Ok mądrale tacy jesteście wygadani na temat książki więc rozpoczynam nowy temat by sprawdzić waszą wiedzę!!! Quiz polega na tym, że ja zadam pytanie ktoś na nie odpowie i zadaje kolejne itd.
UWAGA przy ODPOWIEDZI piszemy ODP. przy pytaniu PYT. żeby było jasne o co chodzi dla tych mniej rozgarniętych (czyli takich jak ja). Mam nadzieję, że wszystko jasne:)))
Na początek coś prościutkiego na rozgrzewkę:
PYT.: Jak miała na imię łowczyni?
ODP: Żywicielka Łowczyni miała na imię Lacey, natomiast prawdziwego imienia owej Duszy nie znamy.
PYT: Wiadomo, że Mel bardzo długo ukrywała przed Wandą fakt , że ma brata. Dlaczego mimo starań Melanie, Wanda się dowiedziała o Jamiem?
ODP.: Wanda dowiedziała się o Jamie w dniu jego urodzin gdyż przyśnił się on Mel:)
PYT.: Co takiego chciała się dowiedzieć Wanda zanim poszła do doktora na zabieg?
ODP.: Przed zabiegiem Wanda chciała się dowiedzieć, co się dzieje gdy pada deszcz oraz gdzie wtedy śpią.
PYT.: Jak nazywała się dusza, która miała opowiedzieć na wykładach Wagabundy o zasiedlaniu Planety Ognia?
ODP: Gladys
PYT: Ian i Kyle mieli praktycznie identyczne głosy. Po czym Wanda je rozróżniała?
ODP: Po sposobie mówienia Kyle zawsze był wściekły i to było słychać, Ian mówił bardziej spokojnie.
PYT: O czym najbardziej lubił słuchać wuj Job gdy wana opowiadała?
ODP.: O Pająkach.
PYT.: U kogo zamieszkał Jamie, po tym jak Mel i Jared wyrzucili go z pokoju?
ODP: Ziemia była ósmą planetą Wandy, wcześniej była na Początku, Planecie Śpiewu, Planecie Kwiatów, Planecie Pająków, Planecie Niedźwiedzi, Planecie Wodorostów, Planecie Delfinów.
PYT: Jakie pamiętne słowa usłyszała Wanda od Lily, gdy dowiedziała się, że dziewczyna chodzi z Wesem?
ODP: '' To ciekawe, jak życie i miłość trwają. Nie spodziewałam się tego''
Ps. Ziemia była 9 planetą Wandy, a Wanda na planecie Delfinów na pewno nie była.
PYT: Czy Jared miał rodzeństwo?
ODP:Tak miał starszych braci.
PYT: O czym było pierwsze wspomnienie jakie pokazała dobrowolnie Mel Wandzie
ODP: O tym jak Melanie włamywała się do domu jakieś duszy i spotkała Jareda.
PYT: Ile lat miał Jamie?
ODP:Jemie miał 13 lat jak dołaczyła do niego Mel i Wanda:)
PYT:Ile lat naprawdę miało NOWE ciało WANDY??
odp: "Przebudzenie" podał go Mel łowca który zatrzymał ją za przekroczenie prędkości na autostradzie gdy wracała z Jaredem z prowiantem
pyt: Dlaczego Wanda spędziła 3 dni w siarkowym źródełku, co zobaczyła??
ODP: Zobaczyła, jak Doktor próbuje rozszczepić Dusze od ciał ludzi, a własciwie makabryczne zwłoki tych ludzi, czy też niemowląt (dokładnie nie pamiętam:-)) Uciekła od nich i przesiedziała w grocie z siarkowym źródełkiem a towarzyszył jej Ian, choć tego nie chciała.
PYT: Jaka była różnica między tym co Wanda czuła do Jareda a tym, co czuła do Iana?
ODP: To co czuła do Jareda to były uczucia , bardzo silne z resztą, ciała Mel natomiast to co czuła do Iana to były uczucia duszy Wandy
PYT: co zrobiła Wanda gdy Kyle pierwsz raz przyszedł do groty gdzie na początku "mieszkała"
ODP: Przestraszyła się go, jego głos wzbudzał w niej strach. No i "wyskoczyła" z groty by obronić Jareda, bo bracia go zaatakowali by ją złapać i zabić. Stanęła między Kylem a Jaredem i chciała się poddać byleby tylko nie skrzywdzili Jareda.
PYT: Jaki był wynik meczu "jeden na jednego" Wandy i Iana?
ODP: Po tym jak Was zaczął bronić Wandy przed po powrocie Jareda.
PYT: Co powiedział Doktor jak Jared dał w zęby Kaylowi?
ODP. "-No więc z medycznego punktu widzenia to nie było najwłaściwsze [...] Z drugiej strony, parę minut snu raczej go nie zabije."
PYT. Co powiedział Jeb kiedy Kyle ukradł jeepa i uciekł z jaskini, a on musiał tam zostać z ciałem Łowczyni ?
ODP: "Wcale mi się nie uśmiecha zostawać tu z tą zołzą (...) omija mnie największa frajda "
PYT: Jakie było pierwsze zajęcie Wandy/Mel po opuszczeniu celi?
ODP : Kopała wraz z Ianem i Jebem wschodnie pole.
PYT. Co Ian powiedział kiedy, Wanda powiedziała mu, że jego miłość utwierdza ją w decyzji o odejściu ?
ODP: "To dla Ciebie nie do zniesienia, że Cię kocham? [...] Mogę zamilknąć, Wando. Nigdy więcej Ci tego nie powiem. Możesz być z Jaredem, jeżeli tego właśnie pragniesz. Ale zostań."
PYT: Podajcie co najmniej dwa fałszywe imiona którymi posługiwała się Wanda podczas swoich wypraw do Dusz :)
ODP. Szklane Węże (jak zdobywała lekarstwa dla Jaime'ego) i Drugi Wschód.
PYT. Jak nazywała się Dusza która, zamieszkała w ciele Jodi i co się z nią później stało ?
Chyba Szklane Wieże? xD
ODP: Sunny, po tym jak Jodie nie odzyskała przytomności Sunny znowu została umieszczona w jej ciele.
PYT: Dlaczego Łowczyni tak naprawdę podjęła się sprawowania nadzoru nad Wagabundą?
ODP: Bo tak jak Wanda nie mogła zawładnąć nad swoim żywicielu tkwiącym w jej umyśle i bała się okazać słabość. Miała nadzieję że nauczy się dzięki nadzorowi Wagabundy jak zwalczyć człowieczy głos w swojej głowie.
PYT: Gdzie Wanda i Jared znaleźli kapsuły hibernacyjne w których mieli wysyłać dusze wyjętę z żywicieli? Jakimi kolorem określane były kapsuły puste a jakim zajętę?
ODP : Do szpitala bo, tam na ogół znajdowały się kapsuły. Puste oznaczone były niebieskim a zajęte czerwonym kolorem.
PYT : Kto i w jaki sposób pomógł Wandzie uratować Kyle'a kiedy próbował ją za trzecim razem zabić ?
ODP: Słysząc hałasy w jaskiniach, przybiegł Ian. Po prostu pomógł mu go wyciągnąć Wagabundzie :)
PYT: Ile planet Dusze objęły kolonizacją?