Jeżeli kogoś to interesuje, przedstawiono listę postaci (Na razie niepełną) poszukiwanych na castingach do filmu. Wanda ma pojawić się tylko "jako głos" i widziałam już reakcje internautów, którzy obawiają się, że blond-Wagabuna się nie pojawi, ale w końcu Pet to jakby oddzielna postać, więc nie mamy się czego bać. ;)
Melanie "Mel" Stryder: Female, early 20's. Attractive, tall and athletic, naturally tan skin, long dark brown hair, and hazel eyes.
Wanderer/Wanda: Female V/O. Invading soul that inhabits Melanie Stryder's body.
Jamie Stryder: Male, 14-16. shaggy black curly hait, chocolate brown eyes. Melanie's younger brother.
Uncle Jeb: Male, mid 40's. Wild beard, eyes the colour of faded blue jeans. Melanie's fiesty eccentric uncle.
Jared Howe: Male, 20's. Handsome, physically fit, tan skin, sienna-colored eyes, and sun-bleached hair. Melanie's lover.
Ian O'Shea: Male 20's. Handsome, pale skin, dark hair, and striking blue eyes.
Kyle O'Shea:Male 20's. Handsome, pale skin, dark hair, and striking blue eyes. Ian's brother, with nearly identical looks.
Link:
http://www.acting-auditions.org/2010/04/stephenie-meyers-host-auditions.html
Super, przynajmniej posuwają się naprzód :) Choć uważam, że od razu powinni zadzwonić do Sophii Bush, Jensena i Iana :) A swoją drogą, będziesz robić jeszcze jakieś filmiki na youtube? Bo są genialne :D
Ostatnio byłam bardzo zaganiana, więc nie miałam na nic siłę. ;) Nie chcę niczego obiecywać, ale niedługo postaram się coś dodać, plus pewnie stworzę jakiś trailer jak już ogłoszą oficjalną obsadę.
Juhu juhu juhu juhu juhu juhu juhu juhu juhu juhu juhu juhu RUSZYŁO SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Ja już świętuje bo już się bałam że nici z tego filmu.
Właściwie to super ale za wiele nam to nie mówi bo tego można się domyślić na podstawie książki ale zawsze to coś.(Nie żebym się nie cieszyła)
Nareszcie coś ruszyło! Dobrze, że Mel ma mieć długie włosy (w książce miała krótkie, a to jakoś zupełnie mi nie pasowało). Ale zwróćcie uwagę, że Jared ma mieć koło 20, więc Jensen raczej odpada. Ale moim zdaniem to dobrze, bo szansę na Jensena były niewielkie, a jakiś inny trzydziestolatek nie byłby seksi ;D To samo z Ianem. Ale od razu widać po wymogach wiekowych, że film będzie robiony pod publiczność nastolatek.... Czyli można się spodziewać podobnej komercji jak przy twilight.
Twoja_Madonna, dasz link do swojego profilu na yt? Chętnie obejrzę Twoje dzieła :)
http://pl.youtube.com/user/Lilyanne152
Mam nadzieję, że się spodoba. ;)
Absolutnie się z Tobą zgadzam, ale ja w sumie niczego innego się nie spodziewałam. Boże, pamiętam jeszcze te moje wielkie nadzieje dotyczące ekranizacji Zmierzchu, moment, kiedy ogłoszono obsadę, kiedy zobaczyłam pierwszy trailer. Ech. Kto by wtedy pomyślał...
Stephenie jest pisarką dość kiepską, jej styl i warsztat leżą, już nawet nie kwiczą. Ale Intruz był dla mnie naprawdę miłym zaskoczeniem, choć mogła sobie darować lekko cukierkowe zakończenie, wciąż jednak lepsze niż w przypadku "Breaking dawn." ;)
Twoja Madonna - czekam z niecierpliwością! D
Liv94 - coś takiego: 20's oznacza, że Jared ma mieć 20-29 lat, więc Jensen nie odpada :D Zresztą nie mogliby z prawdziwego mężczyzny jakim jest Jared w książce zrobić jakiegoś 20-letniego chłoptasia, uchowaj Boże ^ ^ Przecież był starszy od Mel o 9 lat i głupio by było, gdyby w filmie zrobiono inaczej.
