Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97599
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Obsada

ocenił(a) film na 3

Z tego co przeczytałam na stronie IMDb to tak wygląda obsada na 100%:

Boyd Holbrook - Kyle O'Shea
Chandler Canterbury - Jamie Stryder
Max Irons - Jared Howe
Jake Abel - Ian O'Shea
William Hurt - Jeb Stryder
Saoirse Ronan - Melanie Stryder
Diane Kruger - Łowca

Jak dla mnie to jakieś dzieciaki, czyli masakra a nie obsada:(

ocenił(a) film na 8
nadia87

Mi jak na razie pasuje Jared i Jeb, zobaczymy jak reszta będzie się prezentować w filmie.

ocenił(a) film na 3
nadia87

Moja skromna lista wygląda całkiem inaczej:
1. Kyle O'Shea - Channing Tatum
2. Jared Howe - Co do niego nie mam nic nadzwyczajnego Jensen Ackles
3. Jeb Stryder - Donald Sutherland
4. Ian O'Shea - Jason Momoa
5. Melanie Stryder - Rachael Leigh Cook
6. Łowca - Tamara Mello

ocenił(a) film na 8
nadia87

Dla mnie Jensen Ackles i Sophia Bush na Mel i Jareda. Reszta nieważna...

ocenił(a) film na 8
AnneBoleyn1536

No ale jak nie Jensen to Max ostatecznie może być :)

ocenił(a) film na 3
AnneBoleyn1536

Niestety nikt nie docenia takich jak my a to przecież sprzedaż nakręca tą całą komercje:)

ocenił(a) film na 7
nadia87

Wszystko fajnie, pięknie, ale obsada nie powinna składać się z 6 osób, bo w jaskiniach przebywało "nieco" więcej (np. Sharon) a z tego co wiem to dzisiaj zaczęli kręcić.

ocenił(a) film na 3
pantomima4

No właśnie ale tylko tyle osób było ma stronie:)

ocenił(a) film na 10
nadia87

hmm... Stephenie na stronie podała informacje, że Maggie ma zagrać Frances Fisherhttp://www.google.pl/imgres?q=frances+fisher&hl=pl&sa=X&rls=com.microsoft: pl:IE-SearchBox&rlz=1I7SUNC_enNO392&biw=1366&bih=556&tbm=isch&prmd=imvnso&tbnid= jJFMGwVyRyuD0M:&imgrefurl=http://www.rottentomatoes.com/celebrity/frances_fisher /pictures/&docid=TfrUje9zrzTYMM&imgurl=http://content9.flixster.com/rtactor/24/5 0/24507_ori.jpg&w=399&h=600&ei=krA6T-DnDMTHswba2azPBg&zoom=1&iact=rc&dur=312&sig =106129677071354861094&page=1&tbnh=152&tbnw=103&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s :0&tx=39&ty=59

ocenił(a) film na 10
dakota40041

Moim mażeniem by było aby Jensen Ackles zagrał Jerda... to mój wymażony Jeard, no ale cóż :)
Czytałam książke po raz kolejny i tym razem starałam sobie wyobrażać postaci takie jakie mają być w filmie no i do większości zaczełam się przekonywać.
do obsady jeszcze doszła Frances Fisher

ocenił(a) film na 7
dakota40041

Najbardziej mi się nie podoba aktor grający Jamie'go... Cały czas mam przed oczami jego role w Powodzenia Charlie i nie mogę sobie go kompletnie wyobrazić jako brata Melanie.
Postać Jareda obsadzona idealnie.
Z Ianem mogło być lepiej, ale nie jest źle. Pewnie nigdy nie byłabym zadowolona w pełni z osoby grającą tą role z tego względu, iż to jest moja ulubiona postać razem z Jebem.
Melanie/Wanda mnie nie przekonuje, ale Saorise wydaje się być dobrą aktorką.
Ciekawi mnie bardzo postać Wagabundy w ciele Pat i Doktora.

