To jest cos podobnego do "zmierzchu" ( czyli cos co nie kazdemu moze sie spodobac) czy raczej
ksiazka lepsza/ciekawsza. Tak ktora moze sie spodobac komus kto nie przepada za zmierzchem
W prawie każdym temacie jest poruszony temat nawiązujący do Zmierzchu. Jest to zupełna odwrotność Zmierzchu,Intruz to jedna z niewielu książek, którą polecam każdemu :) lepsza/ciekawsza w 100% ;)
Książka jest rewelacyjna. Wciąga, zaskakuje, każdą stronę pochłania się z większą gorliwością. Początek podobał mi sie tak średnio i zaczynałam ją czytać chyba ze trzy razy, aż w końcu się przemogłam i nie mogłam uwierzyć, że wcześniej tego nie zrobiłam.
Język dobry, lekki, dobrze się czyta. Bohaterów wyobrażałam sobie inaczej niż obsada w filmie. Opisy planet, innych istot niesamowite.
Książka jest też w pewnym sensie psychologiczna. Daje do myślenia - kim jesteśmy, jacy jesteśmy, co to oznacza być człowiekiem i jak inni mogliby nas postrzegać.
Polecam! Zupełnie inna od Zmierzchu :) I nie patrzcie, że jest gruba, czyta sie szybko :)
Dla mnie to ze ksiazka jest gruba ro raczej zacheta.Oczywiscie pod warunkiem ze jest naprawde dobra.