BEZSENS !!! Dlaczego taki tytuł ?? Nie może być "Intruz" tak jak książka Stephenie ?? Wogóle mi to nie pasuje ;/;/;/
Tłumacze jeszcze się za niego nie wzięli :p A, no i taki jest tytuł oryginału (jeśli chodzi o książkę)
Ja mam taką nadzieję, że będzie "Intruz" a nie jakiś "The Host" a to znaczy potwór o ile się nie myle... xp
No coś Ty, The Host to oryginalny tytuł, który właśnie znaczy coś jak ''Intruz'', pewnie nasunęło Ci się to ze względu na ten japoński film.
Dokładnie rzecz biorąc, "host" to po angielsku gospodarz, a z biologicznego punktu widzenia, słowo "host" oznacza żywiciela.
Też o tym pomyślałam na początku, ale myślałam, że jestem w błędzie. Teraz to sprawdziłam, i masz rację :D I ja też miałam ;D Czyli tytuł książki nawiązuje do Melanie.
I bardzo dobrze, że nawiązuje. Mam tylko nadzieję, że nasi kochani tłumacze nie wymyślą czegoś w stylu "Szklanej pułapki", bo będzie kiepsko. Chociaż z drugiej strony postarali się przy "Shreku" :p i "Happy wkręt" :)
Oczywiście, że dobrze że nawiązuje, ale myślę, że nasi zostaną przy ''Intruzie'' skoro już książkę znamy pod tym tytułem.
W ogóle tych polskich tłumaczeń nie chce się komentować...
to szkoda twojego ekranu, na tak mało kumająca osobę, tak wgl każdemu mogło się pomylić, i jak tego nie rozumiesz to się nie odzywaj. to taka rada na przysłość ;)
"to szkoda twojego ekranu, na tak mało kumająca osobę"
skoro mnie nazywasz mało kumającą osobą, to proponuję żebyś przeczytała jeszcze raz swojego posta :)
pzdr
Widzę, że nie ma sensu z Tobą wchodzić w dyskusje. Fora są dostępne dla każdego. Z łaski swojej nie każ mi milczeć bo jestem na publicznym portalu i mam prawo na nim pisać to na co mam ochotę. Ja w swoim poście nie napisałam nic obraźliwego, a Ty od razu wyjeżdżasz z tekstami typu "nie rozumiesz to się nie odzywaj", "zamilcz". Dorośnij dziewczynko.
Dobra skończ, bo mam niezła zwałe z ciebie. Nie mam ochoty dłużej ciągnąć tego wątku, więc będę mądrzejsza i już się nie odzywam. Nara.
zamykając się zrobiłaś przysługę forumowiczom,nareszcie.już nie mogłam patrzeć na to jakie głupoty piszesz.uważaj na lekcjach i ucz się angielskiego!;d
a to niby dlaczego?ja nie mam takich problemów jak ty.
victrish nie pytaj się jej o wiek,bo skoro ciągle leci tekstami typu żal mi cię to dużo chyba nie ma :d
kurczę,jak ty to robisz . pokonujesz człowieka głupotą . jakby z głupoty robili prąd to twoją głupotą zasililiby całą Warszawę . swoimi nieprzemyślanymi wypowiedziami nie wygrywasz ze mną ani z żadnym innych oponentem tylko kompromitujesz siebie. na szczęście ja taka nie będę i zachowam trochę godności . a kiedyś zrozumiesz co miałam na myśli . teraz się pośmiejesz,to życzę ci dobrej zabawy dzieciaku.
Aniuleczqa " ty masz głowę chyba tylko po to, żeby do środka deszcz nie napadał" Dobra pomińmy twój brak znajomość j. angielskiego, ale jak ktos wzraca tobie uwagę to nie musisz wyskaiwac z gębą i tekstem pożalsieboże " zamilknij"
victrish ona pozbyła sie tych korników jak tylko się ich nabawiła ..same sie zorientowały, że tam za wielkiej uczty to tam nie znajdą
Buahahahahahahaha ;D
Czarna polewka.
Ode mnie tyle, bo szkoda mi klawiatury na was, żałosne ludziska. :P
klawiatury mówisz..ja osobiśćie współczuje ludziom w twoim otoczeniu, którzy na dodatek mają inne zdanie od twojego, bo widze, że nie zgdzić się z tobą jest normalnie obrazą "majestatu"
Dzieci w internecie... -,- Tytuł taki, ponieważ to nie jest polska książka sherlocku. Skoro nie było jeszcze premiery... Ba! Nawet do końca nie jest nakręcone... Będzie tytuł oryginalny. xD
Aniuleczqa, czy Ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że z każdą odpowiedzią pogrążasz się jeszcze bardziej...?