Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

Ostatnimi czasy takie gatunki jak horror i kino sf robione jest jak pretensjonalne kino dla kobiet.Wątki romantyczne górują na logiką . Szkoda że zamiast robić rzetelne kino chce się mieszać style w konsekwencji czego dostajemy love story a nie film sf. Intruz jest filmem przeciętnym ,może nie słabym ale od filmu sf oczekuje czegoś innego.

Korzystając z okazji polecam film Gwiezdny przybysz(1984) . Doskonale przykład jak można połączyć dobre sf z kinem miłosnym .

ocenił(a) film na 10
kefir71

bożee ... intruz jest na podstawie książki!

... gdzie ja żyje.

elciasek4

Zmierz też.To i tak nie zmienia mojej opinii że kino sf staje się infantylne i miałkie.

kefir71

Nie chodzi o to że jest to film dla kobiet... Hmmm mało tego - dla kobiet też nie jest bo niestety ale ja się strasznie wynudziłam. Ten film jest po prostu złą ekranizacją. Książka była ciekawa, wciągająca. Ten film to istne dno. Scenarzysta dał dupy, choreograf dał dupy, dźwiękowiec dał dupy... a co najgorsze reżyser dał dupy... Kiepski film, kiepscy aktorzy, nuda, nuda, nuda....

aisha759

Te wszystkie filmy o wampirach typu "zmierzch" są tak naprawde o miłości, dziewczyny w wieku nastoletnim są strasznymi marzycielkami i właśnie dlatego takie filmy gdzie bohaterka zakochuje się w czymś irracjonalnym jest w ich guście, inni twórcy idą za tą modą i tworzą słabe podróby książek licząc na zyski z naiwnych nastolatek.

LubieLola

Nie wiem czy wiesz ale Intruza napisała ta sama autorka co zmierzch. I ksiazka jest na prawde fajna. I yyyy... niestety nie jestem juz nastolatka

aisha759

Nie piłem do ciebie tylko tak ogólnie stwierdziłem fakt :), no i pisałem o filmie nie o książce której nie czytałem.

ocenił(a) film na 5
kefir71

zmięczył mnie ten film, oj mocno zmęczył i zmulił. te 2 godz. strasznie się ciągnęły, a winę za to ponosi realizacja. a sam wątek sci-fi jest słaby