Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

W sumie lepiej niż myślałem, dało się wysiedzieć te dwie godziny. Ciut przesłodzone i czarno-
białe, ale polecam nastoletnim dziewczynom - spodoba wam się. Zdecydowanie Saoirse Ronan
ratuje tę produkcję Fani sf - omijajcie z daleka! Nie zniesiecie uproszczeń, taniej psychologii,
niekonsekwencji i plastikowej wizji obcej cywilizacji. Całkiem rozwojowy temat jest tylko płytkim
tłem dla romantycznych rozterek bohaterki/bohaterek.

ocenił(a) film na 1
elkurczako

O ile książkę mogę polecić nastolatkom do czytania, bo ma logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy, może działać na wyobraźnie w jakimś tam sensie bo przedstawia całkiem zgrabnie dość niekonwencjonalną historię (nawet nie tylko w 100% o miłosnym trójkącie) to ten film nigdy w życiu. Zrealizowany jest okropnie słabo. Fabuła nie ma żadnego sensu, nie wiem ile wydano na ten film ale wygląda jak realizacja klasy D, najładniejsze zdjęcia to krajobrazy pustyni (dobrze, że można było ją kreci za darmo). Jeżeli nie chcecie zapłacić za 2 godzinny seans o niczym, gdzie fabuła się kupy nie trzyma, dialogów z sensem brak a akcji praktycznie nie ma, do tego nie czytaliście książki - więc już kompletnie nie będziecie wiedzieć "co autor miał na myśli" bo gra aktorska wam tego w żaden sposób nie wyjaśni, bo też tam nie istnieje to NIE WYBIERAJCIE SIĘ NA TO DO KINA. Poważnie godzinny film o niczym, który nie ma wam niczego do zaoferowania - no chyba, że jesteście psychofanami pustyni i motoryzacji bo pustynne krajobrazy i pojedyncze samochody pojawiają się częściej niż dialogi...

ocenił(a) film na 1
elkurczako

Zapomniałam - bohaterowie w tym filmie nie mają rozterek, są jak drewniane kłody - nie myślą, nie mówią nic z sensem i czasem wędrują po korytarzach/pustyni/miasteczku trzymając za rękę jednego raz jednego raz drugiego - litości można to znieść przez 5 czy 10 minut ale nie 120...

ocenił(a) film na 3
tenka

Mam takie same odczucia. Plus to, że gdybym nie czytała, motywy niektórych postaci byłyby dla mnie niejasne.