Z tego co przeczytałam na stronie IMDb to tak wygląda obsada na 100%:
Boyd Holbrook - Kyle O'Shea
Chandler Canterbury - Jamie Stryder
Max Irons - Jared Howe
Jake Abel - Ian O'Shea
William Hurt - Jeb Stryder
Saoirse Ronan - Melanie Stryder
Diane Kruger - Łowca
Jak dla mnie to jakieś dzieciaki, czyli masakra a nie obsada:(
Że co? Przecież Wanda/Pet była blondyneczką o kręconych włosach i okrągłej twarzy ;p Owszem była drobna, ale reszta nie zgadza się ;p
Mam to samo odczucie co do oczu, ale trzeba zrozumieć, że łatwo coś opisac w książce, a trudniej zekranizować. Twórcy zapewne chcieli mocniej zaznaczyć różnicę między ludźmi i duszami.
No tak, ale mówię o moim wyobrażeniu, bo za pierwszym razem nie zwróciłam uwagi na ten fragment i juz sobie wymyśliłam własną Pet. Ale mimo wszystko nie wygląda Wanda.
Moim zdaniem oni chcieli pokazać, delikatność Wandy poprzez ciało no bo przecież Saoirse Ronan wygląda
jak jakaś chodząca niewinność! Ja jestem BARDZO ciekawa jak oni pokażą później różnice pomiędzy Mel A Pat skoro teraz już wygląda tak niewinnie:))
Zobaczymy czy rzeczywiście butna i gwałtowna Mel będzie tak niewinnie zawsze wyglądać :D Oby nie... A Pet... Mam nadzeję, że będzie dobrze dobrana :)
Sorry, miałam dodać tą odpowiedz na inny temat w innej dyskusji ;) na telefonie rąbie mi się cofanie stron...
Na stronie z wiadomościami z The Host pojawiła sie informacja że kręcili sceny w Hard Rock Pavilion. O ile dobrze mi wiadomo to jest hala koncertowa. Przypominacie sobie jakiś fragment z książki, który działby się na koncercie? Czy może to z wcześniejszego życia Melanie, zanim dusze przybyły na Ziemię? Fajnie, że będzie koncert :D
Lepiej takie posty dawać do newsów z planu ;)
I nie, nie było nic o koncercie, niedawno drugi raz czytałam książkę i ani słowa o tym. Ale kto ich tam wie ;p może być ciekawie :)
Brandt – Mustafa Harris
Wes – Shawn Carter Peterson
Lily – Raeden Greer
Nie wiem jak wy (i proszę nie posądzać mnie o rasizm) ale strasznie dużo jest tu murzynów, na przykład ja Wasa zawsze wyobrażałam sobie jako Latynosa a Doktora bardziej jako araba a tu wszyscy murzynami się stali.
O.o
Nigdy tak sobie nie wyobrażałam sobie Wesa!!!.
Do tej pory nie nażekałam na wybór aktorów, ale kurde no nijak on mi pasuje.
Noo, lili ujdzie, ale wyobrażałam sobie ją inaczej.
Brandt, ja go sobie wyobraażałam jako białego, a nie afroamerykanina, ale dobra, trudno.
Zgadzam się z nadia87, jest tu masa afroamerykanów, ja większość postaci wyobrażałam sobie jako białych.
Gdyby nie tytuł to nie wiem czy ktoś by poznał, że chodzi o film na podstawie TEJ książki.
Tak, mnie też to trochę dziwi. W zasadzie większośc "jaskiniowców" jest tutaj murzynami ;)
Lily jest dla mnie idealna, ale pozostali...
Naprawdę bardzo dużo aktorów, którzy mają ciemny kolor skóry.
Fords Cicha Toń - Marcus Lyle Brown
Tego uzdrowiciela wyobrażałam sobie jako takiego faceta po 40, uśmiechniętego, skupionego. Mija się to zupełnie z moim obrazem.
Jake Abel w ogóle nie pasuje mi na Ian'a. Kyle zresztą też nie dopasowany.
Bracia byli opisani jako bardzo wysocy, umieśnieci wręcz mnie kojarzyli jako bardzo ,,napakowani" i przede wszystkim raczej przeciętnej urody. Wrażenie robiła postura. A tutaj? Typowo tzw ,,ciacha" żeby przyciągnąć widownię.
Hej widzieliście film :"Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna" gra w nim nasz Ian czyli Jake Abel jakoś ani trochę nie przypomina mojego rówieśnika:P ale w tym filmie zagrał nawet fajnie i bardzo zyskał w moich oczach:)
Jakoś mnie ten film nie przypadł do gustu... Oglądając miałam wrażenie, że filmowcy robią z bohaterów takich, którzy kompletnie nie znają mitologii greckiej. Przez to zawsze byli "zaskakiwani" podczas gdy choć trochę oczytany widz doskonale wiedział co się wydarzy... Np bystrzaki próbowały wcisnąć w Hadesie dolary, zamiast ruszyć głową i dać im zdobyte wcześniej starożytne pieniądze... Jake nie był zły w tym filmie w sumie, ale poziom okropny.
Rozumiem. Może lepiej nie będę ryzykować i obejrzę film, który już z nim kiedyś widziałam- ''Jestem numerem cztery'' Oczywiście wtedy nie miałam pojęcia, że będzie grał Iana, więc teraz jak ponownie będę oglądać ten film to już inaczej będę na Jake'a patrzyła xD Tzn zwrócę na niego większą uwagę xD
Koniecznie muszą jako Ian'a obsadzić jego - Ryan Merriman.
Tylko tak go sobie wyobrażam. Jego brata Kayl'a wyobrażałam sobie tak - Michael Trevino.
I nienawidzę tej aktorki, którą obsadzili w roli Wandy/Melanie !! Ona mogłaby być Pet/Wandą, ale na pewno nie Melanie.