Nie był porywający ani wciągający jakoś szczególnie , ale po obejrzeniu tylko ta myśl mi została -
piękny - piękne krajobrazy , piękne ujęcia , przepiękna muzyka i piękna historia ale jak to Stefanie
Meyer ma w zwyczaju i co mogliśmy oglądać w zmierzchu , priorytetem są uczucia , nie akcja czy
sensacja , ale relacja miedzy bohaterami , ogólnie podobał mi się o wiele bardziej niż saga o
wampirach , ale jak i ona nie porwał mnie zbytnio :) nie mniej , ładny film :)
Dokładnie jeżeli o to chodziło reżyserowi przybijam mu piątkę, dziwią mnie ludzie, którzy narzekają, że jest cukierkowaty bo wydaje mi się, że właśnie taki miał być, taka odskocznia od wspaniałych efektów wybuchów i realistycznych lejących się flaków :D Co do zmierzchu się nie zgodzę bo jest strasznie nudny w porównaniu do innych "wampirowskich" filmów, natomiast tu jest coś nowego i ciekawego. Arcydziełem nie jest ale obejrzeć sobie go w domu przy kawce w wygodnym fotelu naprawdę przyjemnie.
Nie powiedziałem ze Zmierzch jest ciekawy :P sam na nim usnąłem będąc w kinie z koleżanka , ale zarówno Zmierzch jak i intruz są oparte na książkach napisanych przez przez panią Meyers , stąd też porównanie :) ale mimo wszytko Intruz bardziej mnie zaciekawił od wampirzej sagi i choć w obu tych filmach akcja jest znikoma to jakoś klimat Intruza bardziej przypadł mi do gustu :)
Rzeczywiście mój błąd, niedokładnie przeczytałem :P Chociaż akcja znikoma za to koncepcja kosmitów całkiem ciekawa, szkoda tylko że tak mało wyjaśniono jak to wszystko miałoby działać, cała ta podróż w jaki sposób przebiega i jakie istnienia są opanowane na innych planetach :D Jakby ten film był mniej jako romans a bardziej Sci-fi mogłby być naprawdę ciekawy :)
Wówczas należało by dodać dużo scen akcji , wybuchów i td wszystko to z czego słyną filmy z dużą ilością efektów specjalnych , i wówczas już nie był by to romans ale przygotówka i to mogło by zabić urok tego obrazu :)
Niekoniecznie, chodziło mi bardziej o takie wytłumaczenie działania tych istot w jaki sposób przejmują kontrolę nad ciałem, na jakiej planecie się wykształciły jak zdobyły możliwość podróżowania w tych swoich kapsułkach itd itp :D Chociaż czasem lepiej zostawić sprawy niedomówione :) Niemniej film ciekawy, naprawdę polecam :)