ocenił(a) film na 3
Lily214

Tyle tylko, że na oficjalnej stronie IMOb (to producent czy coś) wcale nie jest podane, że to ten aktor tylko, że Chandler Canterbury.

ocenił(a) film na 7
nadia87

Oby to była prawda, o niebo lepszy! Chociaż ja go widziałam odrobinę doroślejszego, ale jako młody Jamie idealny. Na 14-latka go ucharakteryzują pewnie. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

ocenił(a) film na 3
Lily214

Już zmienili na str więc musi to być prawda

nadia87

Czy ta obsada nie jest za młoda? W książce byli starsi ludzie i no nie wiem- to nie pasuje jak dla mnie!

nadia87

Obsada mogła być gorsza , ale i tak jest fatalnie ;/ No cóż pożyjemy zobaczymy co z tego będzie ...

Oluchna_92

Obsada jest tragiczna jestem załamana co to wogóle jest?? Jakieś dzieciaki...W książce są dojrzałe postacie a nie podlotki. Z całym szancunkiem dla aktorki która grac ma mellanie. bo uważam że ładna z niej dziewczyna, ale w tym tkwi problem..Dziewczyna a nie kobieta jąką jest ta postac w ksiązce a ci chłopcy ktorzy mają grać dojrzałych mężczyzn a mają najwyżej 20 lat ...Żenada Poprostu brak mi słów. Kolejny film który jest zrobiony dla celów komercyjnych i dla publiczności w wieku 10-17 lat...No żenada...jestem zawiedziona

Lilla_filmweb

Ja też ale niestety nie od nas zalezy wybór obsady ;/

Lilla_filmweb

no i dobra, jak nakręcą żenade i tandete, to za kilka lat moja wersja wejdzie do kin :P
ale tak powaznie, przecież ten scenariusz mógłby miec szansę na Oscara, wiec mogliby sie postarać...

ocenił(a) film na 7
szajba1

Hmm. Czy scenariusz to jeszcze nie wiemy :) Nie mamy na razie pojęcia jak bardzo pozmieniają wątki z książki, ale według mnie historia "Intruza" jako powieści jest całkiem niezła, więc jak się za to zabiorą porządnie to może jakaś nominacja wpadnie, ale nie liczę aż na Oscary. Równie dobrze mogą z tego zrobić jedną wielką love story ;|

ocenił(a) film na 5
Lily214

zgadzam się z tym, że obsada jest za młoda... szczególnie bracia O'Shea

ocenił(a) film na 3
nadia87

Diane Kruger wiecie może kogo ona gra bo ja nie kojarzę:(

nadia87

Kruger gra Łowczynię, tą małą czarną wiedźmę ;). Ale coś widze, ze w filmie zmienili jej wizerunek i będzie sie ubierać na biało. Zastanawia mnie skąd ta zmiana. Może stwierdzili że wizerunek książkowej Łowczyni nie pasuje do dusz? W każdym razie wolałabym, żeby nic nie zmieniali ;/.

ocenił(a) film na 3
Anabell_

To dlatego, jej nie mogłam sklasyfikować przez ten biały struj, co za masakra!

nadia87

No dokładnie. Ale jeśli chodzi o obsadę, to uważam że jest w porządku. Jestem zadowolona z Saoirse, z tego co słyszałam jest dobrą aktorką i nie musimy się bać, ze nie poradzi sobie z podwójną rolą ;). Chłopaków (Jared, Ian i Kyle) też wyobrażałam sobie jako trochę starszych, ale myślę ze dadzą radę ;D.

ocenił(a) film na 8
nadia87

Nie podobają mi się te zmiany ;/

ocenił(a) film na 3
AnneBoleyn1536

Mi też przecież właściwie to jak znak rozpoznawczy tej Łowczyni a tu... Jakoś nie rozumiem dlaczego Mayer się na to godzi!!

ocenił(a) film na 7
nadia87

E przecież to nie są znowu jakieś wielkie zmiany. Tylko kolor obioru. Jak dla mnie troszeczkę przesadzacie. Musicie sobie uświadomić, że może się okazać, iż zmienią dużo więcej, nie tylko barwę włosów. ;) Diane wygląda b.dobrze.

