zacznę że zawsze najpierw kupuję książkę później oglądam film tak było ze zmierzchem ,igrzyska śmierci itp aż do wczoraj oglądałem
intruza i pytanie do osób które czytały tą książkę czy warto czytać skoro się już oglądało film
na marginesie film świetny
książka jest dużo lepsza niż film . Choć film jest dobry , ale zdecydowanie polecam Ci przeczytać książkę ! ; )
Z tego co wiem od innych po obejrzeniu samego filmu pozostaje wiele pytań. Książka odpowiada na większość z nich.Jest też dużo więcej ciekawszych akcji i wiadomo myślenie głównej bohaterki. W dodatku w filmie wszystko jest takie na szybko. W książce wiele sytuacji zyskuje urok dzięki pewnego rodzaju spowolnieniu. Podsumowując radzę byś przeczytał jeśli masz taką chęć.
Pozdrawiam.
I to jest problem. Powiem tak, ja najpierw przeczytałam książkę i film bardzo mnie rozczarował. Moim (i zaznaczam tylko moim) zdaniem ten film może być dobry dla kogoś, kto nie przeczytał książki. Zabrakło mi paru elementów i nie podobały mi się te drobne przeinaczenia. (spoiler: choć nie wiem czy wygląd Wandy 'po' jest aż tak drobną zmianą, szczególnie przy takim niedopowiedzeniu).
W każdym razie bardzo polecam Ci książkę, bo film jest niewspółmierny do historii opowiedzianej w filmie :)
Ja Ci odpowiem tak: Po przeczytaniu części sagi zmierzch byłam bardzo źle nastawiona to twórczości Pani Meyer i dużo czasu zajęło mi zabranie się do Intruza. Jednak nie żałuję - Książka naprawdę jest dobra! BTW jeśli ktoś ma ochotę na dobrą literaturę polecam "Bunkier" i "Sophie" (obydwie autorstwa Guy'a Burta - dosyć mocne, ale naprawdę warto).