Wiem co oznacza 20's, problem jest w tym, że o ile dobrze się orientuję, Jensen ma ponad 30 lat. Chociaż gdyby chciał zagrać, albo ktokolwiek z wymarzonej obsady internautów to by ich wzięli choćby mieli po 40 ;D A co do 20 letniego chłoptasia, o ile byłby przystojny i pasował do mojego wyobrażenia, może być młodszy niż Jared w książce ;D I myślę, że łatwiej będzie takiego znaleźć, niż przystojnego 30 kilkulatka ;)
Co do Meyer, też uważam, że nie jest najlepszą pisarką. W The Host oczarował mnie pomysł, postacie, ale jeśli chodzi o styl, czy tendencje do słodzenia, wyczuwało się Zmierzch, za którym delikatnie mówiąc, nie przepadam. 'Cukierkowe zakończenie' zupełnie mnie zawiodło. Jak można przez kilkadziesiąt stron gadać o tym jak to główna bohaterka ma umrzeć, a potem zrobić happy end.
Bardzo fajne są twoje filmiki, ale bardziej mi się podobały te z spn, z Deanem i Anną był super :)
Jensen Ackles ma 32 lata, książkowy Jared prawie 30 lat więc nie widzę żadnego problemu. Jensen wygląda dokładnie jak ta postać nawet nie potrzeba charakteryzacji. I nie chcę, żeby był młodszy w filmie, najlepiej by było, jakby wszystko było tak jak w książce. Poza tym sądzę, że łatwiej właśnie będzie znaleźć przystojnych aktorów właśnie w tym wieku. Sophia Bush ma 28 lat - jest przecież młoda, do tego wygląda na młodszą niż jest więc także nie widzę żadnego problemu, poza tym jak coś to zawsze jest charakteryzacja, ale jak mówię - myślę, że nawet nie potrzeba. Spokojnie mogłaby zagrać 20-latkę. :) Gdy czytam książkę to mam ich przed oczyma :)
Co do książki to pokochałam ją jak żadną! Dzięki Bogu, że Stephenie ją napisała :) W Intruzie bardzo urzekły mnie postacie i fabuła :D Zakończenie może rzeczywiście trochę przesłodzone, ale bardzo się cieszę, że Mel odzyskała swoje ciało. Jakoś jak przeczytałam opis książki i jak ją zaczęłam czytać to nie wyobrażałam sobie tego, że ta dusza może oddać ciało tej dziewczynie xD ale potem pomyślałam, że to przecież Meyer i na pewno się wszystko ułoży xD A Zmierzch lubię, ale bez jakichś ogromnych zachwytów tak jak w przypadku Intruza :)
Jeb koło 40 to chyba jakiś żart . Wyobrażałam go sobie jako faceta po 60 z zajebistym poczuciem humoru :D
Teraz trochę więcej informacji :
Pet (aka “Petals Open to the Moon”), any ethnicity, 18 – Mid 20s. Pet is a pretty, intelligent, and open-minded alien Soul with a Zenlike sense of calm about her. She is loyal and genuinely caring. Pet has silver skin and grey eyes, and she has a magnetic quality to her aura that Ian finds tempting. Pet soon falls deeply in love with Ian, and she does everything in her power to be with him.
Sharon, Caucasian, 20s. Sharon is a brash and confident young woman who is hiding out with the other human rebels in an underground cave dwelling in Arizona. She has a good rapport with most of the other rebels because she always says what’s on her mind. Kyle and Jared never try to push her around because they know she can fight back. Sharon wants to destroy Wanda at first but gradually grows more comfortable with her. Sharon later forms a romantic relationship with Doc.
The Seeker (aka “Lacey”), any ethnicity, 20s – 30s. The Seeker is one of the Souls who are invading human bodies. She is prickly and judgemental, though most of her fellow Souls are calm and soothing. The Seeker is disgruntled because she has not been able to completely get rid of the previous soul occupant of the human body she has taken over. Melanie and Wanda despise her at first when The Seeker makes a mean-spirited comment to them.
