nadia87

Mnie się spodobają Sophia Bush jako Melanie i Jensen Ackles jako Jared :)))))))))))
Masz rację - warto marzyć :))))) Nie traćmy nadziei :)

ocenił(a) film na 9
Mary_Viola

Jako Jareda zawsze wyobrażałam sobie Jareda Leto, którego osobiście uwielbiam, chociaż ściął włosy, więc musiałyby mu odrosnąć i do tego jeszcze przefarbować w celu uzyskania zgodności z książką
Iana nie mogłam sobie wyobrazić, kojarzyłam go sobie z brzydkim aktorem grającym w Białym Oleandrze, ale to oczywiste, że on nie mógłby nim być. Zgadzam się na Iana Somerhaldera, przystojniaczek xD
Popieram April_MAY , idealną Pat/Wandą wg mnie byłaby Elisabeth Harnois, tylko że z delikatnym makeupem
Co do samej Mel nie mam konkretnej aktorki, ale ostatecznie może być Sophia Bush. No i Jensen, jeśli nie Jared, też jest ok (przystojniak, wiem, że fajnie gra i ma ciekawą mimikę).