Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Sam pomysł mało oryginalny - historia o przejmowaniu ludzkich umysłów przez obce rasy była już wykorzystywana w niejednym filmie. Co do "Intruza" - książki nie czytałem, ale film z pewnością nie zachęca. Nielogiczny, momentami wręcz absurdalny, a do tego z bardzo źle dobrą obsadą. Aktorzy mało wyraziści, główna bohaterka niecharyzmatyczna. Antagoniści postępują chwilami jak kompletni amatorzy - nie wierzę, że obca rasa, która jest w posiadaniu leków na wszystko i przemierza cały Wszechświat, nie jest w stanie odnaleźć na niewielkim fragmencie pustyni grupy rebeliantów. Pomijam już fakt, że na dobrą sprawę nie za bardzo im się nawet chciało ich szukać, nie licząc bohaterki granej przez Diane Kruger. Nie chcę się rozczulać nad fabułą, ale jeżeli tak jest w książce, to gratuluję pani Meyer pomysłowości, a raczej jej braku.

ocenił(a) film na 6
gry270

To nie był niewielki fragment pustyni. Nie pamiętasz takich słów: 'Ziemia to ogromna planeta' oraz wypowiedź jednej z dusz, że znalezienie ludzi na pustynii nie bd proste? W dodatku, łowcy sami powiedzieli, ze tamtym ludziom nie uda się przeżyć, ich gatunek zginie. Oni nie szukali ich za wszelkę cenę, bo uznali że to bez sensu. Twierdzili, że udało im sie opanować te planetę. A łowczyni bardzo chciała ich znaleść ze względu na to, że jej przypadek i przypadek Wagabundy był bardzo podobny- nie do końca umiały przejąć całkowitej władzy nad ciałem. I tak, taka jest fabuła książki.

ocenił(a) film na 3
Radiant_Yasmin

Masz rację, ale to i tak komiczne, gdy rasa, która przejęła całą planetę, wykorzystuje raptem jeden helikopter do szukania buntowników chowających się w jednej jedynej górze, która stoi pośrodku pustej przestrzeni, już pomijając fakt, że łatwo dałoby się ich stamtąd wykurzyć. No ale cóż, taka fabuła, nie ma co wnikać...