Maggie, Caucasian or mixed ethnicity, 40s – 50s. Maggie is a strong-willed, rigid, and tough woman who is the younger sister of Uncle Jeb. She strongly resents the invading souls on Earth—-especially Wanda. Maggie wishes that Kyle and Ian had been successful in their attempt to kill Wanda. Though her anger toward Wanda eventually subsides, Maggie always maintains a chip on her shoulder toward her.
Ian O’Shea, Caucasian, 18 – Mid 20s. Ian O’Shea is a clean-cut, charming, earnest, kind-hearted yet physically strong young man who falls in love with an alien soul named Wanda. Ian has a temperamental side to his personality and becomes furious when Wanda tries to leave him for Jared. But Ian also exudes a vulnerable and almost innocent side that he keeps hidden. He has vivid nightmares when he sleeps, and it is very difficult to awaken him from slumber. CO-STARRING ROLE
Jared Howe, any ethnicity, 20s – 30s. Jared is an adventurous, irreverent, cocky, and intelligent guy who is fighting for the rebel humans left on Earth. He is quite skilled at talking other people into doing almost anything. Jared and Melanie Stryder are deeply in love with each other, and he is enraged when Melanie is taken away from him by Wanda. Jared takes care of Melanie’s younger brother while she is gone.
Eustace (aka “Doc”), any ethnicity, 30s – 40s. Eustace is a highly intelligent, talented, and dedicated doctor who provides constant medical attention to the rebel human beings. He tirelessly works in his office for hours at a time without leaving. Eustace is trying to figure out how exactly the Souls invaded Earth, and how he can remove a Soul from the human it is occupying. Despite his dedication, Eustace has developed a drinking problem as he tries to cope with the stress of his position.
Uncle Jeb, Caucasian or mixed ethnicity, 40s – 50s. Uncle Jeb is an odd, semi-paranoid, emotionally unbalanced and disheveled middle-aged man who was the first to believe that Earth was being taken over by alien souls. Uncle Jeb has built a complex hideout in an underground cave system in Arizona. He now wears a thick and unruly beard. He maintains firm control of life in his caves and at times can seem to have wisdom.
ŹRÓDŁO : http://www.thehostmovienews.com/
No ładnie. Gorzej jak zrobią tak jak z Melanie, czyli wszystko na odwrót, to ja nie wiem jak oni będą wszyscy wyglądać. Po co opisy wyglądu, skoro oni i tak wybierają po swojemu. Znowu mam obawy, że jednak schrzanią ;/
Bądźmy dobrej myśli :) Chociaż powiem szczerze, że trochę mnie martwi Saorise Ronan jako Mel...
Też mi nie pasuje Saorise. Czytając książkę wyobrażałam ją sobie inaczej. Nina Dobrev mi pasuje do Melanie.
bez przesady.. nina dobrev jest za delikatna pomimo wszystko, a Mel była wysportowana i silna. Poza tym rozumiem, że jesteś fanką "pamiętników wampirów", ale nie mogą w każdym filmie grać ci sami aktorzy ;)
Niedługo premiera nowego filmu Niccola więc jest szansa że dowiemy się więcej o obsadzie Intruza . Nie wiem jak wy ale ja nie mogę się doczekać :) . Pozdrawiam wszystkich.
O to nie wiedziałam :) Pewnie dowiemy się jaka jest prawdziwa obsada w dniu premiery xD
Wiecie coś może o jakichś wywiadach z ekipą zajmującą się tym filmem, które by potwierdzały jego powstanie w przyszłym roku?
EDIT:
Nie chcę zapeszać, ale właśnie znalazłam coś takiego: "Open Road Films has set a March 29, 2013 release date (Easter weekend) for "The Host." Co w wolnym tłumaczeniu oznacza: zielone światło dla filmu zostało wyznaczone na 29 marca 2013 roku.
źródło: http://www.stepheniemeyer.com/thehost_movie.html
Wiemy z filmwebu że taka jest data, ale nigdzie indziej nie szukałam potwierdzenia tak czy owak to dobra wiadomość xD
A o żadnych wywiadach nic nie wiem.
http://www.thehostmovienews.com/2011/10/andrew-niccol-discusses-the-host-and-sao irse-ronan-video/