ocenił(a) film na 3
Lily214

:\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\PPP

ocenił(a) film na 7
nadia87

Mamy nieoficjalne informacje kto gra Doktora. Scott Lawrence wcieli się w tą postać.
http://www.thehostmovienews.com/2012/03/scott-lawrence-plays-doc-in-the-host/

Akurat ten aktor toootalnie się mija z moim wyobrażeniem.

ocenił(a) film na 3
Lily214

O matko kochana!!! To jakiś koszmar!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
nadia87

I tak nie mogę przeżyć tego, że Sophia nie zagra Melanie a Jensen Jareda. Sophia to Mel, Jensen to Jared. Amen. Znowu czytam książkę po raz któryś tam i tylko ich widzę przed oczyma :( :( :(

ocenił(a) film na 8
nadia87

Ja też nie rozumiem po co to. Czemu na siłę usiłują coś zmieniać?

ocenił(a) film na 8
AnneBoleyn1536

Co do doktora to padłam xD

AnneBoleyn1536

Maggie! Ja nie mogę, jest idealna! Mogliby ją nawet zostawić bez charakteryzacji, wygląda dokładnie tak, jak ją sobie wyobrażałam. To akurat im sie udało, ale co do Doktora, też mam pewne wątpliwości. Chociaż, tak sobie myślę, ze sytuacja jest podobna jak z Laurentem ze Zmierzchu, też byłam sceptyczna, bo za cholerę nie pasował do opisu z książki, ale zagrał ta postać świetnie. Mam nadzieję, że w przypadku Doktora tez tak bedzie ;).

Ale mam jedno pytanie-kim był Łowca Reed? Kompletnie go nie kojarzę.

ocenił(a) film na 5
nadia87

Przepraszam, czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć kto to jest "Poszukiwaczka"?! Czytałam książkę 8 razy i nie kojarzę nikogo takiego... Chodzi o Łowczynię może?

ocenił(a) film na 3
TakeItIzzy

Tak o łowczynię ja też na początku nic nie rozumiałam:)

ocenił(a) film na 5
nadia87

Hmmm.... Trochę to mnie dziwi. Tym bardziej, że to---> http://www.imagebam.com/image/a7f2f7181724973
podobno kadr z filmu, a jak widać Łowczyni "Poszukiwaczka" jest tu ubrana kompletnie na jasno... Coś mi w tym wszystkim nie gra. Mam nadzieję, że albo to zdjęcie jest jakąś kompletną pomyłką, albo dodali jakąś poszukiwaczkę w bieli- litości >.>

ocenił(a) film na 3
TakeItIzzy

No właśnie o to chodzi że Łowczyni jest na biało a nie na czarno dla nie to kompletna zniewaga dla treści książki! Przecież to jest znak rozpoznawczy Łowczyni czerń czarne okulary itd.:(((

ocenił(a) film na 8
nadia87

I w dodatku twórcy nie mieliby z tym aż tak wielkiego problemu. Rozumiem - biel nie sprawia, że jest tak gorąco (zważając na warunki w jakich kręcą) ale tak czy siak - mogli tac ten element nienaruszony

ocenił(a) film na 5
nadia87

poczułam się osobiście dotknięta. Nie dość, że zamiast Łowczynią, nazwali ją Poszukiwaczką to do tego jeszcze walnęli ją na biało- już widzę jak zgodna będzie fabuła filmu z treścią książki. Tak poza tym to aktorzy do ról Jeba i Meg są za młodzi >.>

ocenił(a) film na 8
TakeItIzzy

Czy ja wiem... Mi właśnie oni pasują i to bardzo. Dodajmy, że Meg będzie siwa, z tego co mówiła grająca ją aktorka. Choć akurat wolę ją rudą (siedzi mi w głowie Sharon, gdy myślę o Meg).
A "Poszukiwaczką" nazwał Łowczynię Filmweb, nie producenci ;p Choć ja jestem na nie, żeby była cała na biało

nadia87

Ogólnie jedna wielka lipa.
Ewentualnie Jared może ujdzie, ale Melanie ? Ian? Łowczyni ?!?!?!?!? cała reszta?!?!?! skąd oni ich wzięli ? O_____o'
.huge.disappointment.

