Intruz

The Host
2013
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97601
3,5 15 krytyków
Intruz
powrót do forum filmu Intruz

był już ktoś na tym?
polecacie nie polecacie? : P
BEZ SPOJLERÓW .

ocenił(a) film na 9
Diablicaaa

Popatrz na forum, masz mnóstwo tematów w których znajdziesz opinie na temat filmu. Większość nie jest przychylna :/

paula1456

bardzo nudne

Lady_Lolla

a dialogi bez żadnego polotu, jeżeli w ogóle są, gdyż przez większość konwersacji główna bohaterka nic nie odpowiada, patrząc się przed siebie

ocenił(a) film na 8
Lady_Lolla

aż tak źle? :D

ocenił(a) film na 7
Diablicaaa

Nie jest aż tak źle, polecam.

ocenił(a) film na 6
Diablicaaa

Jeśli czytałaś książkę, to film Cię bardzo rozczaruje... Mnie rozczarował!!! Fabuła spłycona maksymalnie - z książki został jedynie wątek miłosny bez większej głębi. Drugi raz filmu nie obejrzę...

Diablicaaa

A ja polecę. Nie nastawiaj się jednak, że to będzie odzwierciedlenie książki. Ja z doświadczenia wiem, że zawsze jest gorzej niż w książce, wiedziałam że dużo rzeczy zmienią, usuną....Jednakże po obejrzeniu mam pozytywne zdanie. Obsada mi się podobała, mimo że trochę zostało zmienione jest całkiem fajnie. Naprawdę mogło być dużooo gorzej. Polecam obejrzeć i wyrobić sobie własne zdani ;)

ocenił(a) film na 8
Diablicaaa

Wiadomo , że w filmie , który trwa 125 minut nie umieszczą wszystkiego co działo się w książce bo siedzielibyśmy w tym kinie tydzień .
Spodziewałam się czegoś dużo gorszego i bardzo mile się rozczarowałam. Pójdź, zobacz. Myślę , że te dwadzieścia złotych na bilet to nie dużo ; ) Mnie się podobało.

Diablicaaa

Film warto zobaczyć nawet jeśli nie czytało się wcześniej powieści... Doskonały, polecam! :)

ocenił(a) film na 7
Mateusz15401

Właśnie wróciłam z kina, ale zdążyłam już dokładniej przeanalizować wrażenia. Zgadzam się z wszystkimi krytykami co do pominięcia wielu fragmentów książki, ale tak jak zauważyli niektórzy nie da się umieścić wszystkiego. Bardzo mocno podkreślony wątek miłosny, ale tego się spodziewałam. Faktycznie chwilami akcja w filmie zwalnia lub całkowicie zanika. Mimo to gra aktorska jak najbardziej na plus. Melanie może nie wygląda tak jak w opisie, ale Ronan dała radę. A co mnie najbardziej urzekło? Piękny początek i cudowny koniec. Grafika nieba wręcz perfekcyjna. Ja czytałam książkę, miałam więc wysokie wymagani i film oceniam na dobry (ale nie bardzo dobry). Moi znajomi, którzy jednak książki nie czytali byli bardzo zadowoleni i na pewno nie żałują.
Jest jedna okropna rzecz (dotycząca obsady) ale ma być bez spoilerów więc daruję sobie tutaj wyrazy mojego oburzenia. Podsumowując: Może nie jest to fenomen, ale bardzo przyjemny film.

ocenił(a) film na 8
pantomima4

ja na szczęście nie czytałam książki .
oby juro bym się nie zawiodła ; p

Diablicaaa

"Na szczęście"? :O tak mówią tylko troglodyci.
Więc filmem będziesz się zachwycać. Standard :)

Ofeflia

Cała prawda :P

Diablicaaa

Jeśli nie czytałaś książki to ci współczuję,bo jest 100 razy lepsza od filmu a gdybym miała wybierać to wolałabym ją przeczytać niż obejrzeć jej ekranizację :P W ten sposób jesteś pozbawiona całej frajdy,bo film jest okrojony strasznie a po uprzednim przeczytaniu jej,sama byś zauważyła,że niektórzy aktorzy są źle dobrani,wątki pominięte,miejsca akcji wyglądają inaczej niż w oryginale. Zdecydowanie większą przyjemność czerpie się z czytania,bo jest to proces dłuższy,dokładniejszy,możesz sama wszystko sobie zobrazować,wczuć się. Filmy to tyko dodatek,przedłużenie tego co się przed chwilą skończyło(czyli czytać). Szkoda,że coraz mniej osób czyta książki,wydaje im się to nudne a wcale ta nie jest,często świadczy to o stanie umysłu osoby - więc na twoim miejscu nie pisałabym "na szczęście".

ocenił(a) film na 9
Diablicaaa

film nie głupi, ale jak ktoś czytał książke to może troche rozczarować

ocenił(a) film na 6
Diablicaaa

Świetny film, nie mogłam się oderwać, z emocji nie ruszyłam moich naczosów :C Jednak książka to 500 stron dużego formatu, trzeba było to skrócić, więc kilka wątków nie ma.

ocenił(a) film na 4
Diablicaaa

Byłam w czwartek na przedpremierze (w-wa al.Ken). Pomijam że wiało nudą, wiadomo też że wszystkiego pokazać się w filmie nie da i trzeba pominąć wiele wątków, ale nie da się pominąć faktu że film jest tak źle zagrany że ludzie wyli ze śmiechu na scenach które miały wzruszać - kto był ten potwierdzi. Postać łowczyni trochę ratuje obraz. Ale ogólnie to filmowe samobójstwo. Szkoda Twojej kasy na bilety - wybierz coś innego bo to Cię rozczaruje, tym bardziej jeśli tak jak ja czytałaś książkę. Producenci mieli świetne podstawy do zrobienia super ekranizacji a skopali to doszczętnie.

ocenił(a) film na 10
fly_attendant

nie zgadzam się! postac łowczyni popsuła film.. moim zdaniem... tzn grała rewelacyjnie, ale było jej za dużo!
a co do tego ,że ludzie wyli ze śmiechu to zgadzam się, bo sama brechtałam się ze scen nie do śmiechu.. oO

ocenił(a) film na 4
elciasek4

ale łowczyni przynajmniej miała co zagrać, pokazała jakieś emocje, coś się działo jak ona była na ekranie, a cała reszta... cóż....trudno się mówi ;)

ocenił(a) film na 10
fly_attendant

Mnie bardzo film się podobał. Miło się oglądało. Obsada aktorska jest dobra. Naprawdę warto. Nawet jeśli nie czytało się książki można iść i zobaczyć.

ocenił(a) film na 10
fly_attendant

no niby tak.. ale w książce jej było znacznie mniej... dla mnie to wszystko było niepotrzebne...

elciasek4

Jeśli coś miało popsuć film to na pewno nie Łowczyni -.-
film słaby sam w sobie.