niezalaczac

Rety, ludzie nie przesadzajcie! Tylko marudzicie i siejecie panikę. Przypominam,że zdjęcia z Filmweb to zdjęcia AKTORÓW a nie postaci z Intruza. Nie znamy jeszcze charakteryzacji praktycznie całej obsady a wy juz zakładacie, ze wszyscy sa beznadziejny, fe i w ogóle jedna wielka tragedia. Może poczekajmy chociaż na pierwszy trailer, a potem zacznijmy dyskusję o wyglądzie całej obsady.

ocenił(a) film na 8
Anabell_

Popieram :) Ale musisz przyznać, że to co już nam jest wiadome niekoniecznie zachwyca... Przynajmniej mnie nie zachwyca: biel Łowczyni, blond włosy Iana i Kyle'a. Owszem, przeboleję to, jednak jakiś tak zawód zawsze zostaje ;)

ocenił(a) film na 7
Anabell_

Zgadzam się. Naprawdę mogło być o wiele gorzej. Co byście zrobiły jakby role Melanie dostała Ashley Tisdale albo inna tego typu gwiazdka? To, że zmienili kolor ubrań Łowczyni nie znaczy, że pozmieniają wszystkie wątki. Chociaż jestem przekonana, że uwypuklą wątek miłosny, jak to zawsze bywa. Ja jestem zadowolona z Melanie, Jareda, Jeba i Kyle'a, ale tego ostatniego wyobrażałam sobie zupełnie inaczej. W sumie nawet przekonałam się do Iana, tylko mogliby już pokazać charakteryzacje! Ciekawe czy zmienili Jake'owi kolor włosów.

ocenił(a) film na 8
Lily214

Nie zmienili, Jake pozostał blondynem. To jest dość bolesne, no ale da się przeżyć. wiadomo, byłby z tym kłopot itd... Dlatego irytuje mnie biel Łowczyni, bo nie byłoby z tym problemu, żeby była czarna, a byłby to swego rodzaju ukłon w stronę fanów książki. Mnie Melanie nawet przekonuje, choć nie tak ją sobie wyobrażałam, ale wierzę, że mnie nie zawiedzie. ;) Podoba mi się Jeb, Jared i Maggie. Z tych postaci jestem zadowolona. Gorzej jeżeli pogłoski o tym, że doktora gra murzyn się potwierdzą. Nie jestem rasistką, broń Boże. Ale kompletnie mija się to z moim wyobrażeniem tej postaci

ocenił(a) film na 10
kala321

Zdjęcia z planu http://intruzpl.blogspot.com/2012/04/zdjecia-obsady-intruza-z-twittera.html?m=1

ocenił(a) film na 10
dakota40041

Musiałam to napisać :)
Dzisiaj mi sie śnił film i w tym filmie występowała Sam z icarly w roli Wandy po zmianie ciała.
To ta aktorka: http://img1.glitery.pl/dev1/0/079/864/0079864281.jpg
Ha ha niewiem czemu akurat ona mi sie przysnila w roli Wandy, bo nawet zbytnio nie ogladam filmów/serialow z jej udziałem... A może to jakaś wizja :)

ocenił(a) film na 8
dakota40041

Haha! Nieźle, ja nie miewam takich snów ;p I te zdjęcia widziałam! Łowcy... Mam przeczucie, że w filmie wszyscy Łowcy będą ubrani na biało. Tak jak sama Diane Kruger. ;)

ocenił(a) film na 7
dakota40041

O matko ale strasznie te oczy wyglądają. Przecież one były tak widoczne tylko pod światło.

A co do tej aktorki to kompletnie mi się nie podoba. W moim wyobrażeniu to była drobniutka dziewczyna z krótkimi rudymi, rozwichrzonymi włosami. ;)